Vorming rechts college Zuid-Holland op losse schroeven: CDA wil niet samenwerken met PVV + Updates

In Zuid-Holland is de vorming van een extreemrechts college op losse schroeven komen te staan nu het CDA weigert samen te werken met de PVV. Ook de VVD doet moeilijk. De fractie staat weliswaar niet principieel afwijzend tegenover het idee, maar vreest dat het idee lastig te verkopen zal zijn aan de achterban.

VVD, FVD en CDA kwamen al snel tot overeenstemming en sloten een voorlopig akkoord. Samen hebben die partijen echter geen meerderheid in de Staten. Omdat de ‘linkse’ (kuch) partijen weigerden samen te werken met het Forum, moest de vierde partner op rechts gezocht worden. De gecombineerde fractie van CU/SGP kwam daar het meest voor in aanmerking, maar die fractie haakte af nadat Baudet zo dom was op Twitter een filmpje te delen dat afkomstig was van de fascistische hoaxsite Fenixx.

Nu de PVV ook afgevallen lijkt te zijn, wordt het voor informateur Hans Wiegel wel érg lastig. In theorie kan er met 50+ en SGP nog steeds een coalitie gevormd worden over rechts, maar dan zou de SGP zich los moeten maken van de CU. De kans daarop lijkt gering. Mocht ook dat niet lukken, dan resteert Wiegel weinig anders dan zijn opdracht terug te geven.

Update: Het CDA stapt uit de onderhandelingen met FVD en VVD. Informateur Hans Wiegel heeft zijn opdracht teruggegeven. 


Update: De VVD huilt tranen met tuiten, want die partij was maar wat graag met de fascisten van het Forum tussen de lakens gekropen. Verklaring VVD hier.

Bron: Omroep West