Extreemrechtse militie vermoordt twee mensen in Kenosha, Wisconsin + Aanvulling

Twee mensen zijn overleden nadat leden van een extreemrechtse militie het vuur openden op BLM-betogers in Kenosha, Wisconsin. Een derde  betoger raakte zwaargewond.

Op Twitter circuleren beelden van een man met een assault rifle die achtervolgd wordt door woedende betogers. Obligate waarschuwing: het zijn afschuwelijke beelden. We laten ze tóch zien omdat het belangrijk is dat iedereen zich ten volle realiseert wat zich momenteel afspeelt in de VS. En geloof me: you ain’t seen nothing yet, mocht Trump herkozen worden.

De schutter identificeerde zichzelf op Facebook als Kyle. Eerder werd hij gesignaleerd toen de politie hem bedankte voor zijn aanwezigheid en hem water aanbood.


De politie heeft inmiddels bevestigd dat er twee doden zijn:

Image

Afgelopen zondag schoot de politie Jacob Hale, een ongewapende zwarte man, in de rug. Sindsdien wordt er gedemonstreerd in de stad, waarbij het tot – deels heftige – confrontaties met de politie kwam. Hale leeft nog, maar is vanaf zijn middel verlamd.

Leden van een fascistische militie, de Kenosha Guard, riepen op 4chan op af te reizen naar Kenosha ‘om levens en bezit te beschermen’. Ook InfoWars, het blog van complotgek Alex Jones, verspreidde de oproep:

Image

Aanvulling: er is meer bekend over ‘Kyle’


En ja: wat voor land is dat waar een kind met een assault rifle rondloopt?