Verf ?

Verf over het huis van Baudet. En ja hoor, je hebt duizenden, honderden, miljoenen boze mensen, die verontwaardigd reageren. Het is niet democratisch, zoiets doe je niet in een rechtstaat, we kennen de argumenten wel.

In een rechtszaak zeg ik gewoon: kankermoslims ze moeten allemaal weg en laten we de voedselbanken verbieden en vrouwen overrompelen en dan moet jij gewoon zeggen: hé, zoiets zeg je niet! En dan zeg ik: doe ik lekker wel, waarop jij zegt: Nou, doe nou eens niet en dan zeg ik weer: Ja, maar n…rs zijn ook dom, dat mag ik vinden en dan zeg jij: Hee, nou, dat vind ik niet hoor en dan zeg ik: we komen er toch niet uit en dan is het zogenaamd klaar allemaal. Helaas, dit is niet hoe de echte wereld werkt. Misschien werkt goede tijden slechte tijden zo, misschien werkt Geenstijl zo, maar het harde leven van alledag werkt zo niet.

Het punt is natuurlijk, stel dat ik publiekelijk over vrouwen ga spreken en hoe ze overrompeld willen worden. Tja, er zijn meer mannen die daar allerlei ’theorieën’ over hebben, zogenaamde ‘pick up artists’. Over deze mensen wordt geen verf gegooid, ze worden niet eens in de media aangevallen door feministen. Waarom niet, omdat ze niet zo bekend zijn. Baudet neemt hun terminologie en hun ietwat infantiele ’theorie’ over. Ja, vrouwen willen het patriarchaat eigenlijk etc, etc, etc en dat wordt dan zeventienduizend keer per dag herhaald, omdat het zogenaamd heel ‘verfrissend’ is, om dat te zeggen. Baudet neemt alleen een platform, om dat controversiële geluid te ventileren en bereikt daarmee dus heel veel mensen. Veel mensen die staan te glunderen, of ontroerd een traantje wegpinken, maar ook een groep vrouwen, die bijvoorbeeld ooit ‘overrompeld’ zijn en die in razernij ontvlammen.

Ja, de man heeft duistere connecties en wie het pad van het fascisme openlijk kiest, is daar zo stellig in, dat een bakje verf er ook wel tegenaan kan. Een echte fascist deinst niet weg voor verf van een anarchist. Maar is Baudet wel een échte fascist ? Wie spreekt er op de IJzerwake, maar is geen fascist? Wie spreekt op de herdenking van Stalin, maar is geen communist? Wees eerlijk, geenstijlmelkmuiltjes, Baudet heeft een keuze gemaakt en wie zulke keuzes maakt, betreedt heel heftig vaarwater.

Stel ik spreek op een pro-Stalinmanifestatie. Dan weet ik ook, nu kan ik heel veel tegenstand verwachten en niet alleen binnen het parlementaire wezen. Het is niet leuk, maar betreed de harde kern van de politiek en je hebt geen VVD-rugdekking meer.

Stel, ik zeg in de media de volgende zin: N…rs zijn gewoon zwarte pieten en zijn eigenlijk ook onderontwikkelde bosbewoners. Wanneer ik vervolgens door de stad loop en een groepje zwarte mensen loopt mij tegemoet en herkent mij, wat gebeurt er dan? Je mag alles zeggen, maar dat wat jij zegt, fokt mensen ook op. Ik mag de holocaust ontkennen en dat openbaar doen, maar een jood kan mij vervolgens een keertje pootje lichten, als hij/zij mij tegen komt, op straat. Zou ik dan huilen? Is het dan weer eens ‘niet eerlijk’? Nee, sta achter wat je zegt. Een Palestijnse activist is ook niet verbaasd, als hij/zij opgepakt wordt, of door de politie mishandeld wordt.

Neem ik, als links, hier dan afstand van? Ja, maar niet omdat ik het zo zielig voor Baudet vind, maar omdat het reclame voor zijn partij is. Links kan het zich op dit moment helemaal niet permitteren, om dit soort dingen te doen. Want wat gebeurt er, de verf wordt opgeruimd en Baudet heeft er weer wat stemmers bij, die het ‘echt niet meer vinden kunnen’. Die het ‘feitelijk onjuist vinden’ etc. Baudet is een ster, in het mainstream maken van hardekernfascisme. Een beetje verf, waarop hij dan heel genuanceerd en verdrietig reageert, maakt hem alleen maar sterker.

Wat ik wel goed vond, is hoe meneer Bos en meneer Polak, laatst op een radioprogramma uitgelegd hebben, wat ze vies vinden aan Baudet en aan racisme en fascisme, de alt-right ontwikkelingen etc. Daarmee onderwijs je mensen, mensen die het allemaal niet overzien, die het allemaal eng vinden. Met je verf, maak je mensen alleen maar bang en bevestig je een vijandbeeld.

4 gedachten over “Verf ?”

  1. Tja en als we hetzelfde soort reacties nou eens zouden horen over soortgelijke (ahum, kuch) acties bij asielzoekerscentra, islamitische scholen en moskeeën (zoals hakenkruizen op de muren, ingegooide ramen, brandbommen en wat al niet voor ludieks meer), dan zag de wereld er alweer heel wat meer in balans uit. Maar nee, dan hoor je diezelfde kliek, die nu zo hoog van de toren blaast over hoe onaanvaardbaar deze gewelddadig vandalistische (echt waar, gelezen) verfactie wel niet is, niet — laat staan dat ze afstand zouden nemen van waarachtig gewelddadig ‘vandalisme’.

    Wat is er dan dat zij ‘echt niet meer vinden kunnen’, dat hen nu naar het Schorem voor Demagogie zou drijven? Waarom dreef hen dat dan niet ver, ver weg van de PVV met in haar kielzog diezelfde FvD? Of vinden diezelfde mensen de acties richting asielzoekerscentra, islamitische scholen en moskeeën wél kunnen?!? Praat toch geen onzin.

    Hoe walgelijk hypocriet blijft dit land toch in woord en daad. Kijkt nu werkelijk helemaal niemand meer in een spiegel?

  2. Pingback: Jazeker. Ook verf. | Ravotr

  3. Pingback: Jazeker. Ook verf | Krapuul

  4. Pingback: [Artikel Peter Storm]/Jazeker. Ook verf. | Astrid Essed

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.