Voorheen Osira kondigt massaontslag aan

Osira werd Amstelring, om imagoschade te bemantelen. Veel maakt het niet uit, ook onder de nieuwe naam weet de dodelijke zorgindustrie speciaal nieuws te halen:

De grote Amsterdamse zorgorganisatie Amstelring heeft bij het UWV aangekondigd tot wel 500 fulltime krachten te gaan ontslaan. Dit zal misschien wel 700 medewerkers hun baan kosten en natuurlijk nog veel meer cliënten hun zorg.

Hiermee lijkt het het eerste grote massaontslag te worden in de verpleeg- en verzorgingshuizen. Vakbond Abvakabo FNV vreest dat dit het begin is van misschien wel het grootste werkgelegenheidsverlies ooit in zo een korte tijd in de zorg.

Verder lezen.

3 gedachten over “Voorheen Osira kondigt massaontslag aan”

 1. De neoliberale totalitaire corporatieve zorg moet uiteindelijk zijn ware gezicht laten zien.

  Je kan het wel steeds uitstellen en mooie pr-praatjes over zorgkosten vertellen maar ’s een keertje komt het echte werk, uiteindelijk de eerste golf ontslagen.
  D’r moet winst voor de verzekeraars gebakt worden.

 2. Het eerste massa ontslag? Of mensen die op korte termijn werkelijk worden ontslagen?
  In de provincie Groningen hebben in ieder geval al twee zorginstellingen te kennen gegeven dat er veel mensen uit moeten.

  Hier kun je lezen over de ene: http://www.het-westerkwartier.nl/nieuws/24427/donkere-dagen-zonnehuisgroep-in-zuidhorn/

  Hier zelfs iets zien over de andere: https://www.youtube.com/watch?v=AM0JhAD1KMw

  Volgens mij zijn er al bijna een jaar lang meldingen van ontslag per 1/1/2015. Te beginnen met een instelling in Overijssel, als ik me niet vergis.

  Wie/wat volgt?

 3. wie/wat volgt?
  2015, ontslag recht voor oudere werknemers verminderd, ww uitkering voor mensen die 15 ..25 ..jaar gewerkt hebben verkort.
  Terwyl duizenden in 2015 op straat worden geschopt schept schedelmeter Asscher werkverschaffingsbanen en ventje Pechtold shept vele nieuwe opleidingen….

  maar wees getroost ook zonder semi neoliberalisme zouden we in de shit zitten (lees Piketty)

Reacties zijn gesloten.