VVD: banenmachine uit angstmachine aan

Omdat die vermaarde banenmachine van de VVD een deerniswekkend fiasco en beyond any repair bleek te zijn hebben ze nu dan maar de angstzaaimachine aangezet. Zo is de PvdA is een gevaar voor Nederland, en volgens sommige VVD-ers zouden we Noord-Koreaanse toestanden tegemoet zien mocht de SP alsnog aan de macht komen.

Wat braakt deze machine nog meer zoal uit?

Welnu, bijvoorbeeld dat de plannen van de bedreigende PvdA en de Noord-Koreaanse SP het MKB een bloedige doodssteek zouden geven. Helemaal dood! Het MKB! En daar komen ze één dag voor de verkiezingen achter, terwijl de betreffende maatregel – het aanpakken van de arbeidskorting omdat daar bij ZZP-ers al een regeling voor is – al maanden in het programma van de PvdA stond, zoals Mei Li Vos hier uitlegt.

Verder ontdekt het sinds jaar en dag in het bestuur van Amsterdam aanwezige VVD-contingent in de Amsterdamse gemeenteraad op diezelfde dag vlak voor de verkiezingen, heel toevallig, dat de mede door de VVD bestuurde gemeente Amsterdam wel erg veel subsidie uitkeert. Volgens de VVD dan hè. En aan dingen waar VVD-ers niet zo graag subsidie aan geven, dus niet aan villa’s of megalomane projecten die helemaal nergens heen gaan, maar aan ETNISCHE MINDERHEDEN!!

De VVD in Amsterdam is vreselijk geschrokken en wil snijden in de duizenden uitkeringen voor ’buurtverenigingen, volksdansgroepen en vrijwel elke etnische groepering in Amsterdam’. Dat verklaart VVD-raadslid Bas van ’t Wout na het zien van de subsidielijst die vandaag door het stadsbestuur zal worden besproken.

Raaaaaaaaaaaaaah! Subsidiegekte, subsidiegekte mensen!! Net zoiets als gekke koeienziekte maar dan met subsidies!

En dan, last but not least, is er nog good old Frits Bolkestein, die vanuit zijn prachtige studiekamer aan een Amsterdamse gracht nog eens graaft in zijn wijze, grijze hoofd en ernstig waarschuwt voor de ooit maoïstische SP, en het terroristische Greenpeaceverleden van Diederik Samsom. Bolkestein denkt namelijk dat u en ik – onschuldige, naïeve burgers –  dat nog niet wisten. Goed, de man wordt een dagje ouder en dan ga je de mensen om je heen wel eens een beetje vervelen met steeds dezelfde saaie verhalen uit het verleden.

Een ‘gevaarlijke cocktail’, noemt Bolkestein een mogelijke regering met de SP en de PvdA. Gek genoeg haalt dit bij Frits dan weer níet de herinnering op aan die gevaarlijke giftige cocktails waar hijzelf druk mee in de weer was in de vroege jaren tachtig, en die hij verkocht aan Irak. Daar hebben die Koerden in Noord-Irak later nog een happy cocktail hour aan overgehouden.

Ja mensen, zo ziet een dagje uit het angstige leven van een VVD-er eruit, één dag voor de verkiezingen. Bedreigende linkse partijen, doodssteken, maoïsten, Greenpeaceterroristen en onverwacht opborrelende giftige gassen uit de rabiaatrechtse onderbuik.

7 gedachten over “VVD: banenmachine uit angstmachine aan”

 1. Rutte waarschuwt voor experimenten onder PvdA
  Rutte zei dat dinsdag terwijl hij in Den Haag op straat campagne voerde. Volgens Rutte is het van groot belang dat Nederland ‘koers houdt in Europa’ en de as met Berlijn niet vervangen wordt door een as Den Haag-Parijs.

  ‘De Duitsers hebben dezelfde filosofie als wij: lage schuld, banen. Frankrijk is het land van hoge belastingen, een hoge schuld en een lage economische groei. Dat zou niet goed zijn voor Nederland.’

