Vijf agenten doodgeschoten in Dallas + Updates

Update 14.20:
Verklaring van burgemeester Rawlings van Dallas

“There seemed to be gunshot some time after the explosion took place. We are going to have all that and make sure we have our I’s dotted and T’s crossed at our press conference this morning. We had a device that we robotically sent in – an explosive device. He was being very very bellicose and very saying he was going to take everybody out. He threatened other bombs. We felt that was the safest way to get him and it was.”

Rawlings bevestigd ook dat de drie arrestanten hun mond stijf dichthouden.

Update 14.15
Bij gebrek aan echt nieuws nog wat beelden. Angstaanjagend.

Update: 12.45 De politie denkt dat de vier verdachten hebben samengewerkt bij het organiseren van de aanslag. De drie arrestanten houden tot nu toe hun mond echter stijf dicht (“are not cooperating”). De politie weigert te speculeren over het motief voor de aanslag. Update: uiteraard kwamen de ratten meteen uit het riool gekropen:


Een of meerdere sluipschutters hebben vijf agenten doodgeschoten tijdens een betoging van de actiegroep Black Lives Matter in Dallas, Texas. Zes andere agenten raakten gewond. Ook een van de betogers raakte gewond.

De betoging verliep vreedzaam, totdat vanuit een gebouw het vuur werd geopend op de politie. Daarop volgde een vuurgevecht tussen de schutter en de politie. De schutter schreeuwde dat er meer agenten gedood zouden worden en dat hij overal in de stad bommen had geplaatst. Ook riep hij volgens de politie “het einde is nabij”. De schutter zou inmiddels zelfmoord hebben gepleegd. De politie heeft drie andere mannen gearresteerd, maar het is onduidelijk of zij betrokken zijn bij de schietpartij. Een man die eerder werd aangehouden is inmiddels weer vrijgelaten. Hij bleek niets te maken te hebben met de aanslag. Over de identiteit van de dode schutter en de drie mannen die zijn gearresteerd is tot nu toe niets bekend.

Beelden van het begin van de schietpartij:

De schutter heeft overduidelijk gevechtstraining gehad, zoals blijkt uit deze beelden:


Update: de politie heeft geen bommen gevonden