Vriendin Epstein opgepakt door FBI

Ghislaine Maxwell, een goede vriendin van de veroordeelde aanrander/verkrachter Jeffrey Epstein, is gearresteerd door de FBI. Volgens veel slachtoffers van Epstein was Maxwell degene die de ‘afspraakjes’ van vrouwen met de financier regelde.

Epstein werd vorig jaar juli gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik van tientallen vrouwen, waaronder een aantal minderjarige meisjes. In augustus pleegde hij zelfmoord in zijn cel.

Niet iedereen is ervan overtuigd dat Epstein zelfmoord heeft gepleegd. Epstein had veel invloedrijke vrienden. Sommigen van hen namen volgens de geruchtenmachine deel aan de seksuele uitspattingen van de financier. Uiteraard hadden die er alle belang bij dat Epstein zijn mond hield. Donald Trump is één van die vrienden. De Amerikaanse president reageerde vandaag geschokt op de arrestatie van Maxwell en verliet inderhaast een persconferentie:


Overigens had Epstein ook goede contacten met mensen uit de top van de Democratische Partij. Niet alleen rioolrechts heeft er dus belang bij dat Maxwell er het zwijgen toe doet.

Het  New Yorker OM geeft vanmiddag een persconferentie. Live te volgen op Facebook.

Uitgelichte afbeelding: mugshot van Epstein – By Department of Justice – Released federal files https://www.motherjones.com/wp-content/uploads/2019/09/Epstein.Docs_.redacted.pdf, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=84893344