Vrijspraak voor ‘bedreiger’ Wilders; Wilders uiteraard ‘woest’ (gaaap)

Dirk ‘Dickie’ J, de man die gedreigd zou hebben fascistenleider Geert Wilders te vermoorden, is vrijgesproken. Dickie werd in Heerlen opgepakt vlak voor een verkiezingsbijeenkomst van de PVV. Tegen een wijkagent verklaarde de Limburger gekomen te zijn om Wilders een kopje kleiner te maken. Hij had een bijl en twee stanleymessen bij zich.

Ter zitting verklaarde Dickie dat het bedoeld was als grap. De wijkagent was een bekende met wie hij wel vaker grappen en grollen maakte. Tot ieders verbazing verklaarde Dickie vrolijk een groot fan van Wilders te zijn en al jaren PVV te stemmen.

De rechtbank hechtte geloof aan Dickie’s verklaring. Dickie is licht verstandelijk gehandicapt en volgens de rechtbank niet goed in staat de gevolgen van zijn woorden en daden te overzien. Dickie en de wijkagent kenden elkaar goed en maakten vaak onderling grappen. Dat je over dit onderwerp beter geen grappen kunt maken realiseerde de Limburger zich niet.

Wilders ging natuurlijk onmiddellijk de martelaar uithangen, maar dat wordt zo langzamerhand tamelijk voorspelbaar en saai: