Vrouwenmishandeling

Meer dan 20 jaar geleden leerde ik een Spaanse vrouw kennen, ze was gelukkig hertrouwd met een Nederlandse weduwnaar, hun kinderen waren bevriend en zodoende leerden ze elkaar kennen. Mijn kennis had geen gelukkig leven gehad. Met haar man was ze hier naar Nederland gekomen maar naar jarenlange mishandeling was ze uit het huwelijk gestapt, wat haar door de Spaanse gemeenschap in de buurt niet in dank werd afgenomen. Ze was een hoer, werd haar verteld, en ze werd gemeden. De PVV-er moet dat bekend in de oren klinken, alleen dit was een gewone vrouw, geen moslima, die in de ogen van haar man niets waard was.

In PVV-kringen is het vrij modisch om op te komen voor de ‘arme’ moslima. Zeker, zoals ik al eerder schreef zijn er een hoop dingen die niet kunnen, zoals eerwraak en het genitiaal verminken en uithuwelijken. Daar zijn we het roerend over eens, dat kan niet en mag niet. Maar mishandeling is wijd verspreid en komt overal voor. Wij hier in Nederland hebben het idee dat mishandeling alleen bij allochtonen voorkomt, want de Blijf-van-mijn-Lijf-huizen zitten immers vol met allochtone vrouwen. Maar dat is een grove misvatting.

Mishandeling komt in elk milieu voor. Alleen gaat dat onder de noemer verborgen leed, en mannen die hun vrouw mishandelen doen dat op een uiterst geraffineerde manier. Vlucht de vrouw met kinderen naar het Blijf-van-mijn-Lijf-huis? Geen punt, want er circuleren adressen waar het huis gevonden kan worden. Of vrouwen worden gemanipuleerd om te denken dat er geen andere uitweg is, om hun lot te accepteren, of ze schamen zich. En als ze uiteindelijk hun man verlaten dan ontkomen ze er met moeite aan, want ex-en willen nog wel eens hun vrouw en kinderen terroriseren. Net onder de radar van de politie, maar alle middelen zijn geoorloofd.

Tegenwoordig heet het geen eerwraak in Nederlandse kringen, maar een familiedrama, waar de vader vrouw en kinderen heeft doodgeschoten. Krijgen we hier hetzelfde verontwaardigde gehuil op van de Wilderianen? Welnee, begrip en medeleven kan de dader verwachten. Dat heb je in de ‘linkse’ maatschappij waar je als man gek gemaakt wordt. Ook al zijn er kinderen die het niet na kunnen vertellen en die van hun toekomst beroofd zijn. Wat media-aandacht, slachtofferhulp en iedereen gaat weer verder.

Wereldwijd zijn vrouwen de klos. De VN is een campagne gestart tegen vrouwenmishandeling, waarin staat dat 1 op de 3 vrouwen het risico loopt om geslagen, tot seks gedwongen of anderszins  mishandeld te worden. Zie ook deze video over de gesloten wereld van vrouwenmishandeling.

In principe heeft vrouwen- en kindermishandeling weinig tot niets met de Koran, Bijbel of Thorah te maken, maar met het feit dat er altijd wèl een geldig excuus is te vinden om vrouwen te slaan, te verkrachten of uiteindelijk te vermoorden. Dat heeft puur met de mentaliteit van de man te maken die dat doet. Want al generaties bestaat ook hier en elders mishandeling die doorgaat van familie op familie, en waar vaders hun zonen vertellen dat een vrouw gecorrigeerd moet worden.

Het zou de Wilderianen sieren dat ze hier een standpunt innemen en er niet in domme zendingsdrift klakkeloos van uitgaan dat er alleen maar wreedheden bestaan in de Islam. In het stukje Violence Against Women van Amnesty kan men al zien waar het over gaat.

Hoezo komt mishandeling en verminking slechts in één groep voor? Vrouwen- en kindermishandeling is wreed, en ongeacht waar het voorkomt valt er geen excuus voor te vinden.

