Vingerafdruk in paspoort; Tweede Kamer wordt eindelijk wakker!

Nederland moet het verplicht opnemen van de vingerafdruk in paspoorten in Europa ter discussie stellen. Dat wil een ruime meerderheid van de Tweede Kamer. (Volkskrant)

Het is toch van de zotte! Is er iets verplicht gesteld, doen al die landen het en wordt er niet mee gedaan wat is afgesproken. Oftewel, al die gegevens liggen weer te wachten tot iemand ze hackt of op straat gooit. Het wachten is tot je opgepakt wordt voor een inbraak of erger, want jouw vingerafdruk is gevonden. Alleen jij bent er nooit geweest. Hoe ga je dat bewijzen?

Vorig jaar moest ik een nieuw paspoort aanvragen vanwege bezoek aan notaris, kon er echt niet onderuit om een nieuw ID-bewijs aan te vragen. Rijbewijs werd niet geaccepteerd. Dus ik heb grommend mijn vingerafdrukken gegeven. Ik heb het zo lang mogelijk uit kunnen stellen, ging gewoon niet met vakantie naar buitenland. Ik wilde echt niet mijn vingerafdrukken afgeven, maar nu moest het wel. Heb er nog de ziekte over in, zeker omdat ik echt niet vertrouw op de beheerders van de data. Ik word er nog nijdig van.

3 gedachten over “Vingerafdruk in paspoort; Tweede Kamer wordt eindelijk wakker!”

  1. Eindelijk wakker of ruim verslapen?

    Oplettende burgers is opgevallen dat de verplichting om vingerafdrukken te geven voor een paspoort of identiteitsbewijs iets langer dan 5 jaar heeft geduurd. Omdat een paspoort of identiteitsbewijs precies 5 jaar geldig is heeft iedere Nederlander boven de 12 jaar inmiddels zijn vingerafdrukken afgegeven, verplicht. Dat die verplichting nu wordt afgeschaft is dus niks meer dan een wassen neus.

    Het doel is bereikt, we zitten allemaal in de database.

  2. @1 ik dus nog niet en ik hoop ook hartgrondig dat die kul snel wordt afgeschaft. Ik zit nu nog ruim, maar reizen met een verlopen paspoort lijkt mij niet handig.

Reacties zijn gesloten.