Vuurwapens, Leugens en Screenshots (Over Bas Paternotte, Jan Bennink en Bert Brussen)

Ik vind iets van Geenstijl. Ik vind ook iets van PowNed. Ik vind wel meer, maar iets vinden van deze twee kan je duur komen te staan. Tenminste, als je niet dolenthousiast bent over de bagger die ze produceren. Laat je dat merken op Twitter dan blocken ze je direct. Discussie gaan ze uit de weg. Dring je iets meer aan (2x tweeten bijvoorbeeld) krijg je direct een massablock van het hele stelletje sneuneuzen.

Januari vorig jaar kwam ik via via terecht bij het blog ‘Hollandse Hufters‘, ik werd direct fan van dat blog en stak dat niet onder stoelen of banken. De Zembla van het Internet vind ik ze. Pure onderzoeksjournalistiek en iedereen die het blog leest vraagt zich af hoe ze toch aan al die informatie komen. En schrijven dat ze kunnen. Prachtig! Iedere keer dat ze een nieuwe blogpost publiceerden, tweette ik daar enthousiast over. Zo ook toen ze ‘Doodeng‘ postten. In sommige gevallen tweette ik de titel van de post en in weer andere haalde ik een stukje tekst aan en plaatste daar de link naar het stuk bij:

 

Vergunning
Vergunning

Bovenstaande tweet van mij is dus een citaat uit het stuk ‘Doodeng‘. Overigens ben ik nu te vinden op Twitter als @JaapkJa. De quote plus de link waren helaas precies 140 karakters, er was geen plaats meer voor aanhalingstekens, zelfs niet voor de punt aan het eind van de regel. Ik heb er nog even over nagedacht maar vond dat de tweet in combinatie met de link naar het stukje duidelijk genoeg was. Maar ook al heb je niet direct door dat dit stukje een citaat is, veel mis is er niet met deze tweet. Ik bedoel, geef mij een goede reden waarom ik zoiets niet zou mogen zeggen; Vrijheid van meningsuiting geldt alleen voor de Roze Khmer – Ja, dat is een goeie. Sorry Roze Khmer (hiermee wordt Geenstijl en Powned bedoeld), glad vergeten.

Jan Bennink (We weten wie je bent, vriend‘, PowNed-bestuurder en Volkskrantblogger) is de beroerdste niet om er iets heel anders van te maken dan er daadwerkelijk te lezen staat. Kom er maar in Bennink.. De auteur(s) van Hollandse Hufters, ik weet niet wie dat zijn, hebben het stukjeregel een wapenvergunning verwijderd van hun blog. Ik weet niet waarom ze dat gedaan hebben en het interesseert mij eigenlijk ook niet zoveel. Het mag duidelijk zijn dat Jan Bennink het wel gelezen heeft (zie nogmaals het screenshot, hij linkt naar het artikel) maar daar totaal iets anders van heeft gemaakt dat hem veel beter uitkwam.

21 maart dit jaar brak de hel los. Jan Bennink, Bert Brussen (Volkskrantcolumnist en Hoofdredacteur The Post Online) en Annabel Nanninga (Typgeit bij Geenstijl. ex-panellid Rijdende Rechter) vonden het hoog tijd om mij eens aan te pakken. Ik moest ook maar eensdeaud of zeau vanwege een andere mening. Deze Facebookscreenshots spreken voor zich: [1], [2] en [3].

Prachtig, zo’n kijkje achter de schermen. Afijn, de volgende dag, 22 maart, ben ik volgens Bert Brussen iemand die met vuurwapens dreigt. Dat niet alleen, hij chanteert mij en speelt voor eigen rechter. Way to go Brussen! You Rule. Big Time!

‘Zwaargewicht’ Bas Paternotte (NRC, Parool, HP/DeTijd, The Post Online, Geenstijl) werd erbij gehaald want die had nog een rekening te vereffenen met de bloggers van Hollandse Hufters vanwege dit stukje over Bassethound Bassie van een jaar eerder. Vuurwapens waren niet genoeg, ik moest nu ook geframed worden als auteur van Hollandse Hufters vanwege deze promotietweet, alsof ik die ‘Open Brief’ aan Bert Brussen had geschreven. Mooi, kon Bassie ook even lekker kwijlend losgaan. Die heeft genoeg aan een half woord, doet niet aan wederhoor, wel aan blocken en heeft er klaarblijkelijk geen enkele moeite mee om als professionele journalist volstrekte leugens op de website van Bert Brussen te verkondigen.

