Tweede dag in Gaza: dodental naar 26

AddendumHet dodental in Gaza, in het door Israel ontketende nieuwe conflict in Gaza, staat sinds woensdagmorgen op 26, zo heeft het ministerie van Gezondheid in Gaza bevestigd. De aantallen gewonden lopen in de tientallen. Volgens twitteraar Omar Ghayeb gaat het om een 70-tal en zijn onder hen zijn 13 vrouwen en 30 kinderen.

Het dodental in Gaza, in het door Israel ontketende nieuwe conflict in  Gaza, staat sinds woensdagmorgen op 18, zo heeft het ministerie van Gezondheid in Gaza bevestigd. De aantallen gewonden lopen in de tientallen.

Drie mensen werden gedood tijdens een bombardement op de Tuffah-regio ten oosten van Gaza-stad, zo meldde Wafa. Een andere Israelische aanval was gericht op een man op een motorfiets in de wijk Zaytoun. Andere bijzonderheden volgen nog.
Israel ligt voor een tweede dag onder vuur. Er zijn volgens de kant Haaretz meer dan 200 raketten op Israel afgevuurd, waarvan 90% zou zijn onderschept door de ”Iron Dome”, Israels raketafweersysteem. Ondertussen lijken de kansen dat generaal Gantz een kabinet Gantz-Netanyahu zal gaan vormen te zijn toegenomen. De strategie van Netanyahu om een aanval op Gaza te beginnen teneinde zijn hachje te redden zou vruchten af kunnen werpen.

(wordt vervolgd)

Ook verschenen op Abu’s blog.