Vast kleinzielig maar ik neem aanstoot aan Lodewijk Asscher en zijn bruine vingers

Gisteren schreef Zijne Excellentie de Minister Lodewijk Asscher een bij tijd en wijle quasi-gevatte repliek op de extreemrechtse tokkies die hij als minister vanaf het eerste uur van zijn aantreden als minister bediend heeft.
Die repliek is geen donder waard.

Op 4 April 2013 stond deze zelfde minister alsof het de normaalste zaak van de wereld was met een stel nazi’s in het parlement te debatteren over wat dat tuig op de agenda van de Tweede Kamer had opgevoerd, namelijk ‘het Marokkanenprobleem.’
In plaats van dat de minister de vloer had aangeveegd met het geteisem heeft hij hen en de rest van het land gesterkt in het idee dat de nazi’s die achter een wannabe massamoordenaar en etnisch zuiveraar aanlopen respectabele parlementariërs zijn.
We hebben het hier wel over lieden die met hun Führer van mening zijn dat er miljoenen moslims uit Europa gedeporteerd moeten worden, hele families collectief willen straffen zolang het mensen zijn wier wieg of die van de ouders of grootouders elders gestaan heeft en wier Führer de inspiratiebron was voor een gek die met kogels waar de naam ‘Wilders’ op gestaan heeft 77 mensen vermoordde.
Maar daarover heb ik Asscher niet gehoord.
Was het lafheid? Politiek opportunisme? Ik weet het niet maar ik weet wel dat hij de strijd tegen het opkomend fascisme enorm geschaad heeft die dag.

Een week of vier geleden, toen de massa-hysterie naar aanleiding van ‘Keulen’ zo’n beetje op zijn hoogtepunt was (waarbij het vuurtje flink werd opgestookt door de Telegraaf Media Groep (waarvan de krant ooit schreef over ‘het joodse vraagstuk’), josti-omroep NOS met pesudojournalistjes als Jeroen Wollaars en psychiatrische gevallen als een voor een ‘rifapen’-blog schrijvend geval genaamd Weird Duck) en niemand eigenlijk nog wist wat er nou exact aan de hand was, wist Zijne Excellentie Minister Lodewijk Asscher op zijn manier al precies hoe het zat. En wat hij dan ook deed was via hetzelfde Facebook meeliften op de bruine golf van fascistische diarree die gericht was tegen vluchtelingen.

Asscher dubbellikkerTussen die vertoning van April 2013 en dat misselijk makende stukje van hem naar aanleiding van ‘Keulen’ heeft Zijne Excellentie Minister Lodewijk Asscher geen gelegenheid voorbij laten gaan stemming te trappen tegen medelanders van Turkse en Marokkaanse afkomst en de extreemrechtse onderbuik van dit land voortdurend bediend met zaken waar menig fascist – en ook een hele hoop van het geteisem waar hij zich gisteren op Facebook tegen keerde – de vingers bij aflikt.
Treiterwetjes met als doel Marokkanen door de stront te halen ten einde ’s lands fascisten te pleasen. Schedelmeten waarmee de hobby’s van de goorste smeerlappen uit de recente historie opgepoetst werden. De nieuwkomers met ‘een tintje’ die een Ariër-verklaring 2.0 moeten tekenen en de vluchtelingen die volgens zijn vriendje Zijlstra slechts hier komen voor penisverlengers en anusbleek tot Untermenschen verklaren door ze uit te sluiten van bepaalde aspecten van de sociale zekerheid en de mogelijkheden tot het verkrijgen van een sociale huurwoning.
Hebben we het nog niet eens gehad over het mensonterend Beleid van Regeringswege waar Zijne Excellentie Minister Asscher mede voor tekent dat vluchtelingen gevangen zet achter muren en prikkeldraad, gezinnen uiteenrukt en mensen soms na jaren alsnog deporteert naar een niet denkbeeldige dood in het land van herkomst of, als de papieren niet deugen, naar een land in de buurt. Zolang ze maar ‘abtransportiert werden.’

Maar wat het meest schandelijk is aan dat stukje van hem gisteren op Facebook is de ongefundeerde beschuldiging aan het adres van iemand die ik heel, heel hoog acht. Iemand die vrijwel dagelijks met zijn geliefde bedreigd, belasterd en anderszins door de mangel gehaald wordt vanwege zijn mening (als ook vanwege het feit dat ie als een van de weinigen in dit land die ook ongezouten uit) en die er niet zeker van kan zijn dat ie zijn dagen fysiek en mentaal ongeschonden doorkomt. Want het is nogal wat als je je dagelijks uitspreekt tegen het opkomende fascisme en in kranten wordt door lowlife als Elma Drayer in feite gewoon gezegd dat je een ‘antisemiet’ bent.
Dat is verschrikkelijk. maar het wordt nog een aantal ordes van grootte erger als een Zijne Excellentie meneer de Minister zoiets beweert zoals gisteren in dat stukje van Asscher op Facebook.
We hebben het hier niet over een stuk ongedierte als Bart Schut die op Twitter mij en iedereen waar ie wat tegen heeft uitscheldt voor ‘jodenhater’ of iets dergelijks.
We hebben het hier over één van de machtigste mensen in dit land die – wat je ook van Asscher kunt zeggen maar dom is ie beslist niet en hij had dus beter kunnen weten – in feite namens de staat met al zijn macht iemand vogelvrij verklaart.
Want dat ben je als in dit land met het verleden van enthousiast meehelpen aan het uitroeien van meer dan honderdduizend medeburgers en inmiddels anderhalf decennium intensieve haat en stemmingmakerij aan het adres van medelanders, vogelvrij als je het stempel opgedrukt krijgt van ‘antisemiet.’
Dan draag je een stigma voor de rest van je leven.

Bij Lodewijk Asscher beginnen – getuige zijn repliek op social media aan het adres van het schorem des lands – de teentjes te branden door het vuurtje dat ie zelf heeft helpen aansteken en ieder moment van zijn ambt gaande heeft gehouden.
Het vuurtje van alles verstikkende haat dat alles vernielt wat de moeite waard is in dit land.
Dat zijn teentjes nu dan branden, interesseert me niet. Het is het gevolg van zijn eigen trackrecord en de keuzes die hij zelf gemaakt heeft zullen we maar zeggen.
Maar van Peter Breedveld blijft ie met zijn bruine fikken hoe dan ook af.