Voor Wilders ben ik gevlucht

Door Aardkloot (blogger op klootvis.blogspot.com)

Nou, niet echt dus. Die overwinning gun ik hem niet. Er waren andere omstandigheden die mijn vertrek uit Nederland naar Turkije bespoedigden. Maar het is wel waar dat ik door hem niet meer terug wil keren. En meteen kan ik aan niets anders denken dan dat er sprake is van massahysterie, massapsychose, massa-angst veroorzaakt door 1 man. Mogen we vergelijken?

Als je een grote leugen maar vaak genoeg herhaalt, gaan heel veel mensen het vanzelf geloven. Joseph Goebbels zei dat. Of hij gebruikte woorden met dezelfde strekking. Mogen we vergelijken?

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de woorden van Roosevelt, kan ook Churchill geweest zijn, niet waar zouden zijn: een herhaalde leugen blijft een leugen.

Over het woord leugen, over het begrip leugen en over het belang van een leugen zijn duizenden boekwerken en publicaties verschenen (zelf ook soms leugens). En de bovengenoemde heren waren echt niet oorspronkelijk in hun verwoordingen en die waren ze net als ik eerder tegengekomen, dus zeker niet zelf bedacht, maar dat neemt niet weg dat die twee ideeën, die twee uitgangsposities nog steeds geldig zijn.

 • files op de Nederlandse snelwegen ontstaan doordat er veel te veel autorijdende, uitkeringtrekkende moslims op de weg zijn.
 • wachttijden bij huisartsen en in ziekenhuizen zijn een gevolg van het feit dat er zo veel moslims in het land zijn die de taal niet meester zijn en daardoor extra veel tijd in beslag nemen.
 • de prijzen van woningen gaan naar beneden omdat niemand in een buurt wil wonen waar ook moslims wonen en die zijn nu eenmaal overal.

Grapje? Ja was het maar waar. Geen grapje dus. Heel veel mensen redeneren zo. En denken ook dat het werkelijk zo is.
En zo zijn er nog honderden voorbeelden te vinden omdat je ieder onderwerp op deze wijze kan benaderen.
En als je nou deze leugens, kom op in ieder geval onwaarheden, maar vaak genoeg herhaalt zijn er heel veel mensen die zich in eerste instantie afvragen of er iets in zit, in tweede instantie denken ze dat er iets in zit en later als ze dezelfde woorden maar vaak genoeg horen van mening zijn dat het wel zo zal zijn.

 • de treinen hebben vertraging doordat heel veel moslimvrouwen met hun lange jurken meer tijd nodig hebben dan normale mensen om in te stappen.
 • de meeuwen schijten de straat onder omdat Marokkanen en Turken die beesten veel te veel brood voeren.
 • er moeten meer autowegen aangelegd worden omdat…

Zo kan je alles terugvoeren op een bepaalde bevolkingsgroep (mogen we vergelijken?).
Zijn er dan geen lessen te trekken (ik weet dat iedere onderzoekscommissie, iedere parlementaire vooraf voorspelbare resultaten-brij producerende, zichzelf instandhoudende, autoriteitgevende commissie dezelfde woorden gebruikt)?
Ja, die zijn er wel. Mais, après nous le déluge.
Mogen we niet vergelijken? We of men misschien niet, maar ik toch wel?

56 gedachten over “Voor Wilders ben ik gevlucht”

 1. Als we het hebben over massahysterie, dan denk ik dat die voorbeelden, die u noemt, daar eerder onder te scharen zijn.
  Ik ben een PVV-stemmer, voorheen LPF, voorheen VVD-Bolkestijn, omdat ik steeds meer buitenlanders zie. Ik woon in Rotterdam, waar inmiddels al meer dan de helft allochtoon is. Ja, vind je het gek dat ik denk “Waar is de rem??”
  Daarnaast zie ik weinig positiefs komen uit islamitische hoek, of het nu binnen of buiten de landsgrenzen is. Meer islamieten in Nederland is dus geen positieve ontwikkeling. Misschien wel voor diegenen die hierheen komen, maar niet voor ons! Onze (TERECHTE) zorgen en bezwaren zijn decennia aan de kant geschoven, we waren rascisten , xenofoben, Nazis en minderwaardige individuën. Maar die onderdrukkingsplaat is grijsgedraaid, we hebben onze woonomgevingen allemaal inderdaad verder zien verslechteren en onze tolerantie is ten einde! De mislukte ontwikkeling van het ideaal van de multiculturele samenleving heeft ons gelijk al die tijd bewezen en nu zijn WIJ aan de beurt.
  De zogeheten voorbeelden, die u noemt, zijn te belachelijk voor woorden. Alleen blanke randdebielen komen met deze argumenten.
  Wij kijken liever naar de feiten, dat wil zeggen:
  A) het financiële kosten- en batenplaatje van de MC samenleving
  B) welke invloed heeft de MC samenleving op de sfeer en veiligheid in Nederland
  Sorry, ik kom onder de streep niet tot een voldoende.
  Daar kan IK niks aan doen.

