Verplicht varkensvlees eten namens de sociaaldemocratie

Wat in de titel staat hoeven we godlof nog niet te verwachten van aanvoerder Lodewijk Asscher, mogen we vermoeden. Maar in Denemarken moeten de “allochtonen” er aan geloven, want dood varken hoort bij de Deense normen en waarden. Vindt de Deense sociaaldemocratische partij.

Vorige maand presenteerden vijf kopstukken van de partij een veelomvattend migratieplan: moslimvrouwen moeten gaan leven naar Deense normen en waarden, een maximum aan niet-westerse bewoners in achterstandswijken en nieuwe asielzoekers gaan naar kampen in Noord-Afrika.

Ik moet denken aan wat de nekslag van hun subsidie werd, het lied van Proloog: “We zij niet links, we zijn niet rechts, maar we zijn sociaal-democraaaaaatisch!” – een toespeling op de zielsverwantschap met de Centrumpartij. Ook al in de vroege jaren tachtig, ja. Onze profeten wier klus inderdaad geklaard was:

Wie opkijkt van de “nieuwe lijn” van de Deense sociaaldemocraten is even vergeten dat pg Job Cohen de strenge immigratiewet heeft doorgevoerd als staatssecretaris.
Dit was nu eens spekkie naar het bekkie van de NOS, deden ze ook eens aan journalistiek.