VVd coryfee Loek Hermans twijfelt niet aan eigen kunne

twijfel niet aan mijn integriteitgevallen ster
De VVd-ster van weleer die op zijn palmares graag de twee bestuurder-jobs wil wegschoffelen waarin hij zo overduidelijk zijn bestuurlijke onkunde heeft geëtaleerd; COA en Meavita.

geen twijfel
Loek Hermans twijfelt geen seconde aan zijn integriteit, aan zijn kunde, aan zijn politieke baantje in de Eerste Kamer. Néé Hermans bekijkt zichzelf recht in de spiegel en ligt niet wakker van een faillissement van Meavita waarbij 20.000 medewerkers betrokken waren.

Niet ter discussie
Loek Hermans gaat er van uit dat zijn integriteit in de Meavita-kwestie niet ter discussie staat. Dat maakt Loek Hermans zelf wel uit. Niet de medewerkers. Niet de 100.000 mensen die werden verzorgd door de medewerkers van Meavita. Niet de gedupeerden die naar 48 miljoen konden fluiten, Niet het ministerie van Volksgezondheid, dat daarnaast eenzelfde bedrag heeft geïnvesteerd om ervoor te zorgen dat de verschillende Meavita-stichtingen een doorstart konden maken. Niet de belastingbetaler. Niet het VVd stemvee. Niet het gepeupel in den lande. Néé al deze mensen bepalen niet of Loek Hermans integer is geweest of integer is.

Hoewel het optreden van de Meavita-top onder meer riskant, ongeloofwaardig en onbegrijpelijk genoemd wordt is Loek Hermans er van overtuigd dat hem niks te verwijten valt. En ik citeer:
“dat de werkelijkheid bij Meavita genuanceerder was dan nu lijkt. De discussie over eventuele aansprakelijkheid is voorbarig, omdat er eerst “nog zeker vijf of zes stappen” moeten volgen”.

Deze keer geen strafrechtelijk onderzoek naar een VVd senator maar bestuurdersaansprakelijkheid-procedure voor een VVd senator. Links om of rechtsom de VVd haalt op asfaltwegen van politiek opportunisme en gesjoemel de PVV in wat betreft Kamerleden en regionale bestuurders waar een vlek(je) aan zit.

*Is het de lezer ook al opgevallen dat politici de laatste paar jaar aan het woord integer een hele andere betekenis geven dan in de Van Dale staat:

in·te·ger (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord) 1 eerlijk, onkreukbaar

*Is het de lezer ook al opgevallen dat politici de laatste paar jaar aan het woord integriteit alleen de eerste betekenis letterlijk opvatten.

in·te·gri·teit (de; v) 1 onschendbaarheid  2 eerlijkheid, onkreukbaarheid

ps In België stapt een minister op als er aan zijn integriteit wordt getwijfeld. Ook al heeft hij “niks fout gedaan”.
Bij VVd wordt daar duidelijk anders over gedacht: integriteit is voor watjes.

15 gedachten over “VVd coryfee Loek Hermans twijfelt niet aan eigen kunne”

 1. Met je laatste twee zinnen ben je mij even voor.

  Wou ik juist reageren dat in democratisch ontwikkelde landen is dit het geval waarbij vanzelfsprekend de betrokken Minister gelijk opstapt om de weg tot onderzoek van de persoon in kwestie mogelijk te maken.

  Dat de betrokken Minister bij een dergelijk schandaal aanblijft is in wezen een belemmering voor degelijk onderzoek van het politiek schandaal.

 2. @2 Een soort ADHD bestuurder, hij houdt niet van stil zitten.
  Een stuk of honderd tel ik er.

  Deze vind ik wel bijzonder
  lid raad van advies Stichting Voorlichtingscentrum Crematoriumbouw

  Deze vind ik weer opvallend:
  voorzitter Greenport Holland, vanaf 15 februari 2011 (lobbyorganisatie tuinbouwbedrijfsleven)

  Deze doet pijn:
  voorzitter Raad van Toezicht COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers), van 1 juli 2006 tot 19 april 2012 (legde al op 11 oktober 2011 zijn functie neer in afwachting van een extern onderzoek naar misstanden bij het COA)

  Deze doet ook pijn: en krijgt later meer tekst:
  voorzitter Raad van Commissarissen zorgconcern Stichting “Meavita Nederland”, van 2007 tot 2009

 3. Het woord “kunne” in de titel is niet grammaticaal correct. Correct me if I am wrong. Ik vond t wel grappig dus heb t zo gelaten.

 4. @4 ((-;
  Geslacht — kunne — sekse. Het kenmerk van mannelijkheid of vrouwelijkheid gedragen door al wat leeft. Geslacht duidt dit aan van wezens, voorwerpen en woorden. Verschil van geslacht is ook bij planten opgemerkt. Het manlijk en vrouwelijk geslacht der zelfstandige naamwoorden. Kunne en sekse worden alleen gebezigd van den mensch. De zwakke kunne, de schoone sekse = de vrouwen.

 5. Maar goed dat Battlestar Krapulica niet gaat starten want met zo’n bemanning aan het stuur blijf ik maar liever achter de geraniums 😉

 6. Ik kan het niet bewijzen maar ook deze affaire riekt naar pure zakkenvullerij/financieel gewin. Opvallend is het feit dat het vooral VVD coryfeeën betreft. Zou dit met een bepaalde vorm van arrogantie en/of integriteit te maken hebben??

 7. @7 het is maar wat je onder integriteit verstaat.

  1 onschendbaarheid
  of
  2 eerlijkheid, onkreukbaarheid

  Ik ben bang dat bij een (groot) aantal politici nummer 2 is ingeruild voor nummer 1

 8. @9:

  Zou niet weten waarom die man niet in wonderen mag geloven. Heeft hij in plaats van “deugdelijke” geneespraktijken gebeden aanbevolen?

  @10:

  Zou het kunnen dat iemand/ de Staat? inderdaad een lastercampagne begint en iets op je computer zet ?
  Zo’n Robert M. is uiteraard een heel andere toestand, maar iemand die filmpjes in bezit heeft ?, ik ben dat pedogejaag eigenlijk wel een beetje zat.

 9. @11 iets op iemands computer zetten is redelijk makkelijk , wanneer je de tijd op je computer naar , zeg 10 maart 2009 zet en dan files op die computer zet staan die files als op die dag aangekomen geregistreerd , daarna zet je de computer op de juiste datum en voila , belastend materiaal wat volgens de computer zelf al jaren op die computer staat …

 10. Loek Hermans is een van de vele uitwerpselen van het neo-liberalisme. Hij is het niet alleen, het is ook de kliek eromheen die dit soort figuren het mogelijk maakt om een verderfelijke invloed te kunnen gelden.

 11. ik weet wel waarom Loek Hermans zoveel bijbaantjes heeft. Hij is een slapjanus en dat weten al die organisaties ook. Als je zo’n slapjanus aanstelt als toezichthouder weet je dat je niks te duchten hebt en kan je lekker je gang gaan.

Reacties zijn gesloten.