 2. “Ik woon in Rotterdam, waar inmiddels al meer dan de helft allochtoon is. Ja, vind je het gek dat ik denk “Waar is de rem??” ”

  Ja dat vind ik gek.Voor de zogenaamde tsunami van de Islam was Rotterdam al een stad met veel nationaliteiten, vermoedelijk al zo lang als het bestata want het is een havenstad.

  “Daarnaast zie ik weinig positiefs komen uit islamitische hoek, of het nu binnen of buiten de landsgrenzen is. ”

  Vermoedelijk zou u het nog niet zien al kwam het bakkenvol gestort onder uw autochtone neusje, omdat u het niet wil zien. U wil alleen maar bevestiging zien van datgene waarvan u denkt dat het de oorzaak van uw onvrede is.

  Dan nog een vage soort van rekensom, met als conclusie:
  “Daar kan IK niks aan doen.”
  Dat is natuurlijk onzin, u kunt er net zo goed wat aan doen als ieder ander. Namelij te beginnen met u zelf niet gek te laten maken door het gedachtenslecht van Pim Fprtuin fan wel G.Wilders, vervolgens eens kennis te gaan maken met uw allochtone buren en te ontdekken dat ze reuze meevallen en ook gewoon willen leven. En de volgende keer gewoon met gezond verstand gaan stemmen ipv met een rood waas van leugens.

 3. michello Schreef:

  …massahysterie…

  Ik woon in Rotterdam, waar inmiddels al meer dan de helft allochtoon is

  Lulkoek. Het is minder dan de helft, en dalende.

  Ga lekker terug naar de kroeg voor die lulpraat.

 4. @ Patriot laat me raden; u bent één van de afgevaardigden van blonde geertje? Hoe DURFT deze man zich op één lijn te stellen met de groten der aarde? Over narcisme gesproken. Waarschijnlijk wordt ook u goed betaald in de tweede kamer van MIJN zuur verdiende belastingcentjes? Ik hoop dat de PVV zo snel mogelijk in elkaar dondert liever vandaag dan morgen. De schade die deze man en zijn sekteleden aan ons land en zijn mensen hebben toegebracht is met geen pen te beschrijven. De rechterlijke macht zal hem vrijspreken, we gedogen zijn laffe uitspraken en zo wordt de macht van de dictator maar groter.
  Wordt tijd dat er een nieuwe generatie opstaat die hier antwoord op heeft. Nog ff geduld mensen ze komen eraan, nog een paar jaartjes. Ik persoonlijk echter hoop dat Wilders dan allang en breed in het buitenland zit en de PVV is opgeheven. Na het optreden van de ijskoude Fleur Agema gisteravond bij Knevel ben ik daar alleen maar zekerder van geworden.

 5. Josef Goebbels zei ook in de jaren 30 toen ie eindelijk aan de macht was:’Sinds ik op het pluche zit vreet de pers uit mijn hand’ Hetzelde verschijnsel zie nu in NL

 6. Geboren en getogen in Rotterdam 25 jaar in de haven gewerkt, turkse, marrokaanse collega’s, allemaal even tof, tot voor kort vanwege familieomstandigheden verhuisd.
  Ik weet nog steeds niet wat er nou allemaal aan de hand was met de puinhopen van paars.
  Pim, Pastors, Sörensen, als er 1 groep is die van mijn vrolijke open havenstad een tokkiedorp aan de rivier heeft gemaakt, dan weet ik het wel.
  En wat is er nu allemaal beter met dit geweldige rechtse kabinet? O nee, stomme vraag, die moeten eerst de puinhopen van 30 jaar ultralinkse regeringen opruimen, kuch.

