VVD bralt 3 miljard ontwikkelingshulp-geld “weg”

In de Volkskrant schrijven fractieleider Stef Blok en Kamerlid Ingrid de Caluwé vandaag dat de hulp aan ontwikkelingslanden met 70 procent omlaag moet: van 4,4 naar 1,4 miljard euro per jaar.

Ja hoor, daar komt de ware VVD-asomentaliteit alweer naar boven: men besluit toch maar weer eens mee te gaan vissen in het achterlijk-egocentrische rancuneuze tokkie-vijvertje van de PVV en wil de ontwikkelingshulp tot 1,4 mld terugbrengen. Dat hoeft helemaal niet via de overheid, niets staat mensen in de weg immers zelf gewoon geld over te maken aan de daarvoor bestemde gironummers zegt Stef Blok. Zullen we dat anders met belastingen ook zo gaan doen, Blok? Gironummer op de site, en iedereen kan prima zelf bepalen hoeveel belasting hij of zij redelijk vindt. Willen is kunnen, toch?

Het signaal van de VVD is duidelijk: je hoeft niet op de PVV te stemmen om een klootzak te zijn. En aangezien er verder niet één partij 3 miljard op de ontwikkelingssamenwerking wil bezuinigen gaat het toch niet door en hebben ze er in ieder geval wel leuk over kunnen bluffen in verkiezingstijd.

Ik stel voor dat de andere partijen dit idee gewoon negeren; dan kan de VVD het ook niet gebruiken als “wisselgeld” bij eventuele formatie-onderhandelingen (waar ze hopelijk sowieso niet aan meedoen).

De tijd voor dom gebral is voorbij. Nu serieus aan het werk graag, dames en heren politici.

10 gedachten over “VVD bralt 3 miljard ontwikkelingshulp-geld “weg””

 1. Oxfam Novib verbijsterd over bezuinigingsplan VVD.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3272288/2012/06/16/Oxfam-Novib-verbijsterd-over-bezuinigingsplan-VVD.dhtml

  Inderdaad hoef je niet op de PVV meer te stemmen om een stel achterlijke aan de macht te helpen. De VVD is inmiddels afgedaald tot het niveau van arrogante rechtse vlerken die met hun aanpak van de ontwikkelingshulp de armste op deze aarde de laatste strohalm ontnemen. Farah Karimi heeft gewoon gelijk in haar bewering dat Blok oneigenlijke argumenten gebruikt om zijn gegraai te rechtvaardigen. Niet dat de resultaten van zestig jaar hulp niet overtuigend zouden zijn, maar gewoon geld nodig, om je heen kijken en wegnemen. Met een knipoog naar de PVV waar ze eigenlijk weer best mee zouden willen samenwerken. En daarbij ben ik er niet helemaal gerust op of geen van de andere partijen ook geen water bij de wijn zou doen om maar in het pluche zitting te kunnen nemen.

 2. De VVD pakt niet alleen de zwaksten in NL, maar wil dat wereld-wijd gaan doen.

 3. Het is griezelig wat er gebeurt, maar ik heb net de reacties op de telegrof bekeken, en wat je daar leest wordt je bang, bang voor het soort land waarin wij wonen.

 4. “je hoeft niet op de PVV te stemmen om een klootzak te zijn”

  Zeer kernachtig en raak omschreven!

 5. Een echte kapitalist investeert en onderneemt niet . Dat kun je beter een ander laten doen.

 6. Fijn ook dat voor een JSF om maar iets te noemen doodleuk de belastingbetalers portomonee zonder nadenken wordt opgetrokken. 90% van het volk wil het niet eens maar toch doen ze het. Het kost ons veel en veel meer en levert werkelijk NIETS op. Dan liever mensen helpen en goodwill kweken dan haat en verdriet door bommen.

  Rechts = dom = stilstand = achteruitgang. Het was immers Eng Religieus Rechts dat lang dacht dat de wereld plat was. Bedenk eens hoe ver we als mensheid hadden kunnen zijn zonder deze remmende factor.

Reacties zijn gesloten.