Turkse zanger Arif Sag verkeerd behandeld op Schiphol, visum overbodig

Nederland maakt er een potje van. Bang voor het verlies van xenofobe kiezers zijn er maatregelen genomen die in strijd zijn met al heel oude internationale afspraken. De laatste tijd wordt Nederland nog al eens op de vingers getikt voor weer een overtreding. De volgende zit er aan te komen.

In het kader van 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Turkije was de zanger Arif Sag uitgenodigd. Hij kwam aan op Schiphol en werd door de plaatselijke sterke arm gelijk in een verhoorkamer geplaatst, zoals je dat doet met mensen van buiten Nederland. Allemaal crimininelen.

De Schipholkoddebeiers vonden dat Sag een visum moest hebben. Opgejut door de xenofoben van Nederland onder leiding van Wilders, gesteund door een Bruin kabinet dat niet normaal durfde te doen, passen de Schipholkoddebeiers elke regel toe. Zeker als het buitenlanders betreft en zeker als het ontwikkelde Turken zijn!

Wat die koddebeiers op Schiphol zich niet realiseren, en wat Rosenthal en Leers zich ook niet realiseren, is dat er sinds 1963 een associatieverdrag is tussen toen nog de EEC (voorloper EU) en Turkije. Dit verdrag is afgesloten als voorbereiding voor toetreding tot de EU van Turkije. In dit verdrag staan speciale afspraken tussen de EU en Turkije. Een van die afspraken is dat er geen extra restricties opgelegd mogen worden als het gaat om het in vrijheid verlenen en verkrijgen van services. Nederland heeft in 1963 geen visumverplichting voor Turken ingesteld, dat is later gedaan en is tegenstrijdig met het verdrag. Ook is vanwege de speciale status tussen de de EU en Turkije geen inburgeringscursus noodzakelijk voor Turkse immigranten.

Dat dit voorval nog een staartje gaat krijgen, daar ziet het wel naar uit.

4 gedachten over “Turkse zanger Arif Sag verkeerd behandeld op Schiphol, visum overbodig”

 1. Het komt mij zo voor dat de PVV achterban in de hoedanigheid van de Marechaussee, die bij elke bekende Turkse afgezant het idee heeft dat deze wederom voor een nationale crisis kan zorgen…

 2. Meerdere malen heb ik voorgedragen dat niet Wilders het voornaamste probleem is, maar wel zijn aanhang die door Rutte, Verhagen, Wilders carte blanche heeft gekregen om zich op “buitenlanders” uit te leven.

  Met de opkomst van Wilders heb ik reeds om aandacht gevraagd voor de aanhang van extreem-rechts en Wilders die in alle Nederlandse instituties en verenigingen hoogtij vieren en zich vrij van alle wetten voelen.
  Ze discrimineren op alle mogelijke manieren aan de lopende band.

  In deze licht is het geval van Arif Sag gewoon een van de zoveelste xenofobe, inhumane gebeurtenissen binnen Nederland.

 3. Wat een onzin artikel zeg. Als je iets schrijft moet je wel weten waar je het over hebt. Lees de vreemdelingenwet en de Schengengedragscode maar is door( afspraken tussen onder meer landen van de EU de landen). Hierin wordt de behandeling van niet EU onderdanen haarfijn uitgelegd. Wat moeten ze kunnen aantonen zodra NIET EU onderdanen een Schengenland in willen? Wat overigens in alle landen ter wereld zo geld, kijk maar is naar de Australische Border Security. Het doel waarvoor ze komen, middelen van bestaan en hoelang ze gaan verblijven. In Nederland 34 Euro per dag. Niet om te f*cken maar om de persoon zelf te beschermen. Het leven is best duur in Nederland. Kun je dat allemaal netjes aantonen staat niemand je een haar in de weg. Daarnaast is Turkije niet visumplichtig.

 4. #3, het lijkt alsof je helemaal niet snapt waar het om gaat, of lees je niet goed. (of kan je niet)

  In het kader van totalitaire regimes (Lees politiestaten) nemen kwaadwillige ambtenaren vaak elke letter van het wet heel erg nauw om tegenstanders (vaak om racistische gronden) te kunnen pesten.

  Die man is reeds in Nederland geweest, is een zanger en komt op uitnodiging.
  Woon je nog in een hol ofzo?

Reacties zijn gesloten.