 

28 gedachten over “Vrouwenmishandeling”

 1. Ja vrouwenmishandeling komt in ieder milieu voor. Ik heb het even opgezocht.

  In december 2006 raakte Dion Graus in opspraak vanwege aangiften van zijn voormalige vrouw wegens mishandeling en zijn toenmalige schoonvader en minnares wegens bedreiging.[2][3] Justitie bevestigde deze aangiften, maar is in geen van de gevallen tot vervolging overgegaan.

 2. Inderdaad, Meharis. Een man die een vrouw slaat is een lafaard van de grootste orde. En die zijn er in alle bevolkingsgroepen.

  Overigensben ik benieuwd naar de bron waarin wordt gesteld dat de Blijf van mijn lijf huizen vol zitten met allochtone vrouwen. Ik heb dat vaker gehoord, maar dan van pvv’ers die precies denken zoals jij dat beschrijft.

 3. Sterker nog, dankzij de aanscherping van de huidige migratieregels kan een mishandelde vrouw gedwongen worden om langer bij haar man te blijven. Anders riskeert zij dat ze gedeporteerd wordt. In heel veel herkomst landen wordt ze als gescheiden vrouw met de nek aangekeken of kan het zijn dat haar Nederlandse echtscheiding niet wordt erkent met alle gevolgen van dien. Het kan in het ergste geval voorkomen dat ze haar kinderen in Nederland moet achterlaten.

  Ja, een vrouw kan aangifte doen tegen haar man en dan asiel aanvragen op humanitaire gronden, maar dan moet hij wel veroordeeld worden en dan nog kan het zijn dat ze wordt terug gestuurd naar haar land van herkomst.

  Triest maar waar. Het is slimmer om je tijd uit te zitten en hopen dat jijzelf en je kinderen in de tussentijd niet worden doodgeslagen.

  Mishandelde importbruiden hebben ook vaak zat een etnisch Europese partner. Mensen vergeten wel eens dat er zat Nederlandse mannen zijn die vrouwen uit minder geëmancipeerde culturen importeren.

 4. @#2
  Hirsi Ali beweerde in haar columns dat allochtone vrouwen oververtegenwoordigd waren in Blijf-van-mijn Lijf huizen. Ik heb die bewering vaker gehoord maar kan mij geen andere auteurs herinneren.

  Dat zou heel goed waar kunnen wezen want een vrouw die nog niet zo lang in dit land woont heeft geen groot netwerk van kennissen en vrienden die haar kunnen helpen. Ook zal een Nederlandse vrouw vaak makkelijker bij familie terecht kunnen.

 5. Toen de Blijf-van-mijn-lijfhuizen opgericht werden, op de top van de Tweede Golf, waren de “vluchtelingen” naar deze huizen echt geen “allochtonen”.

  Vrouwenmishandeling is altijd een mooi speeltje voor racisten en kolonialen, om de een of andere reden.
  Geronimo werd gevangen gehouden “omdat hij zijn vrouw sloeg”. Ja, vast. De agressie tegen Afghanistan wordt ook zo gemotiveerd. Ach, die schattige humane Yankeemannen.

