Vrije Markt, rotte tanden en het touwtje

Weer heel goed gedaan van de neoliberalen, lang leve de Vrije Zorgmarkt! De tandartsen mochten hun tarieven zélf gaan bepalen, en sommigen verdubbelden die maar gelijk soms zelfs tot 250%. Goh, gaat lekker zo dat in de hand houden van de kosten, en nou gilt dit kabinet wel van ach en wee en ojee, maar ze wisten dit natuurlijk. Zo niet, dan zijn ze ontzettend stom.

Wedden dat dat met de Persoons Gebonden Budgetten ook zo zal gaan? Dat de reguliere instellingen de Zorg heel veel duurder zullen gaan maken?

Goed, voor de eenvoudige mens wordt het weer gewoon tanden laten trekken, en als je dat niet meer kan betalen, hier wat tips uit Grootmoeders receptenboek: Kruidnagel op de tand tegen tandpijn, en trekken kan je zelf, kijk hier hier maar hoe dat bij kinderen kan, werkt ook bij oudjes. Nóg krachtiger is een touw om de kies of tand binden, aan de deurknop vastbinden, en dan de deur dichtknallen. En als we geluk hebben slaat die dan net dicht als Rutte even wil komen kijken hoe het Volk toch zo ontzettend innovatief kan zijn.

3 gedachten over “Vrije Markt, rotte tanden en het touwtje”

 1. Het neo-liberalisme levert veel extra administratie op. Er schijnt een zwarte lijst te komen van de graaiers.

 2. LRD

  De zorginstelling hebben inmiddels hun terieven verhoogd, ik heb net een brief gehad vandaag. Onder het mom dat de tarieven voor het PGB ook enigzins waren verhoogd. Uiteindelijk betaald de klant dus meer maar de zorg blijft hetzelfde en wordt zelfs minder. De verhoging van het PGB staat niet in verhouding met de daadwerkelijke kosten. In mijn geval betekent dit dat ik mijn dochter dus een dag per week nu thuis moet laten om rond te komen van het budget.

  Zo snoeren ze de gehandicapten de mond en niet alleen de voorzitter…

 3. De zogenoemd Vrije Markt is de zoveelste leugen op een rij uit rechtse hoek.
  Het is om een enkel reden ingevoerd – dat grote financiële instellingen greep over deze lucratieve Big Business greep krijgen.
  De verzekeraars en niet de behandelaars zullen de prijzen en noodzaak aan behandeling bepalen.
  De winsten waarover de verzekeraars nooit openbaarheid geven zullen maar gestaag stijgen.

  Een schadeverzekeraar zal tenslotte bepalen of u ziek bent, hoe ziek bent u en of u ooit in aanmerking voor een behandeling komt.

  Ik zou zeggen: schrap maar alle huisartsen, tandartsen, verpleegkundigen enz. en ga voor de volgende behandeling langs de glimlachende verzekeringsagent. Of bel de verzekeraar voor advies.

  Hij weet het zeker beter.

Reacties zijn gesloten.