VVD-er Matthijs Huizing uit Kamer om drank in verkeer – NU.nl

De VVD’er Matthijs Huizing is uit de fractie van de Tweede Kamer gestapt omdat hij eerder is aangehouden met te veel drank op achter het stuur.

In een nadere verklaring zaterdag zegt hij: ”Recent ben ik aangehouden met een alcoholpromillage dat zich boven de toegestane hoeveelheid bevond. Aangezien ik de VVD-lijn onderschrijf dat juist volksvertegenwoordigers van onbesproken gedrag moeten zijn, is dit voor mij aanleiding geweest mijn Kamerlidmaatschap neer te leggen.”

………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Google-news: VVD, opspraak

3 gedachten over “VVD-er Matthijs Huizing uit Kamer om drank in verkeer – NU.nl”

  1. Ik wel, logisch, het zijn nou eenmaal de sterke benen die de weelde kunnen dragen. Ooit wel eens een VVDér gezien met sterke benen?

  2. Het vergrijp was van voor zijn beeidiging.
    http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/1920114/2010/12/01/Ook-VVD-Kamerleden-over-de-schreef.dhtml
    Het vergrijp is dus uit 2010. Omdat Huizing had geschikt in de zaak, was er geen veroordeling. Om die reden is het toen niet boven tafel gekomen. Blok vond het geen probleem.
    Echter in de tussenliggende periode heeft de VVD in congres besproken dat bestuurders etc van ‘onbesproken gedrag’ moeten zijn.
    Mogelijk dreigde de misstap van Huizing openbaar te worden, en heeft hij de eer aan zichzelf gehouden. Drie jaar na het strafbare feit! De VVD maakt zich blijkbaar alleen maar druk om integriteit als het dreigt openbaar te worden.

Reacties zijn gesloten.