 6. In 2007 heeft een Belgisch echtpaar in het Vlaamse Assenede hun schoondochter dagenlang mishandeld. Het probeerde zo haar drie maanden oude zwangerschap af te breken. Volgens de jonge vrouw is ze opgesloten, geslagen, geschopt en kreeg ze stroomstoten met een prikstok voor koeien.
  De Belgische schoonouders konden het idee niet accepteren dat hun kleinkind half Belgisch, half Marokkaans zou zijn. Ook haar man had hier problemen mee. De Marokkaanse vrouw die met een Belgische man was getrouwd moest diverse abortussen van haar man ondergaan, waar de vrouw niet achterstond. Als dat geen vrouwenmishandeling en disrespect is mogen die woorden hergedefinieerd worden. In dat geval vraag je af wat die Marokkaanse vrouw bezielt om met zo’, n vrouw te trouwen. En dat geld voor die man ook.
  Nu komt vrouwenmishandeling wel vaker, alleen wat vrouwenmishandeling zo bijzonder maakt is wie er bij betrokken zijn. Gaat het om autochtone vrouwenmishandelaars dan wordt een kleine vermelding in de krant van gemaakt, maar zijn allochtone vrouwenmishandelaars erbij betrokken dan gaan alle alarmbellen rinkelen en toonden de populisten zich als “helden” die in de bres springen voor deze vrouwen. Waar ik de PVV ook nooit over hoor zijn de vrouwenmishandelingen die schrikbarende vormen en wijdverbreid zijn in India. Bij vrouwen worden daar met zuur in het gezicht gegooid door hun echtgenoten of schoonfamilie of levend verbrand. Maar daar hoor ik de PVV nooit over. Daar zijn meestal hindoe’s bij betrokken en dat is n atuurlijk geen doelgroep van de PVV. Ook natuurlijk niet pragmatisch om de hindoebevolking in Nederland tegen je in het harnas te jagen, want die maken een groot deel uit van het electoraat van de PVV. En dat weet de PVV ook. Niet alleen de vrouwenmishandelingen zijn een probleem in India, maar de moorden op Christenen en molslims door hindoe-extremisten. Of het onrechtvaardige hindoekastestelesel. Ook daar hoor je de PVV niet over.

 7. Ja, die zaak herinner ik mij nog.
  http://www.vrtnieuws.be/nieuwsnet_master/versie2/nieuws/details/070302Bassevelde/index.shtml
  http://www.gva.be/archief/guid/man-blijft-aangehouden-voor-poging-tot-abortus.aspx?artikel=928d57b9-215c-4c2c-be89-9f6449fec93c

  De vorige keer dat iemand doet noemde op een forum doken er meteen nieuwe gebruikers op die beweerden vrienden van de familie te zijn. Ze zaten het goed te praten omdat de vrouw een gelukszoeker zou zijn. De ouders van de 29-jarige echtgenoot wilde hem alleen maar beschermen tegen toekomstige alimentatie. (braak)

  Partnermishandeling blijft bestaan omdat mensen het blijven goedpraten. Dat geldt voor alle gemeenschappen.

  Zelf wil de termen familiedrama en eerwraak liever vervangen door “familiemoord” of “verwantslachting”. De begripvolle berichtgeving voor etnisch Europese familiemoordenaars heeft naar mijn mening mogelijk een aanmoedigend effect.

  Geweld is geen acceptabele reactie op een slechtlopende of stuklopende relatie. Kinderen vermoorden uit wraak is gewoon monsterlijk.. Met zijn tweeën zelfmoord plegen en de kinderen vermoorden vanwege schulden of emotionele problemen in plaats van hulp te zoeken is verachtelijk.

  Ik voel wel degelijk medelijden met die mensen maar al te veel sympathie verdienen ze niet.

 8. Helaas is het kenmerk van zwakke geesten om hun fouten of die van geestverwanten altijd goed te praten. Sterke persoonlijkheden hebben daar minder moeite mee om hun fouten onder ogen te
  zien.
  De familie van de man is van mening dat de vrouw een gelukszoekster is en niet werkelijk van de man houdt. Dat kan goed mogelijk zijn, maar volwassen mensen zouden dan daar een conslusie aan verbinden en zich afvragen of zo’n relatie eigenlijk wel vruchtbaar is en of het loont om daarmee door te gaan. Waarschijnlijk zou men uit elkaar gaan zonder heisa en liefst als vrienden. Ik vraag me af of de ouders wel van hun zoon hielden als zij zijn ongeboren kind willen vermoorden en zijn vrouw zwaar mishandelden. Er is als het ware iets van rancune in het spel lijkt het. Rancune is zowiezo een zwakke menselijke eigenschap.
  Wat ik in ieder geval zeker weet, is dat dat soort mensen geestelijk niet de meest evenwichtige personen zijn. Geestelijk gezonde personen lossen hun problemen op volwassen wijze op. Hebben ze financiele problemen dan kiezen ze ervoor om hun leven zo te organiseren dat zij uit die financiele problemen komen. En mocht de relatie van de man en vrouw in zo’n diep dal zitten waardoor zij daar onmogelijk uit kunnen komen dan kijkt men hoe men op de meest verstandige wijze uit elkaar gaat zonder dat hun kinderen daar de dupe van worden. En uiteraard ook omgeving. Kan mij nog iemand herinneren die met een shovel het huis vernielde van zijn ex en daarbij ook de huizen van de buren vernielde. Of wat dacht men van de man die zelfmoord wilde plegen door middel van een gasexplosie en de buren daarbij zwaar de dupe van zijn geweest.

