VRT weert nieuwslezers met hoofddoek

Bij de Vlaamse omroep VRT mag geen nieuwslezeres op tv komen met een hoofddoek. ‘Een nieuwslezeres met een hoofddoek kan niet en komt er niet’, zei de minister Freya Van den Bossche vandaag stellig in het parlement namens de Vlaamse regering. (Trouw)

Ga ik toch eens opletten of zo’n nieuwslezer(es) niet stiekem een kruisje heeft, of ze een pruik draagt als jodin is dan weer moeilijker te controleren. Er worden hele goede pruiken gemaakt.

Wat is dat toch met die mensen die zo fanatiek reageren op een hoofddoek?

Neutraliteit uit je voor mij door de manier waarop je over het nieuws spreekt en het brengt, dat is dan voor mij onafhankelijk van hoe iemand er uit ziet of zich kleedt. Iemand in een volkomen neutrale verpakking kan walgelijke, vooringenomen dingen zeggen (hè Geert?).

2 gedachten over “VRT weert nieuwslezers met hoofddoek”

  1. Die bezwaren tegen nieuwslezeressen met hoofddoeken, kruisjes, hindoedingen, boeddhazaken etc, zijn in mijn ogen toch allemaal wat overdreven. Objectiviteit van het voorlezen van nieuws is sowieso al onmogelijk doordat er keuzes gemaakt worden wat nieuws is en wat niet, welk nieuws toegelaten wordt en niet, etc.
    Volgens mij is het veel belangrijker dat iemand geen enorm accent of dialect spreekt tijdens het voorlezen van gebeurtenissen uit de wereld.

Reacties zijn gesloten.