Ik citeer Bas Paternotte’s eerste leugen over mij (Brussen’s blog, 22 maart 2013):Die auteur van Hollandse Hufters in kwestie heet dus Jaap [K…] Dat weet ik omdat hij donderdag op zijn twitter-account meldde een open brief aan mijn vriend en hoofdredacteur Bert Brussen te hebben geschreven.”

En ik citeer nog meer bullshit uit dat journalistieke hoogstandje:

“[..] met iemand die niet alleen oproept tot het in huis halen van vuurwapens maar ook beweert al over een vuurwapenvergunning te beschikken?”

“[..] door te impliceren in het bezit te zijn van vuurwapens en deze te willen gebruiken tegen Geenstijl- en Powned-medewerkers?”

Staat je goed Bas Paternotte. Geweldige vent ben je. Held! Hoe groot is die wrat op je duim?

Bert Brussen voegde daar op 5 april 2013 dit nog aan toe in een nieuw blog van hem: “[..] en onlangs werden “hufters” (dat zijn dus uitsluitend Geenstijl- en Pownedmedewerkers) impliciet bedreigd met vuurwapengeweld door lieden waarvan blijkt dat ze inderdaad een wapenvergunning bezitten”.

Hoe verzin je het? En dit allemaal vanwege 1 tweet van mij. Daar stond ik dan, met naam en toenaam in een stuk van Bas Paternotte op het blog van Bert Brussen beiden opgestookt door Jan Bennink waarin ik in verband word gebracht met vuurwapens. Met mijn kop in hun virtuele schandpaal vol leugens voor het leven. Leuk als ik weer eens moet solliciteren of zo. Ja, als je niet te spreken bent over Geenstijl en/of Powned dan moet je worden aangepakt. Keihard. Want vrijheid van meningsuiting geldt alléén voor de Roze Khmer. De tienduizenden volgers (de virtuele knokploeg) van deze mannen op twitter deden wel even de rest. Ik werd bedreigd, vogelvrij verklaard en ze probeerden mijn werkgever te achterhalen ‘Let the hunt begin‘.

Adem in, adem uit…

Even opzoeken hoor, wat is dat nummer toch.. 112? Nee, niet urgent genoeg, ehm, tel:0800-8844? Oh nee, tegenwoordig is het tel:0900-8844. Fuck it, ik pak de motor en ga langs het Politiebureau met mijn paspoort en zo. Ik vind het nou wel mooi geweest met dat stelletje Roze Khmer-idioten. Goed gesprek daar gehad, ze hebben een en ander genoteerd, gekopieerd, digitaal opgeslagen en een paar dagen later kwam de Politie op mijn uitnodiging bij mij thuis voor een prettig gesprek van bijna 2 uur. De blogposts van Bas Paternotte en Bert Brussen hadden ze prachtig uitgeprint. In kleur. Met de reacties daaronder. Daarin stond o.a. mijn volledige naam, geboorteplaats en -datum en waren 2 foto’s van mij te bewonderen.

Ik heb een aantal keren geprobeerd om met deze Roze Khmer-hufters (‘De nieuwe helden’ volgens Marianne Zwagerman) in gesprek te gaan over de laster, smaad en valse beschuldigingen die ze over mij gepubliceerd hebben. Maar dat bleek vrijwel onmogelijk. Ze reageren niet en blocken mij op twitter, noemen mij wel steeds stalker als ik mij weer eens probeer te verdedigen tegen deze onzin. Dichte deur dus, geen gesprek mogelijk. In juli dit jaar deed Jan Bennink heel even de deur op een kiertje, maar dat leverde behalve wat scheldtweets van hem verder niets op. Integendeel. Hij blijft volharden in zijn leugens. Nou, ze doen maar wat ze niet laten kunnen.

Mij intimideren ze niet meer.

Nooit meer.

Zeg Roze Khmer, weten jullie waar ‘FYYSF‘ voor staat? Nee? Komt-ie:

‘Fuck You, You Stupid Fuck.’