 9. “”Partnermishandeling blijft bestaan omdat mensen het blijven goedpraten””‘

  In de relationele sfeer is er ook mannen mishandeling door vrouwen .
  Mannen zouden het blijven ondergaan omdat hun manneljke status in het geding is, vrouwen m.i. omdat behoud van huis en gezin vaak voorop staan.
  Otkenning ipv hulp zoeken

  Dat eerwraak onder famiie drama in de pers hoort te komen is al vaker als correcte journalistiek betoogd.
  Domme pers jounalisten pakken dat niet op , het duurt altijd lang voordat een te makkelijk ingeburgerd woordgebruik zoals allochtoon weer uit gangbare dictie als achterhaald verdwijnt.
  Men had er nooit aan moeten beginnen, geen westers immigraitie land kende een begrip als allochtoon., Men komt wel met een herdefiniering zoals nieuwe nederlanders maar het blijft behelpen om er vanaf te komen.
  .
  Politiek jargon, gebrek aan inzicht tijdens invoer speelt m.i. daarin een behoorijke rol in.

 10. Ja, ik heb Laurence Stassen dat horen zeggen, maar de hoofzaak blijft natuurlijk de moslims en wat rest is natuurlijk niet zo erg 😥

 11. katja Schreef:

  “”Partnermishandeling blijft bestaan omdat mensen het blijven goedpraten””‘
  In de relationele sfeer is er ook mannen mishandeling door vrouwen .

  Waarom dacht je dat ik partner mishandeling schreef in plaats van vrouwenmishandeling? Ik had huishoudelijk geweld kunnen schrijven. Dat is ook sekse neutraal.

 12. @#13
  Wat mij betreft valt emotioneel geweld er ook onder, maar dat is alleen moeilijker te bewijzen.

 13. Tibaert schreef:
  “En, vallen onder “vrouwenmishandeling” ook allerlei vormen van psychisch geweld? En het chanteren via de kinderen bijvoorbeeld? En laten verongelijkte mannen, gescheiden of niet, nu even hun mond houden.”

  Kende ooit een Israelische vrouw die gevlucht was uit Israel voor de ellende uit haar huwelijk. De vrouw kon volgens de israelische wet niet scheiden van haar man. Alhoewel echtscheiding legaal daar is, is het de man die volgens de Joodse wet bepaalt of er een echtscheiding komt. De vrouw wordt daar gezien als bezit van de man.
  Waar is de PVV om dit te bekritiseren? Zou een goede kamervraag kunnen zijn: ” Vindt u dat een land wat zich tot een Westers land rekent en zich een democratie noemt de vrouw haar souvereiniteit ontneemt en in strijd is met de opvattingen die democratische landen hebben ten aanzien van vrouwenrechten” Ik zie eerder de PVV ervoor pleiten dat dit land gidsland voor ons moet zijn en wij een hoop van kunnen
  rekenen. Zeker als het gaat om het neerslaan van betogingen, rellen e.d.