 7. @1 Ik denk dat u een andere vraag moet stellen: Welke invloed hebben angstige, zelfingenomen, elkaar napratende typen als u op de sfeer in Nederland?

  Ik weet bijna zeker dat u niet uw best doet om toenadering te zoeken tot mensen die, om welke reden dan ook, in NL een beter, veiliger bestaan met perspectief hebben gevonden, na een moedig besluit om hun vaderland vaarwel te zeggen. Doe niet alsof er vieze beesten in uw tuin zitten. Maak eens contact, wordt uitgenodigd en schuif aan voor een hapje (ja, dat is schrikken, he, maar het is mijn ervaring) en kweek begrip in plaats van als bangepoep te zoeken naar een schuldige voor de veranderingen in uw stad. Want die zijn er niet. En als ze er wel zijn, hoort u daar evengoed bij.

 8. @#5 GJ_
  Naar de kroeg?
  De afname volgens het CBS is volop te danken aan het feit dat de derdegeneratieallochtoon niet als allochtoon wordt geregistreerd.

 9. @14
  Ja en dan?
  Wanneer mag je eindelijk eens “autochtoon” heten dan? Het betekent “van de bodem zelf”, toch al een woord dat riekt naar bloed en bodem ja. “Allochtoon”, van andere bodem – het houdt een keer op.

 10. @#11Ted
  Zei Goebbels dat in de jaren 30? Wonderlijk, wat opzienbarend.
  Ik denk dat elke minister, ook hedentendage, precies zo’n zelfde statement kan maken en het zal nog kloppen ook..
  Maar even serieus: waarom Goebbels, Ted? Wat was er zo opzienbarend aan zijn uitspraak dat het vandaag de dag nog in je hoofd blijft plakken? Of was je gewoon even een demoniseringsplaatje tegen de boze mensen aan het draaien? Dat riekt naar ouderwetse propaganda, dan.

 11. #16Arnold J. van der Kluft
  Pfff.. Ik leg het even uit in beelden:
  Over honderd jaar wonen er bijna alleen nog maar au-tochtonen in Rotterdam.
  Die allemaal de Koran lezen.
  Die allemaal stemrecht hebben.
  In een democratie bepaalt de meerderheid.
  Maakt je ook niet uit?

 12. michello Schreef:

  Ik ben een PVV-stemmer, voorheen LPF, voorheen VVD-Bolkestijn, omdat ik steeds meer buitenlanders zie

  Tja, als je door een bruine bril kijkt, lijkt dat zo. Er is in Nederland geen buitenlanderprobleem, noch Islamkwestie, er is slechts een probleem met xenofobische & racistische elementen die vrijheid van meningsuiting voor zich opeisen en andersdenkenden het vrije woord willen verbieden.

 13. #19jvdheuvel
  Ik ook, ik ben reuze benieuwd naar de politieke partij voor wie de nieuwe democratie over 100 jaar gaat stemmen.
  Hier alvast wat daadkrachtige propaganda, glashelder van hetzelfde allooi zoals we die reeds kennen uit de bijdrage van spreker #11Ted:
  http://tinyurl.com/6489l2s
  Wordt u alvast lid? Prominente plaats verzekerd.

 14. michello Schreef:

  #16Arnold J. van der Kluft
  Pfff.. Ik leg het even uit in beelden:
  Over honderd jaar wonen er bijna alleen nog maar au-tochtonen in Rotterdam.
  Die allemaal de Koran lezen.
  Die allemaal stemrecht hebben.
  In een democratie bepaalt de meerderheid.
  Maakt je ook niet uit?

  Leuk dat ze ook allemaal de Koran lezen 😀 alle Hindoes uit Suriname , alle Christelijke Antillianen , Polen , Roemenen , Bulgaren zullen dan ook Moslim zijn volgens die meneer met een heel Allochtone voornaam , woont jouw familie wel lang genoeg in Nederland om Autochtoon te zijn ???

 15. Ps michello , als je familie Italiaans is hoop ik niet voor je dat het zuidelijk is dan barts je namelijk ook al van het Arabische bloed , is het Spaans of Portugees , nog leuker, dan ben je genetisch wel héééél nauw verwant aan die Riffies waar je zon hekel aan hebt 😀 😀 😀

 16. Michello, als jij zo’n groot voorstander bent van democratie was, dan zou je weten dat jouw voorbeeldje @21 daar niks mee te maken heeft. Je bent dus, of een bedrieger, of verschrikkelijk dom. Ik gok op……. nee ik weet het niet.

