Tweede Kamer laat tandjes zien, onze eigen afluisterschandaaltjes onder de loep

Het is wat wereldwijd al die terroristische dreigingen. Ik kwam mijn huis niet uit en zelfs daar bleef ik nog incognito op de bank zitten met de gordijnen dicht, mij zullen ze niet vinden. Wij hebben in dit landje onze eigen bescherminstanties tegen al Qaida, de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), en, het kan niet op, de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD). Die zijn zó ijverig, dat ze veel te veel bewaken, en dingen doen die ze niet mogen doen. Gelukkig hebben we daar de Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) weer voor om dat scherp (!) in de gaten te houden en het gesnuffel te toetsen aan allerlei verdragen.

De voorzitter van de Tweede Kamer Anouchka van Miltenburg (VVD) schreef in opdracht van de Tweede Kamer een brief aan die commissie met de vraag of ze eens een beetje willen kijken naar:

De reikwijdte van de bevoegdheden van de diensten (AIVD en MIVD) in relatie tot de Grondwet en de rechten van de mens, de wijze waarop gebruik wordt gemaakt van de gegevens in relatie met de regels die daarvoor gelden, de uitwisseling van die gegevens met buitenlandse geheime diensten en de toetsing van die uitwisseling in relatie met de universele rechten van de mens zoals die in Europa gelden.

gchq_cheltenham_lc-zaw2-620x314
Afluistergebouw in het Verenigd Koninkrijk

Toen ik dit las moest ik wel zo ontzettend hard lachen, maar ze doen het wel, omdat het zo netjes gevraagd werd. Aan de slag dus A.H. van Delden, E.T. van Hoorn en S.J.E. Horstink-Von Meyenfeldt ! De onderste steen moet boven! Al zal wereldwijd het hele PRISM bezwijken, wat moet dat moet, ik heb alle vertrouwen in jullie!

En omdat het toch zo lekker dichtbij is, je kan er met de trein heen, eis ook onmiddelijk toegang tot het gebouwtje van de Government Communications Headquarters in Cheltenham, daar sturen ze alle gegevens van het hele EU-internetverkeer potverdikkeme zomaar naar de VS.

1 gedachte over “Tweede Kamer laat tandjes zien, onze eigen afluisterschandaaltjes onder de loep”

Reacties zijn gesloten.