Verhagen beloofde Amerikanen verlenging missie in Afghanistan

On the future level of Dutch activities in Afghanistan, FM Verhagen noted PM Balkenende had made clear in his morning meeting with President Obama that although there were differences within the Dutch coalition government that were still being worked out, he was convinced the Dutch would stay in some capacity in Afghanistan and continue to build on their experience with the 3D approach. (Guardian)

Bovenstaande is een citaat uit een uitgelekt wikileaksdocument met een gesprek tussen toenmalige minister van Buitenlandse Zaken Verhagen en Hillary Clinton. Daar zegde hij Hillary Clinton toe dat Nederland hoe dan ook langer actief in Afghanistan zou blijven. Let wel dit was in juli 2009, terwijl meerderheid in de Tweede Kamer  in 2007 had aangegeven alleen in te stemmen met verlenging, als deze in 2010 zou eindigen. De PvdA bleef bij dat standpunt, tot onvrede van het CDA. De onenigheid leidde uiteindelijk tot de val van het vierde kabinet-Balkenende. (Volkskrant)

6 gedachten over “Verhagen beloofde Amerikanen verlenging missie in Afghanistan”

  1. Ja en wiens schuld was die val ook al weer volgens het CDA? En van de pers? Was er altijd al van overtuigd dat er een vies spel was gespeeld en de PvdA is er ingeluisd door onze vrome mammenbroeders. 😥

  2. Voor mij was het duidelijk dat de PvdA gewoon consistent was toen het kabinet viel. Dat was een aangename verrassing.

    Het gebrek aan respect voor anderlands democratische besluiten kenmerkt zowel de Democraten als de Republikeinen.

  3. #Lex, dat staat mij ook bij. Hij beweerde dat hij alleen maar om iets op schrift had gevraagd, daarbij voorbijgaande aan het feit dat de mores is dat je dan instemt. Hij had mondeling toezeggingen gedaan en heeft dat later ontkent. Daarbij uiteraard arme ikke en boze zij spelend.

  4. ” Verhagen beloofde Amerikanen verlenging missie in Afghanistan” ..waarop hij een tevreden tikje van Clinton op zijn bips kreeg en met een lekkere lolly richting de buitendeur gestuurd werd.

Reacties zijn gesloten.