 17. @ michello:

  Jij hebt liever een apartheidsstaat zo te lezen. Je hebt gelijk, ik ook: die moslims lezen immers allemaal de koran en zijn dus niet te vertrouwen. Stuk voor stuk voorgeprogrammeerde robots die alleen maar wachten op het juiste moment om Taliban-wetgeving in te voeren en van Nederland een Afghanistan te maken. Over honderd jaar zijn ze nog precies hetzelfde de moslims in Nederland. Immers, moslims zijn hetzelfde waar dan ook ter wereld en duizend jaar geleden waren het ook dezelfde mensen als nu. Je hebt gelijk, laten we een staat creëren waar je, als je het etiket “moslim” draagt, je minder rechten hebt.

 18. michello Schreef:

  Hier alvast wat daadkrachtige propaganda …

  Sterke bewijsvoering joh, goed zo, laat die linksen hier maar een poepie ruiken. Dat Marokkaans kutjoch is HET bewijs dat ze allemaal zo zijn.

 19. #24jvdheuvel
  Nee, althans dom waarschijnlijk niet.

  #23Al Bakrastani
  Nee, ik had zeeuwse en westlandse grootouders. Ze hebben Rotterdam mee opgebouwd na de oorlog.
  michello is mijn nick. Die paste goed bij mijn e-mailaccount @chello.nl
  Vooral mijn roots via mijn vaders zijde, liggen in diep donker Zeeland, in Graauw om precies te zijn.
  Van de roots van moeders zijde weet ik helaas niet zoveel, maar wel dat er nergens een neger aan te pas is gekomen. 😉 Nou ja, in de prehistorie misschien. Dussss… 🙂

 20. @ michello:

  Gelukkig maar, je bent dus een raszuivere, superieure Nederlander. Een realistische kijk op de zaak, sterke logische argumentatie, goede genen, het komt wel goed met je.

 21. @ michello:

  Dat Ariër is niet zo relevant meer, wat je al hebt laten zien plaatst je al helemaal in de extreem-rechtse/nazistische hoek: individuen reduceren tot hun culturele identiteit – je weet al vooraf dat ze niet deugen, puur omdat ze “moslim” heten – en die individuen uit de democratie willen weren.

  Tragisch dat figuren als jij het niet door hebben.

 22. #30John
  Ik ben waarschijnlijk nog veel extremer dan normaal extreem orthodox radicaal rechts dan jij denkt.
  Als je heel diep in jezelf gaat graven zul je tot de ontdekking komen dat het nazisme en de Endlösung is ontsproten uit mijn gedachtengoed, mijn Zijn – met terugwerkende kracht. Echt, Adolf Hitler was een Anfänger in vergelijking met mij. Graaf maar diep in jezelf, dan zul je het vinden. Toe dan! 🙂

 23. EDIT REDACTIE: ik weet niet wat dit betekent maar aangezien je zelf zegt dat het tegen de regels is zal dat wel zo zijn.

 24. #34Links
  Wat een amateuristische manier om je gal op mij te spuwen en te denken dat je met zo’n zinsverdraaiing de huisregels kunt omzeilen. Denk je nou echt dat de forumbeheerder dom is? Schaam je!
  Niemand “zegt” iets terwijl hij schrijft, iedereen denkt..Tenzij je met schrijven iets wilt zeggen, wat wel de bedoeling is op een forum. Marre, als je het niet mag zeggen dan mag je het dus ook niet schrijven, alleen maar denken.
  En dan die persoonlijke aanval, geen wonder dat Geert Wilders beveiliging nodig heeft.

 25. Mag ik overigens even tussendoor de forumbeheerder een welgemeend compliment geven voor de fantastische layout van zijn weblog? 🙂

 26. @ Abdul Alhazred:

  “Er is geen buitenlanderprobleem.”

  Het CBS denkt daar anders over:

  “Met inbegrip van de tweede generatie is dus 37,5% van alle in Nederland woonachtige geregistreerde verdachten van een misdrijf van allochtone herkomst. Het aandeel van allochtonen in de verdachtenpopulatie is daarmee twee keer zo groot als hun aandeel in de Nederlandse bevolking. Het aandeel allochtone verdachten in totaal ligt ruim 5% hoger dan tot nu toe uit onderzoek bekend was.