  Rutte noemde behalve Duitsland ook Finland en Estland als bondgenoten in de aanpak van de eurocrisis. ‘Duitsland is het land van lage belastingen, van werkgelegenheid en van groei. Het is het land waar wij bij horen en mee moeten samenwerken. We zijn op de goede weg om beter uit de crisis te komen. Daar moeten we mee doorgaan.’
  Volledig artikel: http://www.parool.nl/parool/nl/3587/POLITIEK-BINNENLAND/article/detail/3314561/2012/09/11/Rutte-waarschuwt-voor-experimenten-onder-PvdA.dhtml

  Duitsland heeft veel banen met een heel laag loon.
  Daarover zwijgt Rutte doelbewust.

  Fast jeder Vierte arbeitet in Deutschland für Niedriglohn
  http://wsws.org/de/2012/mar2012/nied-m22.shtml

 2. Deutschland gilt innerhalb Europas als „Motor“ oder „Wirtschaftslokomotive“. Angesichts der Eurokrise wird in der internationalen Berichterstattung ständig darauf hingewiesen, dass Deutschland wirtschaftlich stark sei und dass so viele Menschen beschäftigt seien, wie seit langem nicht mehr. Doch gerade in Zeiten eines solchen „Aufschwungs“ zeigt sich, wer im Kapitalismus von einer wirtschaftlich dynamischen Entwicklung profitiert und wer nicht.

  Vergangene Woche veröffentlichte Spiegel online eine mit der Schutzvereinigung für Wertpapierbesitz errechnete Liste der Topverdiener der deutschen Wirtschaft. Angeführt wird die Liste von VW-Chef Martin Winterkorn, der im vergangenen Jahr 17,5 Millionen Euro einstrich und sein Einkommen im Vergleich zum Vorjahr fast verdreifachte. Noch stärker erhöhten Wolfgang Reitzle von Linde und Herbert Hainer von Adidas ihr Einkommen im Vergleich zum Vorjahr. Ben Lipps, Chef des Medizintechnikkonzerns Fresenius Medical Care, kam sogar auf das Fünffache seiner Vorjahresbezüge.

  Fast jeder Vierte arbeitet in Deutschland für Niedriglohn
  http://wsws.org/de/2012/mar2012/nied-m22.shtml

 3. Ja L, zo is rechts ook ooit in Duitsland aan de macht gekomen. Door de angst voor alles wat niet arisch was aan te wakkeren.
  Wel een beetje dom dat ze dat nu allemaal pas ontdekken, maar ja, misschien zijn ze bij de VVD maar 1 dag wakker? 😀
  Of hebben ze maar een aandachtspanne van 1 dag, kan ook nog in dat snelle leven van al die kekke jongens en meisjes. *bbrrrrrrrrrr*

 4. Is het jullie al opgevallen dat Rutte aan het dementeren is ? Ik word zo ziek van die man.
  Hij is nog erger dan een dorpsgek.
  Europees gek wil die worden.
  Niemand gelooft hem nog.
  Een stem op hem is geen weg meer terug uit deze krisis.
  Nou wordt dat toch al moeilijk met al dat neofascisme.

  We moeten ook geloven dat Hitler links was.
  Rutte is ook niet rechts.
  Dat bestaat niet meer.
  Niemand wil hier nog kommunisten alleen maar kapitalisten.

  Vroeger, toen alles er nog een beetje eerlijk aan toe ging en de lusten en lasten nog een beetje eerlijk verdeeld werden toen had je nog geen leugenaars nodig.
  Maar nu liegt de ene nog erger dan de ander.
  We hebben het hier niet meer over leugentjes.
  En al zeker niet om bestwil.

  Straks komt FcKnudde aan de macht.
  Nou ja, macht. Het centrum van de macht zit heel ergens anders.
  Ze zijn maar generaals.

  Ik weet nog dat ik een premie kreeg omdat ik weer een baan had. Melkerbaan.
  Rats daar was de belastingdienst.
  Rats, daar ging de huursubsidie.
  Dubbel genaaid. Nee, niet van voren.
  Daar ben ik zelf bij. 😉

  We twijfelen nog.
  Zit eigenlijk te wachten op een aanslag.
  Nee, niet van de belastingdienst.

  Dit gaat natuurlijk nergens meer heen.
  Kunnen er net zo goed mee stoppen.

  Het werkt averechts.

 5. Bolk woont aan de Amstel en dus niet aan “een Amsterdamse gracht”.
  En dat hij als Shellmannetje geen vriend van Greenpeace is verbaast niet. Maar hoe Greenpeace zal Samsom verder zijn?

Reacties zijn gesloten.