“U spreekt met de Islam IS”

kikker en domboBij het Openbaar Ministerie gaat men weer eens bewijzen niet over gevoel voor humor te beschikken. Twee mannen die een volstrekt kolderiek telefoongesprek met de alarmcentrale van de politie voerden, worden vervolgd wegens ‘het dreigen met een terroristisch misdrijf’.  Uit het dossier blijkt waarom.

“U spreekt met de Islam IS. De wereld vergaat. Luister goed naar de televisie. Luister naar de Dombo en de Kikker. Luister, doe niets, zal niemand iets gebeuren. Alleen luister. U heeft gezien waar ik bel allang. Niemand komt hier dichtbij, er gaan ongeluk gebeuren. Ik wil niemand praat, ik wil alleen meneer Rutten hier bij mij. Ik geef u dit nummer en meneer Rutten gaat me bellen. Niemand komt in de buurt van die Dombo en de Kikker. Overal staat alles klaar. Alles is voorbereid. Wat wilt u de wereld vergaat?”

Geen normaal mens die zoiets serieus neemt, maar voor de vertegenwoordigers van het wettig gezag was het aanleiding een arrestatieteam en een peloton ME’ers op de bellers af te sturen. Ter plaatse troffen die twee mannen aan die verkleed waren als olifant en als kikker. De beide mannen ontkennen het telefoontje te hebben gepleegd, maar dat gelooft natuurlijk niemand. Het OM heeft – met de bij die instantie tegenwoordig gebruikelijke overkill – zojuist besloten het voorarrest van de beide grappenmakers met een week te verlengen.

Bron: 1Limburg