  Van alle geregistreerde verdachten behoort een kwart tot de allochtone bevolking van de eerste generatie en ruwweg één op zeven tot die van de tweede generatie. Vooral de niet-westerse allochtonen zijn
  oververtegenwoordigd in deze criminaliteitscijfers. Binnen deze groep is het aandeel van de eerste generatie bijna drie keer zo groot als op grond van hun aandeel in de bevolking mag worden verwacht. Van de tweede generatie is dit aandeel bijna vier keer zo groot.”

  Ik zeg het niet, het CBS zegt het. Voor die bovenmatige criminaliteit zijn allerlei oorzaken, maar zeker niet alleen de discriminatie en xenofobie van de autochtoon.

  bron: http://www.google.nl/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CCUQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.cbs.nl%2FNR%2Frdonlyres%2FFA26E32C-250B-4D1D-B3B9-35085B6C48BC%2F0%2F2005verdachtvancriminaliteit.pdf&ei=hFbpTZb1FYWSOrD4gLQB&usg=AFQjCNGzMCGu-mZTcmfcwQkZZAbCpsrOFA

 27. Sillynder Schreef:

  @ Abdul Alhazred:
  “Er is geen buitenlanderprobleem.”
  Het CBS denkt daar anders over:
  “Met inbegrip van de tweede generatie is dus 37,5% van alle in Nederland woonachtige geregistreerde verdachten van een misdrijf van allochtone herkomst. Het aandeel van allochtonen in de verdachtenpopulatie is daarmee twee keer zo groot als hun aandeel in de Nederlandse bevolking. Het aandeel allochtone verdachten in totaal ligt ruim 5% hoger dan tot nu toe uit onderzoek bekend was.
  Van alle geregistreerde verdachten behoort een kwart tot de allochtone bevolking van de eerste generatie en ruwweg één op zeven tot die van de tweede generatie. Vooral de niet-westerse allochtonen zijn
  oververtegenwoordigd in deze criminaliteitscijfers. Binnen deze groep is het aandeel van de eerste generatie bijna drie keer zo groot als op grond van hun aandeel in de bevolking mag worden verwacht. Van de tweede generatie is dit aandeel bijna vier keer zo groot.”
  Ik zeg het niet, het CBS zegt het. Voor die bovenmatige criminaliteit zijn allerlei oorzaken, maar zeker niet alleen de discriminatie en xenofobie van de autochtoon.
  bron: http://www.google.nl/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CCUQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.cbs.nl%2FNR%2Frdonlyres%2FFA26E32C-250B-4D1D-B3B9-35085B6C48BC%2F0%2F2005verdachtvancriminaliteit.pdf&ei=hFbpTZb1FYWSOrD4gLQB&usg=AFQjCNGzMCGu-mZTcmfcwQkZZAbCpsrOFA

  Dat laatste zeg jij weer wél. het CBS telt slechts, het interpreteert niet.

 28. @#41 Laurent:

  Dat is inderdaad mijn mening, maar wel gebaseerd op het rapport van het CBS. Het CBS doet namelijk wel degelijk aan interpretaties:

  “Schooluitval wordt vaak als een potentiële indicator van criminaliteit gezien…..”
  “… Tegelijkertijd is ook te constateren dat de verschillen die er bestaan tussen autochtonen en allochtonen voor bijna de helft ‘verklaard’ kunnen worden doordat groepen verschillen in leeftijd en geslacht.”
  “… Dit roept de vraag op of betrokkenheid bij en participatie van de ouders in de Nederlandse samenleving een protectieve factor tegen crimineel gedrag van hun kinderen is, en zo ja, op welke wijze daar op positieve wijze invloed is op uit te oefenen…”

  Mijn advies: lees de samenvatting in het rapport.

