Vice-voorzitter AfD: Duits elftal allang niet meer Duits

Volgens Alexander Gauland, de vice-voorzitter van de extreemrechtse AfD, is het Duitse nationale elftal allang niet meer Duits “in nationale zin”. Lees: alleen Ariërs met een stamboom zijn “Duits”. Zwarte, bruine en gele mensen zijn dat uitdrukkelijk niet.

JeromeBoateng_Lviv2015
Boateng. Foto: Wikipedia

Voetbal draait alleen nog maar om geld – klopt natuurlijk – en een gezond nationaal gevoel speelt geen enkele rol meer, volgens Gauland. Tot groot verdriet van de Duitsers, die helemaal niet zo ingenomen zijn met dat multiculturele gedoe. Gelul natuurlijk, want voetbalsupporters zijn geïnteresseerd in maar één ding: winnen.  Of dat winnen gebeurt met witte, zwarte of gele spelers interesseert geen mens wat.

Eerder wekte Gauland nogal wat opschudding door te verklaren dat Jerome Boateng, een zwarte speler van het nationale elftal, door de Duitsers weliswaar gerespecteerd wordt als voetballer, maar dat niemand hem als buurman zou willen hebben. Uit een enquete blijkt overigens dat 82% van de Duitsers geen enkel bezwaar heeft tegen Boateng als buurman.

Gauland is – samen met NOS-verslaggever Jeroen Wollaars –  ook de enige die bij een demonstratie van Pegida nog nooit iemand heeft gezien “die je zou kunnen kwalificeren als extreemrechts”.

Bron: Neues Deutschland