Verrassend: bij de Volkskrant houden ze meer van Dijsselbloem dan van Varoufakis

Een correspondent in Griekenland die de taal spreekt hebben ze niet in voorraad, maar Varoufakis heeft lang in Engeland gewoond en was/is er verbonden aan een universiteit. Dus kon een stagiair (alle zogeheten redacteuren van zo’n krant hebben het gewicht van de stagiair de laatste jaren) hem in het Engels interviewen. Dat ging niet al te vriendelijk, want de Volkskrant is linientreu ten aanzien van de bruine kabinetten. Het benul dat Varoufakis aan de hand van eigen opnamen en terugvertaling van het interview zoals weergegeven door de Plaag voor het Gezin eens ging kijken wat hij echt gezegd heeft konden ze bij de Papieren Drol niet bedenken.

Grappig dat het vod in de url Volksrant zonder k heet.
Hier is in het Nederlands geïnventariseerd wat de Volkskrant wegliet en wat volgens Varoufakis van belang was om vertekening te voorkomen.

Bijvoorbeeld:

Het programma van de Trojka was een totale mislukking zegt Yanis, waarop de Volkskrant antwoordt: Omdat de maatregelen nooit zijn ingevoerd, zegt de Trojka. Het weggelaten antwoord van Varoufakis hierop is:
“Talloze maatregelen zijn ingevoerd. De Griekse staat onderging de grootste bezuinigingen in de geschiedenis. Het falen maakte Griekenland onhervormbaar.”

1 gedachte over “Verrassend: bij de Volkskrant houden ze meer van Dijsselbloem dan van Varoufakis”

  1. Pingback: Het spook van Varoufakis nadert | Krapuul

Reacties zijn gesloten.