VVD Leidschendam gaat voor dwangarbeid

In navolging van Eindhoven en Leiden gaat men nu ook in Leidschendam dwangarbeid voor mensen met een bijstandsuitkering invoeren. VVD-Woordvoerder Ton Overmeire:

Ook voor hen is het goed om bezig te zijn, om wat terug te doen voor die uitkering. Het gaat om kortstondige activiteiten zoals sneeuwschuiven of bladeren vegen, koffie schenken in verzorgingstehuizen. Er is genoeg te doen om Leidschendam-Voorburg nog mooier, beter en leefbaarder te maken!

Met een tegenprestatie blijven mensen aan de slag, komen ze buiten en ontmoeten ze weer andere mensen. Maar met de tegenprestatie zeggen we ook: “De gemeenschap kan uw inzet goed gebruiken”. Met dat eerlijke verhaal is niets mis.

Er zelf bij zeggen dat het eerlijk is máákt het nog niet eerlijk, Overmeire. De gemiddelde VVD-stemmer trapt daar misschien in, maar ik niet. Als de gemeente die inzet zo goed kan gebruiken dan is het legitiem werk en dient er normaal voor betaald te worden. Maar zodra de gemiddelde kapitalist/VVD-er een kans ruikt om onder dwang iets voor niets gedaan te krijgen geldt de wet van vraag en aanbod ineens niet meer, dan moet men ineens iets ‘over hebben voor de samenleving’, nietwaar? Bij het vaststellen van belastingtarieven werkt dat ‘iets over hebben voor de samenleving’ voor de VVD trouwens weer heel anders, .

Ton Overmeire: “Het via een tegenprestatie mensen mee laten doen en een nuttige bijdrage laten leveren is onderdeel van een goed sociaal beleid. Goed voor de persoon die de tegenprestatie levert en goed voor de samenleving die de inspanning ontvangt”.

Nou,  me dunkt dat die Ton Overmeire rijp is voor het intreden bij een op marxistisch-communistische leest geschoeide leefgemeenschap die geheel functioneert via ruilhandel, als ik deze idealistische verhalen zo hoor. Weet de landelijke VVD dat al?

4 gedachten over “VVD Leidschendam gaat voor dwangarbeid”

  1. @Laurent, gouden opmerking:

    “Maar zodra de gemiddelde kapitalist/VVD-er een kans ruikt om onder dwang iets voor niets gedaan te krijgen geldt de wet van vraag en aanbod ineens niet meer, dan moet men ineens iets ‘over hebben voor de samenleving’, nietwaar? Bij het vaststellen van belastingtarieven werkt dat ‘iets over hebben voor de samenleving’ voor de VVD trouwens weer heel anders, ”

    Heb in andere gevallen waar onrecht wordt doorgedrukt uit VVD kant gehoord ” je moet toch iets voor en met de samenleving hebben, toch?”

    Maar zodra wordt voorgesteld om een inkomensafhankelijke Premie in te voeren – wat het beste voor de samenleving is, dan hebben de VVD-ers meteen niets, maar helemaal niets met dezelfde samenleving te doen.

    Grappig, he! 🙂

  2. We maken ons nu zo druk hier over dwang arbeid; maar lieve mensen dit is al ruim 40 jaar aan de gang.
    Mijn schoonvader was eind jaren 60 door een bedrijfssluiting werkeloos geworden.
    Daar hij een zwakke gezondheid had kwam hij niet meer aan werk.
    Half jaren 70 werd hij verplicht om op de sociale werkplaats te gaan werken.
    Dus over dwangarbeid gesproken!
    Naar ik meen is er half jaren 80 ook ooit een discusie geweest over het bestaan van deze sociale werkplaatsen.
    Er waren toen een aantal bedrijfen failiet gegaan door dat sociale werkplaatsen dit soort werk ook gingen doen en
    werkgevers waren toen van menig dat deze sociale werkplaatsen werk weg haalden van de reguliere arbeids markt; wat ook inderdaad zo was.

Reacties zijn gesloten.