Voormalig adviseur Trump roept op tot plegen staatsgreep ‘zoals in Myanmar’

Michael Flynn, de voormalige nationale veiligheidsadviseur van Donald Trump, heeft tijdens een bijeenkomst van het QAnon-complotgilde in Dallas opgeroepen tot het plegen van een staatsgreep om Biden uit de macht te ontzetten en Trump te installeren als president.

Een van de aanwezigen vraagt Flynn: “ik wil weten waarom hier niet kan gebeuren wat in Myanmar gebeurd is?”. Flynn: “Geen reden. Het zou hier ook moeten gebeuren”(No reason. I mean, it should happen here.). Tot groot enthousiasme van de aanwezige deplorables slachtoffers van de globalisering.

Bij de militaire staatsgreep in Myanmar zijn tot op heden tenminste 800 mensen om het leven gekomen, waaronder zeker 40 kinderen.

Flynn werd al na een maand door Trump ontslagen als veilheidsadviseur. Toen hij dreigde veroordeeld te worden wegens zijn (verzwegen) contacten met Rusland, verleende Trump hem gratie. Sindsdien is Flynn – net als een groot deel van de GOP – in Qanon-kringen verzeild geraakt.

Tot nu toe heeft niemand uit de top van de GOP de uitlatingen van Flynn durven veroordelen. Het is het zoveelste bewijs dat de GOP geen normale, conservatieve partij meer is, maar een protofascistische organisatie.

Uitgelichte afbeelding: By Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America – Michael Flynn, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=52646557