Voorzitter Europarlement: Rutte speelt op twee borden tegelijk met Polenmeldpunt

Tja, laat dat maar aan giechel-giechel Rutte over. Die wil in Nederland de boel stil houden en laat Wilders begaan en daarbuiten zegt hij dat hij het er niet mee eens is (of zoiets). Kortom, de man is niet eenduidig en lult uit zijn giechelnek.

Het is zeker niet de daadkrachtige premier die hij had willen zijn. Het is een loopjongen van Wilders, die overal met de nek wordt aangekeken en nergens meer serieus wordt genomen. Want iemand die zich de wet voor laat schrijven door een xenofobe idioot en daar niets tegen doet, alleen maar om in het pluche te zitten, nah daar hebben echte leiders niet zo veel mee op. Rutte wordt getolereerd, maar zeker niet gerespecteerd en dat is schadelijk voor Nederland.

14 gedachten over “Voorzitter Europarlement: Rutte speelt op twee borden tegelijk met Polenmeldpunt”

 1. Was Rutte nou maar alleen passief, maar het is nog veel erger: de VVD, Stef Blok voorop, voert een actieve hetze tegen wat zij zien als het dictaat van internationale verdragen.

 2. #3 @me zelf
  Kan evenzo goed een boze Turk zijn… LOL dan is Wilders weer WOEST!

 3. De Duitse sociaaldemocraat Martin Schulz is niet de eerste de beste. Ik maakte hem verschillende keren in Brussel mee op bijeenkomsten.
  Hij is terecht bekend om zijn scherpe aanval op Berlusconi, een paar jaar geleden. En ook tegen de Hongaarse premier Orbán weerde Schulz zich een paar weken geleden voortreffelijk, toen die in het EP zijn fascistische ombouw van de Hongaarse grondwet kwam verdedigen.
  Rutte heeft zich -taktisch- aan een orbàn-achtige afgang het EP onttrokken. Hij zou het hebben moeten opnemen tegen zijn partijgenoot (!) Verhofstadt (leider van de Euroliberalen) en de nog immer vlammende Dani Cohn-Bendit van de Groenen. In plaats daarvan is hij op visite gegaan bij Schulz. Misrekening!
  Nu blijkt, dat Schulz helemaal niet onder de indruk is van lachebekje Mark, wordt het straks feest in het EP. Zelfs de VVD-vertegenwoordigers in het EP steunen Rutte maar halfbakken. Het CDA al helemaal niet: De christendemocratische fractie waarvan ze deel uitmaken, is zelfs de initiatiefneemster van de uitnodiging aan Rutte om zich te komen verantwoorden!
  . Wie blijft er dan over? – Juist: Barry Madlener en zijn zielige driemanschap van de PVV in Europa. Wat een afgang voor Nederland! De omhooggevallen politie-agent, krijssie-krijssie steenfabriek, halleluja-Hartong van Fjordman en Breivik – dat zullen de enigen zijn, die samen met UKIP-britfascisten, Hongaarse Jobbik-knieschieters en de beschamende steun van het Vlaams Belang en de FPÖ, begrip zullen hebben voor Mark Rutte.
  Krapuul is helaas meestal gedwongen om achteraf commentaar te leveren.Deze keer dagen we het Nederlandse journaille uit om met reiskostenvergoeding eens zelf in Straatsburg of Brussel te gaan kijken, of Krapuul niet gelijk heeft.
  Godvergeten navelstaarders!

 4. @6
  Rutte gaat geen eens naar ze toe en dat lachen zullen ze zonder hem moeten doen.
  Het is niet de taak van het EP om regeringsleiders ter verantwoording te roepen, voor hen die niet weten wat de taak van het EP is.

 5. @AJAX***, je vertelt weer eens onzin. Volgens het Lissabon-akkoord, mag (moet) het EP wel degelijk regeringen ter verantwoording roepen als ze (dreigen) de beginselen van de EU te schenden. Dat is een goede zaak. Het heeft de Europese Commissie een basis gegeven, om Orbán aan te pakken. Of vind je, dat we moeten toelaten, dat een EU-lid media censureert, antisemitisme toepast, racistische milities de vrije hand geeft, enzovoort?
  Of Rutte nu zelf komt, of het aan Barry Madlener overlaat – een veroordeling door het EP zit er dik in. En terecht. Als het Nederlandse parlement te slap is, om in actie te komen, hebben we gelukkig nog altijd Europa.

 6. # De Ajaxfiguur bralt: ` Het is niet de taak van het EP om regeringsleiders ter verantwoording te roepen, voor hen die niet weten wat de taak van het EP is.’

  Helaas kèrel, was jij op de Dam in `96 om te protesteren tegen de EU? Ik wel. En sinds Nederland zich per Wilders heeft laten vastzuigen in een fascistisch moeras lijkt me een Europese extra bestuurslaag zo gek nog niet, mits die corrigerend optreedt tegen bruine elementen in lidstaten van bedenkelijk allooi zoals de onze.

 7. #11, dit is dan nog erger – mensen die met nazisme/fascisme blijven vrijen.

 8. Het is belangrijk dat Schultz hardop de waarheid zegt, tegen alle PR-campagne in die nu rond Rutte op Nederlands bodem draait om ons te laten geloven dat die racistisch, xenofoob “meldpunt” normaal zou zijn.

  Een bekende Midden-Oosten gezegde naar dit geval geadapteerd, zou luiden: ” Rutte probeert op twee ezels tegelijkertijd te rijden” .

Reacties zijn gesloten.