(c) 1999-2007, The Sopranos

 

Gastbijdrage van @JaapkJa.

22 gedachten over “Vuurwapens, Leugens en Screenshots (Over Bas Paternotte, Jan Bennink en Bert Brussen)”

 1. @2: Als “hangaround” hier voel ik me een beetje aangesproken en denk ik dat ik ook onder jouw definitie van “jullie linkse mensen” val.
  En ik heb eigenlijk met helemaal niemand ruzie, zelfs niet met jou.
  Intussen kom je met je opmerking hier binnenvallen die volgens mij maar een doel kan hebben: ruzie zoeken. En ik mag denk ik ook wel voorzichtig aannemen dat jij bij “jullie rechtse mensen” hoort. Wie ruzie zoekt zal het over het algemeen ook wel vinden. In dit geval zouden het dus “jullie rechtse mensen” zijn die de veroorzaker van die ruzies zijn?

 2. Mijn debuut op Krapuul! En ik voel mij er bijzonder goed bij. Het is nu ’the day after’, goed geslapen, uitgerust, en ik ben erg blij dat ik hier mijn verhaal kwijt kon. Het duurde een tijdje om het stukje te tikken en zo te boetseren zodat het een redelijk samenhangend verhaal werd. Ik heb nog genoeg info voor een prequel en een sequel, maar vind het voor nu zo wel even meer dan okay.

  Paar weken terug zat ik behoorlijk stuk en ik wil hier in de comments jvdheuvel bedanken voor de toen aangeboden hulp. Hij gaf mij het zetje dat ik toen echt nodig had.

  Vragen over het bovenstaande stuk? Ik beantwoord ze het liefste hier, maar je kunt mij ook op Twitter vinden: JaapkJa.

 3. Waarom deze mensen niet een koekje van eigen deeg geven? Met een camera lastig vallen bij hun huis, of waar dan ook, en dan confronteren met de leugens en haat die zij uitdragen? En als ze niets zeggen vraag je toch gewoon of zij een vogelaartje doen?

 4. Ik heb een bloedhekel aan dat pownews en ook aan geenstijl, ik kijk er zelfs niet naar binnen via links, lees de comments op twitter en dat is meer dan genoeg. Stalkers, bedreigers en naarlingen (zacht uitgedrukt) zijn de nieuwe Social Media delinquenten, eigenlijk komen ze van alle richtingen. Af en toe een duidelijk lik op stuk moet voldoen. Verder heb ik ook aangifte gedaan, het helpt niet zo veel, ik gok nu maar op de participatie maatschappij;-)) En als debutant heb je indruk gemaakt!

 5. @11 Sjaak, Voor zoiets heb je een goed geoliede organisatie nodig. En een partij die het durft uit te zenden. Gelukkig gaat het op twitter al stukken beter met het verzet tegen de online en offline terreur en intimidatiepraktijken van de Roze Khmer.

  @12 Gavi Wow, dank je voor het compliment. Het heeft mij veel tijd en kracht gekost. Heb erg lang nagedacht of het mij ’t allemaal wel waard was. Maar ik wilde dit verhaal vertellen en ben blij dat het nu gepubliceerd is maar ook blij met de reacties op het stuk. Echt, er is een last van mijn schouders af. De Roze Khmer regeert over het internet door iedereen met een niet welgevallige mening keihard aan te pakken zodat ze nooit meer iets durven te zeggen. Maar gelukkig doen steeds meer mensen wel hun mond open. Ik hoop dat ik daar ook een beetje aan kan bijdragen.

 6. Go Jaap, goed verhaal. Ook voor mij geldt wat Gavi Mensch zegt. Ik kijk uit naar de prequel en sequel en volg natuurlijk via twitter. Ook ik ben al heel lang bezig met een stuk over ‘mening.’

  Maar blijf verkondigen en strijden tegen Roze. Akelig volk.

