Het Volk: aanpakken die uitkeringen en afblijven van de BTW!

Onder de bevolking is er relatief veel draagvlak voor ingrepen in lonen, uitkeringen en het ontslagrecht. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond over de op handen zijnde extra bezuinigingen.

Tweederde van de kiezers is volgens de peiling voor het verlagen van de WW met 5 procent. Ook tweederde ziet geen bezwaar tegen een loonwet; het bevriezen van de salarissen in het bedrijfsleven. Ook bij de PVV is daar een ruime meerderheid voor.

Bij alle kiezers, ook op rechts, is er weinig draagvlak voor een verhoging van de btw en een verhoging van de eigen bijdrage voor de ziektekostenverzekering. (NOS)

Logische verklaring voor deze uitkomst is natuurlijk dat het hemd nader is dan de rok. BTW betalen we allemaal en alleen losers hebben een uitkering. Die verdienen het dan ook om gewoon de hongerdood te sterven, want succes is een keuze, willen is kunnen etc.

Hoezo opkomen voor de zwakkeren in de samenleving als het slechter gaat met de economie? Stel je voor dat je maar 2 keer ipv 3 keer met vakantie kan, omdat er ergens een pauper van jou centen niets ligt te doen.

Nederlanders zijn een asociaal volk en dat wordt maar weer eens bewezen.

Kijk even hier om te zien waar iemand met een uitkering van moet leven, WW of Bijstand, klik hier even voor het bruto minimumloon van 2012, ik vind het geen vetpot, volgens mij zijn er heel veel gezinnen die vaak een boterhammetje eten ipv een warme maaltijd. Gewoon omdat het op is.

2 gedachten over “Het Volk: aanpakken die uitkeringen en afblijven van de BTW!”

  1. De prijs van het onderhouden van diegenen die niet mee kunnen komen in de kapitalistische rat-race wordt vaak besproken, de waarde van sociale rust zelden.

  2. Bij looningrepen gaat je koopkracht toch ook achteruit, of is dat te ingewikkeld voor Henk en dinges?

    Ophoging van het hoge BTW-tarief met 1 procentje (van 19 naar 20) zou 2 miljard opleveren. Daar ben ik op zich wel voor. Eenzelfde verhoging van het lage tarief (6->7) zou veel minder opleveren – maar dat zijn de dagelijkse boodschappen dus dat moet je ook niet willen.

    De Volkskrant beweert: “Elk huishouden geeft grofweg even veel euro’s uit aan btw en lagere inkomens naar verhouding dus meer.” Maar dat lijkt me stug, want hogere inkomens zullen veel meer besteden aan luxe goederen (hoge tarief) dan lagere. (http://tinyurl.com/7hafrq4)

Reacties zijn gesloten.