 29. @Syllinder: Ten eerste gaan de cijfers altijd over verdachten (preventieve hechtenis), nooit over veroordelingen – wat een enorm verschil is.
  Verder is bekend dat allochtonen meestal vastzitten voor vermogensdelicten, terwijl autochtonen vooral voor andere, zwaardere vergrijpen worden opgepakt:. Dat blijkt onder meer uit het onderzoek van Stevens, Veen en Vollebergh uit 2009, die ook wijzen op sociaal-economische factoren en op het feit dat de betrokken allochtoontjes juist opvallend goed geintegreerd zijn – over-geintegreerd, zeg maar. Hier kun je daar meer over lezen: http://www.doorbraak.eu/gebladerte/60059d03.htm

 30. En bij vermogensdelicten gaat de politie ook altijd meteen op zoek naar de dichtsbijzijnde allochtoon. Dit is wetenschappelijk vastgesteld. Durf ik te wedden; ik heb het niet eens even opgezocht.

 31. Voor Wilders ben ik gevlucht
  Door Aardkloot (blogger op klootvis.blogspot.com)

  Tja, dat het zover was gekomen , bordesdag Rutte1 als verschrikkings voor ons land, was mijn vluchtplan voor tenminste die dag niet in Nederland te zijn.

  “Nou, niet echt dus. Die overwinning gun ik hem niet.”

  Ging het er mij ook om Wilders die overwinning niet te gunnen, waar was ik toen mee bezig
  vraag ik mij op deze zaterdagochtend lang na datum opnieuw af..
  Ik kon makkelijk weg maar ben gebleven, daar niet van.

  Henk en Ingrid
  Leer mij kennen
  Als het eventjes nog kan
  Ik heb niets op met ene Mohammed
  Daar niet van

  Henk en Ingrid
  Leer mij kennen
  Als het eventjes nog kan
  Ik heb niets op met ene Allah
  Daar niet van

  Henk en Ingrid
  Leer mij kennen
  Als het eventjes nog kan
  Ik heb de pest aan Nederland
  Daar niet van

  Henk en Ingrid
  Leer mij kennen
  Als het eventjes nog kan
  Ik wil ons land terug
  Daar niet van

  Henk en Ingrid
  Ik kom u tegen
  Waar u bent en waar het kan
  Blijf met uw haat stem
  Van ons land af
  Daar dus van

 32. @#43 Joke Mizée:

  Het stuk op op http://www.zorgwelzijn.nl verwijst naar een onderzoek van Risbo wat niet in te zien is en een artikel van het NRC wat niet toegankelijk is voor niet-leden, dus daar kan ik weinig mee.

  Het rapport van Nicis Institute geeft in de conclusie het volgende ondermeer weer:

  “Onze resultaten wijzen er overigens niet op dat Marokkaanse preventief gehechte jongens en hun ouders zich veel vaker gediscrimineerd voelen dan de algemene bevolking.”

  Zet dat naast

  “Mogelijk zijn Marokkanen die deel willen uitmaken van de Nederlandse samenleving, extra gevoelig voor het leven in een maatschappij die niet zo positief staat tegenover hun etnische groep. Bij sommige jongens kan dit tot crimineel gedrag leiden”.

  Ongetwijfeld kan dat, maar dat laatste is een veronderstelling en het eerste is gebaseerd op onderzoeksresultaten. Rookgordijnen alom dus.

  Verder was mijn reactie bedoeld om de opmerking van Abdul Alhazred te weerleggen dat er geen enkel probleem zou zijn.

 33. Sillynder Schreef:

  @#41 Laurent:
  Dat is inderdaad mijn mening, maar wel gebaseerd op het rapport van het CBS. Het CBS doet namelijk wel degelijk aan interpretaties:
  “Schooluitval wordt vaak als een potentiële indicator van criminaliteit gezien…..”
  “… Tegelijkertijd is ook te constateren dat de verschillen die er bestaan tussen autochtonen en allochtonen voor bijna de helft ‘verklaard’ kunnen worden doordat groepen verschillen in leeftijd en geslacht.”
  “… Dit roept de vraag op of betrokkenheid bij en participatie van de ouders in de Nederlandse samenleving een protectieve factor tegen crimineel gedrag van hun kinderen is, en zo ja, op welke wijze daar op positieve wijze invloed is op uit te oefenen…”
  Mijn advies: lees de samenvatting in het rapport.

  Er komt wel meer dan gemiddeld criminaliteit voor onder jonge marokkaanse mannen en antillianen volgens die onderzoeken, maar de term ‘buitenlanderprobleem’ suggereert ‘jij bent een buitenlander en dus een probleem’, en zo is het niet. En het doet aan een andere akelige term uit het verleden denken. Misschien bedoelde jij het ook niet zo, maar daarom stuit die term me tegen de borst.

