Van Rey wellicht corruptste VVD’er du jour ooit

Het gaat niet helemaal flex met Joske van Rey. Hij mag weliswaar alsof er niets aan de hand is doorwerken in de gemeenteraad van Roermond voor zijn eigen opgerichte partij (omdat hij zelfs voor de VVD te corrupt bleek) en onveranderd populair zijn, maar vandaag werd bekend waarvoor hij allemaal vervolgd gaat worden, en dat is niet mis:

Van Rey staat ook terecht voor het aannemen van giften van Van Pol, bouwbedrijf Meulen Groep uit Weert en beveiligingsbedrijf Red Security uit Roermond ter waarde van 107.814 euro. Het gaat om vakantiereizen, uitstapjes en donaties aan Liba BV, een bedrijf op naam van zijn kinderen. Daarnaast zou Jos van Rey 175.000 euro hebben witgewassen, ronselde hij 34 volmachtstemmen en schond hij volgens justitie zijn ambtsgeheim door informatie te lekken uit de sollicitatieprocedure voor een nieuwe burgemeester (NRC)

Dat lekken is volgens het OM ook gebeurd naar staatssecretaris Fred Teeven, die desgevraagd natuurlijk weer een reden had om niets te kunnen zeggen.

“Vooral niet omdat ik bewindsman ben en dit een lopende zaak is.”

Ja duh, de vraag wordt juist gesteld in verband met de lopende zaak. Laten we eens afwachten hoe dit in de rechtszaal verder loopt.