Vertrouwen in Dijkhoff neemt sterk af

De populistische verkiezingsstrategie van de VVD lijkt vooralsnog weinig vruchten af te werpen. De partij blijft het onverminderd slecht doen in de peilingen en het vertrouwen in fractievoorzitter Dijkhoff is de afgelopen tijd flink gedaald.

Dat laatste blijkt uit een vandaag gepubliceerde peiling van Maurice de Hond. Waar Dijkhoff in september vorig jaar nog het meeste vertrouwen genoot van alle fractievoorzitters, is hij inmiddels gezakt naar de zevende plaats. Het meeste vertrouwen geniet SP’er Lilian Marijnissen, al vertaalt dat zich vooralsnog niet in zetels voor haar partij.

Bron: Maurice de Hond

 

Ook CU-leider Segers geniet veel vertrouwen, evenals Lodewijk Assscher. Waar de laatste dat vertrouwen aan te danken heeft, is onduidelijk.Opmerkelijk: het lage vertrouwen in de fascistische leiders Wilders en Baudet. Baudet komt niet verder dan de negende plaats en Wilders zien we pas terug op de elfde positie. In eigen kringen zijn beide partijleiders buitengewoon populair, maar buiten de eigen partij genieten ze blijkbaar weinig vertrouwen. Hetzelfde lijkt te gelden voor de leiding van DENK.

In de zetelverdeling zijn weinig verschillen t.o.v. vorige week. De huidige coalitie is onverminderd impopulair en Nederlandse kiezers zijn hopeloos verdeeld. Mochten er nu verkiezingen worden gehouden, dan is de vorming van een kabinet met minder dan 6 partijen zo goed als onmogelijk.

Bron: Peil. nl