VVD en PVV en duurzaamheid

Ja, ik moet toegeven, de titel is een lokkertje 😮 Dit stuk heb ik gelezen en ik kan bijna mijn ogen niet geloven.

PVV:

Kernenergie:

De PVV is fervent voorstander van kernenergie, maar wil er voorlopig slechts een centrale bij. „Eerst maar eens kijken hoe dat gaat”, zegt Kamerlid Richard de Mos. Hoezo, kijken hoe dat gaat? „Nou, hoeveel brandstof we dan minder nodig hebben afkomstig uit olieproducerende landen.” Dat is toch zo te berekenen? De Mos: „Jawel, maar er is nog genoeg energie, dus meer kernenergie heeft geen haast. We moeten realistisch blijven; kerncentrales kosten veel geld en er is veel kennis en kunde voor nodig.”

Over het radioactieve afval maakt de PVV zich niet zo’n zorgen. „Met de technologie om het afval steeds kleiner te maken, zijn wel stappen te maken. Daarbij is een windmolen in de zee ook afval. Dat doen we de volgende generaties toch ook aan?”

Vlees

De PVV wil daar niets van weten. „Ook voor de lage inkomens moet elke dag een stukje vlees mogelijk blijven”, meent Richard de Mos, die vindt dat iedereen zoveel vlees mag eten als hij wil. „Dat is pas echte vrijheid.” Wel hoopt hij op meer bewustwording bij de consument: dat die erop let bij het boodschappen doen of het dier een fatsoenlijk leven heeft gehad.

Ben toch zo benieuwd of zelfbenoemde ridder Graus het daar mee eens is, of zijn dieren uit de bio industrie geen dieren? Met de gedachtenkronkels van de PVV zou dat zo maar kunnen. Er moest dierenpolitie komen, maar niet voor al die bio industriedieren, die mogen het lekker zelf uitzoeken. Lekker rot leven leiden en dan een hele nare dood sterven. Leve de PVV, want het volk wil iedere dag vlees op het bord!

Ook PVV’er Richard de Mos geniet van een wandeling in het park en is dus ’helemaal niet tegen natuur’. „We zijn alleen tegen grondonteigening omdat eerst de natuur die er is maar eens goed moet worden onderhouden. Wij vinden boerengrond ook natuur. Oernatuur heeft Nederland niet en moeten we niet willen. In stadsparken zie je ook eekhoorntjes en mussen.” Dat er nog zo weinig natuur is, is mede omdat Nederland zoveel mensen heeft binnengehaald. „Dan moeten er weer huizen komen.”

‘De natuur moet eerst maar eens goed worden onderhouden’ 💡 ‘Oernatuur heeft Nederland niet’, klopt, niet meer! En natuurlijk kan er op wonderbaarlijke wijze weer naar de immigranten gewezen worden, we halen te veel mensen binnen en daarom is er geen natuur, die niet goed wordt onderhouden en een mus in een stadspark is ook natuur. 😮

Trouwens de VVD kan er ook wat van aangaande kernafval, ik weet niet hoe oud deze man denkt te worden:

Het klopt dat het eeuwig blijft, maar we bergen het toch goed op en weten toch waar het ligt. Er zijn goede bunkers waar het tenminste honderd jaar veilig kan liggen en daarna vinden we wel een andere locatie.”

Vlees

De VVD vindt dat vlees niets met duurzaamheid te maken heeft, want ’varkens raken nooit op’. „Het is een dierenwelzijnskwestie.” En de ammoniakuitstoot dan? Wil je die verminderen, moet je met technieken de lucht in stallen schoner maken of minder varkens houden, redeneert René Leegte. „Dan is er minder vlees ja, maar dat is een keuze, geen probleem en dus geen duurzaamheidskwestie.” Het voedsel voor dieren wordt toch gekweekt op landbouwgrond waarvoor vaak oerbos verdwijnt? Leegte gelooft dat niet. „Er zijn problemen met ontbossing maar die hebben andere oorzaken.”

Als ik dit lees, denk ik toch echt dat ik met een PVV-er te maken heb, zoveel diepgang heeft dit. ‘Varkens raken nooit op’. Ik weet niet of ik hier nou om moet huilen of om moet lachen. 🙄

CDA houdt zich uiteraard op de vlakte, die zijn wijzer en kijken wel uit. Wie weet waar ze de volgende keer mee moeten regeren.

15 gedachten over “VVD en PVV en duurzaamheid”

 1. Waaaahahaha, Nederland is ontbost omdat er zoveel mensen zijn binnengehaald! Nee, voor 1960 was het hier inderdaad nog één groot oerbos…

 2. ajvdheuvel Schreef:

  Ik zag bij reet een mooi artikel over een Fins project; die bouwen een opslagplaats waar het kernafval 100000 jaar opgeslagen kan worden http://goldmember.retecool.com/post/legt-u-het-daar-maar-even-neer

  nuttig , een plaats waar afval dat een miljoen jaar radioactief blijft 100000 jaar kan worden opgeslagen , in vaten die door de radioactiviteit al na 10 jaar compleet verrot zijn , dus als na 30 jaar blijkt dat het toch het grondwater inlekt zit je met een lading los kernafval in een mijn 😥 😥 😥 😥 😥

 3. Bestaat Finland over 100.000 jaar nog, qua geologisch? Hoeveel ijstijden en aardkorstverschuivingen zijn daar inmiddels dan overheen gegaan?

  Wellicht een geluk bij een ongeluk dat de mensheid tegen die tijd waarschijnlijk is uitgestorven, maar het zou toch leuk zijn voor de andere levende bewoners van de planeet wanneer ze niet zo lang met die troep zitten opgescheept. Kunnen de animal cops hier niet eens naar kijken?

 4. jvdheuvel Schreef:

  Ik zag bij reet een mooi artikel over een Fins project; die bouwen een opslagplaats waar het kernafval 100000 jaar opgeslagen kan worden http://goldmember.retecool.com/post/legt-u-het-daar-maar-even-neer

  Duitsland kan er over meepraten. Zij hebben zo’n ondergrondse bunker gemaakt in een oude zoutmijn met radioactieve vaten in de jaren 70. En die vaten zijn nu verrot en dreigen het grondwater aan te tasten.

 5. #7 Boze Heks, zeg altijd maar:,, Wat zal moeder Gaia opgelucht ademhalen als ze verlost is van de mensen.”

 6. Waar in Nederland maar nauwelijks over gepraat wordt is dat er 2 vormen van kernenergie zijn. De huidige vorm, kernsplitsing, zal altijd afval blijven genereren. Kernfusie daarentegen produceert geen afval en is dus net zo veilig als een windmolen. Er wordt een proefcentrale gebouwd in Zuid Frankrijk. ZIe http://www.iter.org

 7. @vdHeuvel: we hebben niet de technologie om zaken duizenden jaren op te slaan.
  @ruimte voor natuur/nieuwe nederlanders: Nederland is verre van vol. Vlieg eens over het land en verbaas je over de enorme lege ruimtes. Dat we die vanaf de grond niet zien is een ander verhaal. Op veel plaatsen langs wegen staat wel wat.

 8. @15 jij maakt mij niet wijs dat jij iets waar de Finnen meer dan 130 jaar aan werken (nogmaals zie de link) van tafel kan vegen met 1 zinnetje in een comment.

Reacties zijn gesloten.