 34. Criminilateits gehalte van etnische groepen wordt in Nederlands overheid vanaf ik dacht de jaren 60 multidisciplinair onderzocht en uitstekend bijhehouden..
  Voorheen was het not done om etniciteit daarvan aan journalisten /de media door te geven.
  Voorheen waren het bevolkings gropen van Surinaamse en Molukse komaf die verhoudings gewijs oververtegenwoordigd waren.

  Nu komen risico jongeren van Marrokaanse komaf steeds in beeld.
  Let wel dat er geen Wilders voor nodig was om dit probleem te onderkennen en dat de pers daar happig is.
  Het probleem wordt op zich al vertekend om dat er bv. niet bij wordt genoemd dat de afname van Marokkaanse komaf procentueel iets hoger ligt dan die van autotochone jongeren.

  Het verschil ook weer zijnde dat deze Marokkaanse jongeren zich in clusters in specifieke wijken /gemeentes bevinden , de fout van achterliggend beleid ipv een spreidings beleid, terwijl die van autochtone komaf meer over het land verspreidt zijn.
  Aanpak daarvan ook omwille van deze jongeren als ook iets anders dan die van het hijgend gedoog van de PVV ..

 35. “”Er komt wel meer dan gemiddeld criminaliteit voor onder jonge marokkaanse mannen en antillianen'”‘

  Is het niet zo dat hier sprake is van 2 soorten criminaliteit om het zo maar te noemen.?
  De 1e verzamel groep naast overlast die van de kleine criminaliteit terwijl het bij de 2e om een geweldscultuur binnen eigen gelederen zou gaan?

  Het lijkt zo eenvoudig, last van criminele ”buitenlanders” .
  Vandaar genoemd mulidiscilplinair overheids onderzoek dat alleen maar gegevens geeft als de pers er vraagt.
  Ik heb helaas de Nrc. bron/link niet meer om dit te kunnen staven.

 36. Ik sluit me aan bij de commentaren van Laurent en Katja. De problematiek is te complex om het enerzijds af te doen als niet bestaand en anderzijds om buitenlanders gelijk te stellen aan problemen. Zoals gebruikelijk ligt de waarheid weer ergens in het midden.

 37. Ik vind het prima dat de redactie mijn schriftuur heeft weggehaald, iets met regels zeg maar. Van mijn kant dus eigen schuld dikke bult! Ik zou het echter op prijs stellen als de redactie zich eens in wat steviger taal uitliet over overduidelijke nazi propaganda van zich PVVer noemende reaguurders hier! Dan hoef ik het niet meer te doen in harde taal en blijft mijn reactie misschien wel staan!

 38. Nou Links je moest eens weten hoeveel klachten we krijgen over dat de de zich PVV er noemde reageerders juist te hard aanpakken. Het blijft altijd een beetje schipperen.

 39. jvdheuvel Schreef:

  En bij vermogensdelicten gaat de politie ook altijd meteen op zoek naar de dichtstbijzijnde allochtoon. Dit is wetenschappelijk vastgesteld. Durf ik te wedden; ik heb het niet eens even opgezocht.

