Verhagen en Donner op het matje over poging tot bespioneren Wilders

De Tweede Kamer wil opheldering over het bericht dat Maxime Verhagen als minister van Buitenlandse Zaken de inlichtingendienst AIVD op PVV-leider Geert Wilders wilde zetten om meer over zijn anti-Koranfilm Fitna te weten te komen.

Een win-winsituatie, me dunkt. Of Wilders eist het onmiddellijk aftreden van Donner en Verhagen vanwege iets dat hij normaal gesproken een werkelijk walgelijke, schandálige zaak zou noemen, maar ook in het zeer waarschijnlijke geval dat Wilders gewoon weer helemaal niks doet dat de coalitie in gevaar kan brengen moet Wilders dus wel een weldadig lesje in nederigheid leren, en een minister gedogen die de AIVD op hem af had willen sturen.

Beide scenario’s brengen mij in een gemoedstoestand van gelukzalig verkneukelen.

5 gedachten over “Verhagen en Donner op het matje over poging tot bespioneren Wilders”

 1. Het is vanzelf-sprekend dat de Nederlandse-staat populistische–rascistische elementen in het oog
  houden, net zo als terroristische elementen in het oog worden gehouden die in het zelfde vat zitten dan
  het uitschot van de PVV

 2. Joke Mizée Schreef:

  Lekker boeiend. Is dit niet gewoon een rookgordijn om de beschamende onthullingen over het ING-noodwetje aan het zicht te onttrekken?

  Dat is toch altijd al de Rol van Wilders geweest .. Afleiding van de “echte Problemen “…

 3. #2 Eens met lekker boeiend maar dan omdat de vraag naar opheldering over het gedrag van Verhagen en Donner aan de ontmaskering van aangever en hoofdrol speler McWilders opnieuw voorbij gaat.

  Old hat politicis om het zo te zeggen , zie #3 cq dat Wilders en moslims radicalen/extremisten door de AIVD in de gaten zal en moeten worden gehouden, dit aangeven ook onder kabinets verantwoordelijkheden als te verdedigen valt , leek me ook.
  Ik heb de docu Human gezien en ikweeooknie hoor Het meeste of als enige dat mij daarover frappeerde was het moment dat GW/McWilders wit heet opstond , notulen een vod noemde (denk ook dialectisch gebruik kopvodden) en betrokken ministerploeg , ik dacht richting Hirsh Ballin voor leugenaars uitmaakte.

  Zijn ontmaskering was m.i. nabij geweest als de 2e kamer hem niet met zijn razend snelle hurly burly foul , zeg maar kabinets coupe had weg laten komen, gezamenlijk achter haar kabinet dmv openbaring van het vod, was gaan staan.

  Ik weet veel te weinig van politieke regelgeving of mores om dit te stellen , kan het inzichtelijk sowieso mis hebben , maar stel wel dat gezien de 2e kamer deze mega foul /coupe over zich heen liet komen, zijn verdere carriere hem in de schoot geworpen werd.

  M.a.w. mijn vraag is waarom de weg van McWilders politics toen door de 2e kamer als fair politics met alle glorie van dien werd gehoneerd?

  Jammer genoeg kwam alleen Femke Halsema met een PE over dit incident, ik had graag een opinie van een SPer als grootste oppositie partij erbij gezien…

  Allemaal achter af……enne dat Mc Wilders zich op zijn koninklijke oorlogs weg zou laten vernederen is m.i. een illusie; hij zal een spiegel voor kamer en kabinet , die zich om moverende belangen laten hurlyburlyen en vernederen , op blijven zetten.

  Heilige markt drie eenheid Wilders /Rutte /Verhagen hebben het allang met een “”when shall we meet again idee ” , voor elkaar en nauwelijks of ongeschonden uit deze 2e kamer poging tot opheldering komen.
  Pfft lekker boeiend en hurly burly vermoeiend ….de weg van Mcbeth en zijn witches is dan ook mijn enige invalshoek waar ik enige vermeende wijsheid en houvast, al zag en ziet dit er als actuele prognose niet goed uit , uit kan halen.

Reacties zijn gesloten.