Undercover in Cambodjaanse kledingfabriek

“Jij ziet graag af in jouw sportkleren, maar niemand ziet graag af voor jouw sportkleren”. Wereldsolidariteit en ACV gingen undercover in een kledingfabriek in Cambodja om bij een kledingarbeidster letterlijk te meten hoe slecht de werkomstandigheden zijn in de fabrieken die sportkleding maken voor internationale merken als Puma, Nike, New Balance en Adidas.

De sportkleren die wij dragen worden immers aan de andere kant van de wereld gemaakt, vaak in onmenselijke omstandigheden. Een schitterende wieleroutfit mag hier wat kosten maar de arbeidster die hem ginder gemaakt heeft moet het stellen met een hongerloon en werkt lange dagen in slechte condities en extreme hitte.

Zes dagen op zeven leveren Cambodjaanse en andere Aziatische kledingarbeidsters onwaarschijnlijke werkprestaties, vergelijkbaar met echte sportprestaties, om onze sportkledij te maken.

Om de sportieve consument hiervan bewust te maken werd in een kledingfabriek in Cambodja een undercover steekproef uitgevoerd bij een echte kledingarbeidster. Ze droeg een aantal fitness gadgets die een hele werkdag lang haar vitale functies maten

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be