 7. Nu ook weer met dat Camping Powned, de onderste laag van de samenleving weer belachelijk maken. Ze pakken steeds de zwaksten, ze hebben niet één greintje empathisch vermogen. Om zich voor te stellen hoe het moet zijn om dag in dag uit uitgebuit te worden en op je tenen te moeten lopen, vervolgens van alle ellende maar gaat roken bijvoorbeeld en dan komen die kortzichtige malloten met de reactie dat men wel geld heeft voor roken. Men rookt JUIST omdat dat zo’n beetje het enige is wat ze hebben, als uitlaatklep. Of ze pakken de taxi fietsers in Amsterdam die wat kruimeltjes bijverdienen, of de taxi chauffeurs, de taxi markt is dankzij kapitalisme en zogenaamde vrije markt een grote smerige bende maar probeer dat die kortzichtige malloten eens duidelijk te maken.
  De grote graaiers laten ze met rust, die tonnen, miljoenen bij elkaar graaien. Nee, ze kunnen alleen de zwakkeren pakken. Typerend voor Powned en Geenstijl. Kortzichtig en laf.

 8. @12 & Jaap, de zoveelste die inmiddels aangifte heeft gedaan, zo ik begrijp.

  Als ‘jullie’ die aangiftes nu eens bundelen en door een advocaat laten ‘afhandelen’?

  Individueel aangifte doen is prima, maar lastig voor Justitie om gepast te handelen. Werkdruk en ‘echte boeven vangen’, enzovoorts. Geef ze een “totaalpakket”, en het lijkt mij dat er gepaste actie ondernomen zal worden. Doe het via een advocaat, en ze zullen zeer waarschijnlijk daadwerkelijk actie (moeten) ondernemen.

  Laster en/ of smaad is en blijft strafbaar. Bedreigingen, zoals o.a. gericht aan de familie van Peter Breedveld (en hem persoonlijk), evenzeer.

  Screenshots/ logbestanden en noem maar op, zijn immers ruimschoots voorhanden.

  Bundel die bagger, en presenteer het e.e.a. op een zilverkleurige schaal.

  ___

  Overigens moest ik wel een beetje lachen om @2 … die psych heeft een overduidelijke (anti-Obama/ democraten) agenda. Maar goed, achterlijke PVV-tokkies zullen altijd daarin blijven trappen. Zo’n zestal weken nadat Obama POTUS werd, bracht die psych ook al zo’n ‘prachtige analyse’ uit. Buikpijn van het lachen, toen. Maar goed, dat terzijde.

 9. @16 – AIRVD: Er zijn meer van die programma’s zoals die camping, maar Powned is wel de enige omroep die de alleen maar oog heeft voor ‘de zwakkeren’ / minderheden / ‘sociale onderklasse’ / anders denkenden en ze keer op keer met de camera intimideert en belachelijk maakt. Dat alles voor de kijkcijfers. Misselijkmakend gewoon. Zielige hufters.

  @17 – Marc: Aangifte heb ik nog niet gedaan. Ik vind dat de Politie wel iets beters te doen heeft en ik heb daar nog een reden voor, waarvan ik niet wil dat zij (de Roze Khmer) die weten. Maar het kan nog altijd. Ook met een groep. Het gesprek met de Politie vond ik nodig zodat ze weten wie ik ben mocht ik opeens ‘digitaal opduiken’…

 10. Rechts is en blijft de dode tak aan de boom der evolutie. Dat is een natuur wet en die wordt hier weer andermaal bewezen.

 11. Toch goed dat je in elk geval de Politie hebt ingelicht door een melding te maken van dit gedoe. Het publiceren van je naam, adres en telefoonnummer is overigens zeer zeker strafbaar. Het gescheld zou nog onder “vrijheid van meningsuiting” kunnen vallen al is de grens met smaad en laster zeer zeker in zicht.

  Het schrijvend tuig waar je de tweets van hebt geplaatst weet helaas te goed hoe ze die scheidslijn in de gaten moeten houden.

  Verder zijn die mensen, al tweeten ze nog zo veel en schrijven ze nog zo veel het sop de kool niet waard. Ga er van uit dat het overgrote deel van rioolbuikscheldend Nederland wellicht wel kán schrijven maar het IQ missen om daar ten ene male wat nuttigs mee te kunnen doen. Laat staan dat ze een volgelingenschare hebben van meer dan ettelijke honderden mede mentaal gestoorde plebsfiguren.

  Dan is IS nog steeds gevaarlijker dan deze trieste lui.

 12. Pingback: Zomaar een paar gedachten | Krapuul

Reacties zijn gesloten.