 14. De Joodse wet en de Islamitische wet zijn in dat opzicht hetzelfde. Je kan als vrouw niet scheiden zonder toestemming van de man. Een seculier huwelijk sluiten in Israël zelf kan niet dus tenzij je als vrouw in het buitenland trouwt ben je altijd de pineut. Hetzelfde geldt voor vrouwen in tal van Islamitische landen en sommige van die landen erkennen helemaal geen buitenlandse burgerlijke huwelijken of alleen onder bepaalde voorwaarden.

  Ik geloof wel dat allochtone vrouwen iets oververtegenwoordigd zijn in blijf-van-mijn-lijf-huizen, maar dat kun je ook als een teken van emancipatie zien. Die vrouwen gaan immers tegen hun man in door weg te gaan.

  In Nederland zijn ook autochtone mannen minder geëmancipeerd dan in Scandinavische landen. Veel mannen in Nederland ontkennen hoe wijdverbreid seksueel geweld is of bagatelliseren alles wat niet neerkomt op een extreem brute verkrachting door een vreemde.

  Prostitutie bezoek komt hier nog veel voor terwijl mannen doorgaans niet hun best doen om alleen vrouwen in te huren die dit ook echt vrijwillig doen en heel vaak om onveilige seks vragen terwijl dit henzelf, de sekswerker en hun gezin in gevaar brengt. Nee, niet alle hoerenlopers zijn getrouwd maar heel veel ook wel en die hebben doorgaans onbeschermde seks met hun echtgenote. Daar is vrijwel geen discussie over. De standaard reactie is: het is illegaal dus jij mag er niks van zeggen.

 15. Ik vind niet dat deze discussie weer over Israël moet gaan.

  Het onderwerp is vrouwenmishandeling in Nederland en in het algemeen.

  Patriarchale religies geven mannen wel het gevoel dat God aan hun kant staat als ze hun echtgenote en vrouwelijke familieleden onderdrukken. Zeggen dat heilige geschriften er helemaal niks mee te maken hebben is een beetje kort door de bocht. Uiteraard blijft iedereen in de eerste plaats verantwoordelijk voor eigen gedrag.

  Religieuze lobby groepen en hoge geestelijken proberen wel degelijk de politiek te beïnvloeden of te sturen. Als het aan dat soort mensen had gelegen dan waren echtscheiding en het strafbaar stellen van verkrachting binnen het huwelijk er nooit doorgekomen.

 16. Sofia van der Linde Schreef:

  Ik vind niet dat deze discussie weer over Israël moet gaan.

  Hier sluit ik me helemaal bij aan. Ik verwijs naar de vorige discussie die ongevraagd over Israël gingen en wat daar mee gebeurd is.

 17. Het antwoord van de PVV op seksisme is racisme en nog meer seksisme. Er wordt gedaan alsof seksisme bij blanken niet meer voorkomt terwijl het tegendeel waar is.

  De populaire pers is ook mede schuldig aan het huidige klimaat. Individuele jonge gewelddadige pooiers worden er uit gelicht en “loverboys” genoemd zeker als ze etnisch Marokkaans of Turks zijn. Het merendeel van de gedwongen prostitutie wordt echter mogelijk gemaakt door grotere netwerken.

  Dat menselijke leed blijft in stand omdat veel mannen zo goedkoop mogelijk de meest uiteenlopende seksuele handelingen willen kunnen consumeren. Er verandert niets zo lang die instelling niet ter discussie wordt gesteld en een hoerenloper niet gewoon als verkrachter wordt berecht als hij redelijkerwijs kon weten dat de sekswerker niet geheel vrijwillig werkte.

  In Nederland heerst er mede dankzij Christelijk partijen een instelling dat jij je niet mag bemoeien met de dynamiek van andere gezinnen. Mensen zien vaak geen partner mishandeling omdat ze het niet willen zien en de geconditioneerd zijn om zich niet met andermans zaken te bemoeien.

