Twee rechtszaken tegen Trump over zijn heropening Keystone XL

Milieuactivisten en organisaties van autochtone volkeren hebben twee rechtszaken aangespannen tegen de beslissing van president Trump om de omstreden pijpleiding Keystone XL verder te bouwen. Volgens hen overtreedt Trump met zijn beslissing de bestaande milieuwetgeving.

Meerdere leefmilieuorganisaties, waaronder de Sierra Club, het Center for Biological Diversity en Friends of the Earth, stellen dat het besluit van de regering-Trump genomen is op basis van een onvolledig en niet correct verlopen milieuonderzoek van januari 2014. Die analyse is volgens de milieuactivisten ontoereikend en onderschat de reële milieugevolgen van de pijpleiding.

Een tweede rechtszaak werd aangespannen door de organisaties Indigenous Environmental Network en North Coast Rivers Alliance, die de belangen van autochtne volkeren in de VS behartigen. Deze groepen stellen eveneens dat de regering de milieugevolgen van de pijplijn bagatelliseert, en dat redelijke alternatieven niet overwogen werden. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be