De vrijheid van de vrijmarkt

Drie twiets die ik vandaag zag langskomen, de bron laat ik buiten beschouwing (Klientenraad, mag u zelf opzoeken):

Hebt U bijstandsuitkering en stond U op “vrijmarkt”? Meldt inkomsten bij sociale dienst! Zoek hier ’t formulier: http://www.formulierenloket.nl/formulieren/sociale_zaken#formulieren_bijstand_2012

Sorry, maar het gaat hier om de realiteit van de wet. Geeft men voornoemde inkomsten niet op en wordt die fraude opgespoord (1)

Bij vaststelling van fraude (verzwijgen inkomsten van verkoop op vrijmarkt) kan de #uitkering 3 maanden worden stopgezet.(2)

Dat u niet denkt dat het een volksfeest is, dat 30 april. Nou ja, het was toch de laatste keer.
De kanttekening: opsporing moet wel rendabel zijn. Kanttekening 2: als het om het vervolgen van minvermogenden gaat worden kosten noch moeite gespaard in Nederland.

15 gedachten over “De vrijheid van de vrijmarkt”

 1. Je moet toch een bepaald soort mentaliteit hebben om bij de FIOD of de sociale recherche te willen werken, dunkt me. Henk Kamp heeft zo’n mentaliteit.

 2. Ach de hele Vinex e.d vindt dit volkomen normaal hoor, al die steuntrekkers frauderen immers.

 3. Wat is het nummer van meld misdaad anoniem, mijn overbuurvrouw stond ook op de vrijmarkt.

 4. Hmm,.. erger nog, de tweet die erop volgde was de verwijzing naar de sterfdag van Adolf Hitler. Zou het een thema avond zijn geweest?

 5. En zo krijg je samen met die tweet van afgelopen Vrijdag van de @politie.nl ‘ruikt u iets verdachts, meld het anoniem…’ waar ik mijn gal over gespuwd heb een aardig comleet beeld van het nederland waar Henk Kamp vandaag en Anton Mussert zeker zijn vingers bij afgelikt zou hebben.

 6. Beetje onzinnig. Ook al heb je een uitkering, je bent vrij om je hele huis leeg te verkopen. Dat zijn namelijk geen inkomsten.

  Je hebt al iets dat een zekere waarde vertegenwoordigt en dat ruil je voor de overeenkomstige hoeveelheid contanten.

 7. @6 Behalve natuurlijk als je dochter blokfluit heeft gespeeld of zelfgebakken koekjes heeft verkocht. Of u dat dan even wilt specificeren, dan houden we 75% van de inkomsten in op uw uitkering…

  En je verraders slapen nooit. Wat een stinkland is dit soms toch…

 8. @6, was dat maar zo. Iedere ‘bron van inkomsten’ dient men te melden aan. Met “dank” aan de VVD; meer specifiek Mark Rutte en zijn onwerkbare wangedrocht: de WWB.

  @4, kan je even linken naar die bewuste tweet? Dank.

 9. iedere bron van inkomsten zal toch een effect hebben op je balans. De verkochte huisraad vertegenwoordigd een zekere waarde, dat ruil je alleen maar om voor geld. Dus dat heeft geen enkel effect op die balans en dus vind ik het geen inkomsten.

  Nog even afgezien van het feit dat ik het allemaal gelul in de marge vind. Het enige waar ik me druk over kan maken is het aanmoedigen van klikken. Ik heb vroeger geleerd dat dat een kwalijke eigenschap was en ik dat dus maar beter uit m’n hoofd kon laten. En zo zie ik het eigenlijk nog steeds.

 10. Dit zinspeelt inderdaad op aangifte, of beter verraad, door derden. Het is voor betreffende controleurs onmogelijk om na te gaan of iemand iets op de vrijmarkt heeft verkocht. Tenzij er getuigen waren, die dan ook nog verraad plegen. Mooi land, dat Nederland.

 11. @8 Kon hem niet linken maar hier de tekst; Vandaag ook verjaardag zelfmoord Adolf Hitler: ‘Committed Suicide With Eva Braun April 30, 1945′ geplaatst op 30 april om 12.58

  Ben ik nou aan het klikken?

 12. @13, dat kan ik inderdaad. Dank voor de link! Het door jou aangehaalde ’thema’ is niet zo gek, in deze periode v/ h jaar. Er zijn nogal wat associaties te maken, mede vanwege ‘overlap’.

 13. @9

  “Gelul in de marge?” Daar ga je anders over denken wanneer je uitkering wordt stopgezet. Wat ze in zo’n geval in veruit de meeste gevallen ONMIDDELLIJK zullen doen. Van Leeuwarden tot Maastricht. Mensen met een bijstandsuitkering hebben geen enkele financiële resrve en zitten wanneer de uitkering een week verlaat is, vaak al in de problemen.

Reacties zijn gesloten.