  Misstanden in minderheden gemeenschappen werden onder dat mom ook genegeerd. Een paar jaar terug kon je nog een 15-jarige partner uit het buitenland halen. Dit heeft tientallen jaren gekund in Nederland. Ondertussen probeerde de overheid tienerzwangerschappen tegen te gaan onder autochtone jongeren. Begin jaren ’90 zag ik een hulpverlener op TV die meldden dat er onder zijn ogen meisjes van 14-16 gedwongen werden uitgehuwelijkt aan jongens van een paar jaar ouder uit het herkomst land van de ouders. Vaak waren dit neven. Hij noemde een 14-jarig meisje dat veelvuldig zelfmoord probeerde te plegen. Volgens de toen geldende normen hoefde dat meisje niet uit huis te worden geplaatst. Binnen de kortste keren woonde haar 17-jarige neef en echtgenoot in Nederland die haar prompt bezwangerde. Nog altijd werd ze niet uit huis geplaatst. Een mengeling van politiek correctheid en onverschilligheid maakte dat de kinderbescherming niet ingreep terwijl daar alle reden toe was.

  Dat er binnen bepaalde minderheden gemeenschappen nog meer misstanden plaatsvinden dan gemiddeld heeft ook alles te maken met het feit dat de overheid jarenlang de andere kant op keek. Wat mannen uit die gemeenschappen met hun eigen vrouwen uitvraten deed er niet toe. Die houding bestond daarvoor al tegen autochtone streng religieuze gemeenschappen.

 18. Sofia:
  “Ik vind niet dat deze discussie weer over Israël moet gaan.”

  We hebben het ook over misstanden die gerelateerd zijn aan de schending van vrouwenrechten en gepleegd zijn in een land wat beschouwt wordt als een “Westers” ” democratische staat” die onvoorwaardelijke steun geniet van Westerse landen en ook nog eens oververtegenwoordigd wordt door de PVV. En niet over landen die niet ” Westers” zijn niet ” democratisch” zijn en die onze steun helemaal niet genieten. Daar zit wel een wezenlijk verschil tussen.
  Maar goed, back to topic.

 19. Sofia schreef:
  “Er verandert niets zo lang die instelling niet ter discussie wordt gesteld en een hoerenloper niet gewoon als verkrachter wordt berecht als hij redelijkerwijs kon weten dat de sekswerker niet geheel vrijwillig werkte.”

  Wanneer is prostitutie op vrijwillige basis? Wordt een vrouw niet gedwongen door haar pooiers dan wordt ze wel door economische motieven gedwongen om het te doen. Denk niet dat een vrouw ooit voor haar plezier zich zal prostitueren. Een hoerenloper weet gewoon dat het niet echt lekker vrijt met een prostitue, maar het is een snelle wip waar geen verantwoordelijkheden tegenover staan tegenover de sekspartner. Als je de vraag stelt op grond van het al dan niet op vrijwillige basis te berechten van een hoerenloper zou je ook zo ver kunnen gaan om prostitutie te verbieden om vrouwen te kunnen beschermen.

  “Een paar jaar terug kon je nog een 15-jarige partner uit het buitenland halen.
  Begin jaren ’90 zag ik een hulpverlener op TV die meldden dat er onder zijn ogen meisjes van 14-16 gedwongen werden uitgehuwelijkt aan jongens van een paar jaar ouder uit het herkomst land van de ouders. ”

  Ik weet niet over welke land je praat, maar veel landen waaronder Marokko hanteren de leeftijd van 18 jaar alvorens een huwelijkakte kan worden opgesteld. En zelfs indien een land zo’n huwelijk zou toestaan dan zou Nederland niet hier aan mee werken en niet toelaten tot Nederland. Vind het een kontverhaal.

 20. @#23 Het land van herkomst was Turkije. Ik weet niet of het een burgerlijk huwelijk was of slechts religieus. Feit blijft dat haar neef hier naartoe kon komen onder de ogen van hulpverleners. In Marokko was de leeftijd om te huwen een paar jaar terug nog 15. Dat is pas recentelijk opgehoogd naar 18. Zover ik weet geldt dit ook voor Turkije.

