Tweede Kamer geeft domrechts omhooggestoken middelvinger

De Tweede Kamer heeft meer ruggengraat getoond dan verwacht  door een motie van de SP om de wet die het associatieverdrag met de Oekraïne goedkeurt onmiddellijk in te trekken, af te wijzen. 71 kamerleden stemden vóór de motie  van SP’er Harry van Bommel en 75 tégen. Van de coalitiepartijen VVD en PvdA stemde alleen Jacques Monasch vóór.

De uitslag betekent dat het kabinet rustig kan blijven onderhandelen met de EU over het associatieverdrag. Een resultaat van die ‘onderhandelingen’ valt vóór de zomer niet te verwachten, omdat de EU niet wil dat de uitslag van het Nederlandse referendum van invloed is op het Britse Brexit-referendum  dat voor 23 juni gepland staat. 200px-SP_nl_logo_2006.svg (2)

Uiteraard gingen domrechts en haar collaborateurs aan de linkerzijde van het politieke spectrum volledig door het lint. Het extreemrechtse haatblog GeenStijl jammert wat over ‘het einde van de democratie’ (gaaaap) en Harry van Bommel – altijd bereid zich in te likken bij het domrechtse plebs – toonde aan een leugenachtige opportunist te zijn door te tweeten dat het kabinet ‘de kiezer’ buitenspel zet:

Dat kwam Van Bommel op de nodige kritische reacties te staan, óók en vooral uit linkse kring:

Zolang fossielen als Marijnissen en Tiny Kox, die denken dat de rancuneuze PVV-stemmer de maat aller dingen is, de koers van de SP blijven bepalen, is er echter weinig hoop op vernieuwing. En met mensen als Van Bommel als ‘gezicht’ van de partij, koerst de SP in razend tempo af op de vuilnisbelt van de geschiedenis.