  Ja, maar er is ook nog iets anders aan de hand.
  Ik heb een tijdlang m’n redactiekantoor gedeeld met een wijkpost van de politie.
  Als overal komen naast de “gewone” meldingen van overlast of een misdrijf ook wel eens valse meldingen binnen. Veruit de meeste valse meldingen bij “ons” waren afkomstig van het type mensen waar Wilders het van moet hebben en betrof praktisch altijd allochtonen.
  Op zich is dat niet zo erg. Op de duur leer je je als wijkagent wel je pappenheimers kennen, echter wat wel gebeurt is dat bij de rapportages waar gevraagd wordt welke mensen betrokken zijn bij een crimineel zaakje ook de valse meldingen worden genoemd. Het ligt aan de formulering van de rapportage die die valse meldingen er uit kan halen.
  Als de vraag is “Welke personen/groep waren betrokken bij het misdrijf” komt automatisch dan de naam van die Turk of Marokkaan te voorschijn, al blijkt die totaal onschuldig te zijn geweest.
  Nog interessanter is het volgende:
  In Nederland is ongeveer 21% van de bewoners allochtoon. Echter zo rond de 30% van alle criminaliteit is toe te schrijven aan allochtonen. (Een oneerlijke verdeling. Wij Nederlanders moeten er voor zorgen dat we die 10% voorsprong terugwinnen door meer crimineel te worden.)
  Als je een analyse maakt van de daders blijkt het grootste deel, zowel van allochtone als autochtone afkomst, afkomstig te zijn van “achterstandswijken”.
  Allochtonen zijn oververtegenwoordigd in achterstandswijken.
  In Groningen hebben we aan het begin van deze eeuw gekeken hoe precies de verhoudingen eigenlijk lagen. Wat bleek? In (achterstand)wijken waar weinig allochtonen woonden was de criminaliteit verhoudingsgewijs even groot als in wijken waar veel allochtonen woonden.
  M.á.w het heeft geen fluit te maken of je allochtoon bent, maar uit welke omgeving/milieu je afkomstig bent.
  De maatregelen die destijds in Groningen zijn genomen blijken dan ook behoorlijk succesvol. Door het verbeteren van de achterstandswijken geldt Groningen als één van de “veiligste” steden van Nederland met de laagste criminaliteit.
  Mensen die vraagtekens zetten bij wat ik hier schrijf voeren vaak aan dat Groningen slechts 11% allochtonen heeft hebben natuurlijk gelijk wat betreft als je claimt de “veiligste stad met de minste criminaliteit” te zijn. Ze betogen dat dat komt door de weinige allochtonen en DUS het bewijs is geleverd dat allochtonen wel degelijk veel crimineler zijn.
  Nee, zo zit het niet. Voor Groningen is het gewoon veel makkelijk de hoofdprijs te winnen.
  Steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht die bovengemiddeld veel allochtonen hebben moeten ook maar roeien met de riemen die ze hebben.
  Het ligt echter niet aan de allochtonen zelf. In die steden zullen, hoewel ik daar niet écht de cijfers van heb, ongetwijfeld net zo crimineel en braaf zijn als autochtonen.
  Wilders en z’n volgelingen willen niet dat er ook maar één cent uitgegeven aan de linkse hobby’s, zoals wijkverbetering. Ben je mal!
  Stel je nu eens voor dat men er achter komt dat door die wijkverbetering wéér minder argumenten te vinden zijn om mensen vals te beschuldigen en de grond in te trappen. Dan raakt hij met z’n discipelen z’n baan kwijt. Dan komt hij in de steun. Da’s toch nog altijd € 100.000,- per jaar de eerste 2 jaar. Iets waar je de hardwerkende Nederlandse belastingbetaler niet voor mag laten opdraaien.

 40. Henk Veldman Schreef:

  In (achterstand)wijken waar weinig allochtonen woonden was de criminaliteit verhoudingsgewijs even groot als in wijken waar veel allochtonen woonden.

  Aanvulling: … net als de verhouding bij autochtonen lag.
  Achterstandswijken met veel autochtonen zijn praktisch net zo “crimineel” als allochtone achterstandswijken.

 41. #47: Dat die eerste link uit het artikel doodloopt is niet zo’n ramp, integendeel: die onzin van Bovenkerk is immers wijd verbreid.

  Sillynder Schreef:

  Ongetwijfeld kan dat, maar dat laatste is een veronderstelling en het eerste is gebaseerd op onderzoeksresultaten.

  Dan moet je ook maar niet de interpretatie quoten maar de bevindingen, die ervoor staan: ‘De 150 “allochtone” jongens bleken zich op hun beurt meer thuis te voelen in de Nederlandse samenleving dan Marokkaans-Nederlandse jongens in het algemeen. [..] De jongens voelden zich juist vaker Nederlander, spraken minder goed Arabisch of Berbers, en ook hun ouders spraken vaker Nederlands. Maar de jongens voelden zich ook vaker gediscrimineerd, met name door de politie.’

  Wat ik wilde aangeven, en wat je zelf nu ook beaamt, is dat het probleem ‘m niet zit in de buitenlanders, maar in het bestaan van achterstandswijken (zie ook Henk Veldman hierboven) en discriminatie. Dat laatste is een groot probleem, omdat juist jongeren die zich graag aan willen passen vaak in een spagaat terecht blijken te komen.

Reacties zijn gesloten.