  In Nederland kan je met toestemming van je ouders huwen vanaf je 16e. Helaas nog altijd juridisch mogelijk.

  Nederland liet tot voor kort heel wat gekke dingen toe. Die vanaf 15 jaar regel die tot voor kort gold, kun je gewoon opzoeken

  http://nieuws.nl.msn.com/sport/sportnieuws/minimumleeftijd-importhuwelijken-naar-18-jaar

  Nu geldt een minimumleeftijd van 15 jaar. Voor Nederlanders die in het huwelijksbootje willen stappen, verandert er niets. Voor hen geldt al een minimumleeftijd van 18 jaar. De bewindsman wil met de maatregel uithuwelijking en gedwongen huwelijken tegengaan. Het voorstel maakt onderdeel uit van de nieuwe, strengere regels rond huwelijksmigratie.

  Er zijn sekswerkers net als pornoacteurs die gewoon vrijwillig werken. Het is te makkelijk om te zeggen dat elke sekswerker een slachtoffer is, maar veel zijn dat wel.

  Economische motieven…. ja maar dat geld ook voor iedere andere rot baan ook.

  Prostitutie verbieden helpt niet. Het is verboden in Iran en toch komt het daar veel voor. Als een meerderjarige man of vrouw zich vrijwillig voor geld seksueel wil verhuren dan is dat diens eigen zaak. De staat dient alleen in te grijpen als er sprake is van dwang.

  Het is wel lekker makkelijk om te zeggen dat je geen moeite wil doen om echte directe dwang tegen te gaan omdat indirecte dwang niet altijd makkelijke aan te tonen is. Zo’n instelling houdt mishandeling ook in stand.

 21. Hier 2 links naar nog wat respectabeler bronnen dan msn nieuws
  http://vorige.nrc.nl/binnenland/article2376957.ece/Regels_voor_importbruid_aangescherpt
  http://regelzucht.nl/2009/10/importbruiden-2/

  Het was tot voor kort 15. Dat kan iedere jurist personen- en familierecht je vertellen. Die minimum leeftijd is opgehoogd omdat het misbruik in de hand werkte. Bovendien is het medisch onwenselijk om voor je 18e aan kinderen te beginnen.

  Tot een paar jaar terug was het dus gewoon legaal om een vijftienjarige te importeren om daar seks mee te hebben onder het mom van een huwelijk. Dat was ook nog een keer volslagen inconsistent omdat er in principe klachtrecht gold voor seks met personen tussen de 12 en 16 als je zelf meer dan 5 jaar ouder was. Als de minderjarige of diens ouders klaagde dan kon je worden vervolgd. Tegenwoordig is alle seks met personen onder 16 verboden zelfs als alle betrokkenen tussen de 12 en 16 zijn.

  Ik kom ook veel mannen tegen die niet weten dat oneerbare voorstellen doen een misdrijf is en die denken dat straatprostitutie legaal is.

  Dit soort onwetendheid houdt misbruik ook in stand.

 22. Net als met racisme willen mensen niet naar de basis oorzaken kijken van seksistisch geweld.

  Zolang het normaal is om vrouwen als “ander” en daarmee inferieur te zien, blijven de voorwaarden voor mishandeling en misbruik bestaan. Veel mannen zien vrouwen niet als gelijkwaardige personen met dezelfde gevoelens en behoeftes. Het lijstje van dingen die mannen en vrouwen willen is vrijwel hetzelfde. Het staat er vaak niet in dezelfde bewoordingen en dezelfde volgorde maar het komt op hetzelfde neer.

  Feministen protesteren niet voor niets tegen het “objectiveren” van vrouwen. Daar begint het inderdaad mee. Het behandelen van een persoon als een ding of als een slaafwezen wiens behoeftes niet tellen.

  Een man die zijn vrouw en kinderen vermoord beschouwd hen als verlengstukken van zichzelf of als bezittingen zoals vee dat je met de dood mag bestraffen in het ergste geval.

