VVD nu toch weer tegen weigerambtenaar

Ik kan het bijna niet meer volgen hoor. De mening van de VVD over de weigerambtenaar, de laatste keer moest het kunnen. Want onze eigen poldertaliban – de SGP – moest te vriend gehouden worden om het toen al bijna schipbreukgelopen gedoogwrak nog een beetje drijvende te houden.

Nu dat niet meer hoeft, roept Hennis Plasschart dapper dat er echt iets aan gedaan moet worden en dat de positie van de weigerambtenaar heel duidelijk moet worden. Uiteraard heeft deze mening een houdbaarheidsdatum, slechts houdbaar t/m 11 september. Daarna kan hij zo weer weggegooid worden, op de vuilnishoop bij al die andere meningen, stellingnames en beloftes.

5 gedachten over “VVD nu toch weer tegen weigerambtenaar”

 1. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar het lijkt toch wel een beetje op ‘draaikontpolitiek’
  Ik hoop niet dat ik daarmee iemand beledig ((-;

 2. Als dat op de bewuste persoon gericht is, kan zij zich meteen geraakt voelen. Sommige mensen zijn voor kritiek supergevoelig.

 3. Kan ik het goedmaken door te zeggen dat ze een leuk draaikontje heeft of is dat niet gepast omdat ze een VVD parelketting tuthola is die van Stef Blok niet naar ‘ eer en geweten’ of ‘ zonder last of ruggespraak’ mocht stemmen tbv van een zwartekouzen in de Kamer.

  Het was een toen een afgang. Laf en Handelsonbekwaam toen en dan nu op zo’n korte termijn draaien is niet alleen de SGP schofferen maar geeft een smet op mevrouw haar draaikont. Als ze werkelijk een liberaal is, ipv een ordinaire(ja ordinaire!) baantjesjager is dat had ze Blok en rute bij hun kruis gepakt en gezegd: jullie zijn slappelingen.

  Dat heeft ze niet gedaan en is ze gelijke aan een Koppejan. Ben benieuwd wat ze komende jaren in de Kamer doet? Want al die lichtgewichten kunnen niet allemaal een bestuursbaantje in de Zorg krijgen.

 4. Juist Jeanine mag ons van de VVD telkens komen vertellen hoe haar ‘liberale hart’ eronder lijdt (jawel) als er weigerambtenaren gedoogd moeten worden. Van de rest van de fractie weten we niet eens of ze een hart hebben, maar zij is hartstikke duidelijk en ze meent het ook nog. Het enige probleem met Jeanine is dat haar liberale hart haar daarnaast ingeeft dat kruisjes, keppeltjes etc. ook allemaal dienen te verdwijnen uit openbare functies (http://www.republiekallochtonie.nl/het-liberale-hart-van-jeanine-hennis-over-vrijheden-en-onbegrip).

  En wat te denken van het gedraai van de andere partijen? D66 heeft heel lang op het standpunt gestaan wat ook de RvS nu inneemt, nl. dat het om een niet-bestaand probleem gaat. Maar zo met de verkiezingen in aantocht willen sommigen natuurlijk even laten zien wat voor ijzervreters ze wel niet zijn. Het NRC kopt nu wel dat er een wetsvoorstel van VVD-D66-PvdA komt, maar ik lees alleen maar dat er van alledrie amendementen zullen gaan komen. Ik lees bv. net weer dat het CDA aardig op 1 lijn zat met D66, maar ‘getergd’ is over wat de PvdA dreigt te gaan indienen (http://www.tctubantia.nl/nieuws/algemeen/binnenland/11203851/Motie-PvdA-over-weigerambtenaar-tergt-CDA.ece).

Reacties zijn gesloten.