  De gedachte dat een vrouw een stuk bezit is dat bestaat om mannelijke behoeftes te bevredigen leidt onder andere tot de ontaarde houding dat je als man het recht hebt op elk seksueel genot dat je kan bedenken zolang je maar geld hebt. Dat schept de voorwaarden voor het bestaan van een seksindustrie waar dwang en geweld vaak voorkomen.

  Dat geweld beperkt zich helaas niet alleen tot sekswerkers hoewel dat op zich erg genoeg zou zijn. Er zijn genoeg mannen die een willekeurig meisje of vrouw op straat nog oneerbare voorstellen doen.

  Allerlei biologische Sociaal Darwinistische sprookjes worden ingezet om die houding te rechtvaardigen. Sociaal Darwinisme heet tegenwoordig Evolutionaire Psychologie maar het is dezelfde seksistische propaganda. Hele boeken worden voorgeschreven over waarom het zo natuurlijk is dat mannen vrouwen als wegwerpproducten gebruiken en waarom verkrachting een legitieme voortplantingsstrategie is.

  Het gaat er mij niet om dat je geen onzin mag uitkramen, maar hier wordt een (pseudo)wetenschappelijk sausje overheen gegoten.

  Dit soort propaganda wordt gewoon gebruikt om de ziekste aspecten van de Status Quo te handhaven. We moeten accepteren dat vrouwen en kinderen worden mishandelt en dat andere vrouwen tot seksslaaf worden gemaakt want mannen zijn nu eenmaal zo.

  Dit is ook nog een keer extreem beledigend voor alle mannen die wel fatsoenlijk met hun mede mensen omgaan.

 23. Of ze er voor kiezen? Het zijn inderdaad vrouwen als Simone Signoret en Anna Magnini die vol zelfvertrouwen waren en succes hadden, dat ze konden zeggen; fuck off ik heb mijn rimpels en daarmee over. Ik las eens een biografie over Kathleen Ferrier de vroeg gestorven opera zangeres. Tijdens haar tournee werd er door agentschappen gezegd, hoe ze zich moest kleden en hoe ze zich moest presenteren. Ook Ferrier had genoeg talent om er niet aan de wensen van het agentschap te voldoen. Maar zolang vrouwen en nu ook mannen, de druk krijgen om naar een plastisch chirurg te gaan, want anders……….Zelfs Sonja Barend tegenwoordig gerimpeld en wel kwam er volmondig voor uit dat ten tijde van de Sonja Barend show haar gezicht een facelift kreeg. Het is niet erg als je ‘mooi’ ouder wilt worden, maar wel als je als die freak van Breukhoven door het leven gaat.

 24. Die ‘gekke Hollandse wijven’? Ik kan me nog herinneren dat veel Nederlanders de Baghwan aanhingen. Nou ja de Baghwan of Oshi was natuurlijk leuk, zolang het geld maar richting Oshi ging. Nu zijn er vrouwen die bewust kiezen voor de islam of je het daarmee eens kan zijn is een 2e? Maar daarom zijn ze gek. Overigens in de film desert flower wat gaat over Waris Dirie, een beroemd fotomodel en tevens op de bres voor het volledig uit de wereld helpen van vrouwen besnijdis verteldt dat vrouwen verminking niets op heeft met de bijbel, de koran of de thorah. Maar dat het alleen de gebruiken van nomaden zijn. Door haar is o.a. vrouwenbesnijdenis verboden, maar de vrouwen en de mannen willen er niet aan. Vanwege de ‘zeden’van het volk. En @30 let op je taal.

 25. #30
  Bij de Telegraaf zou het volgende gebeuren met de reactie van Sint Winoksbergen:

  Deze reactie van een lezer is achteraf verwijderd, omdat deze in strijd was met onze huisregels.
  Verwijderd, Verwijderd | 17:25 | 05.04.11
  Klagen over deze reactie niet meer mogelijk

  Sorry voor het off topic gezwam en het knip en plakwerk.

Reacties zijn gesloten.