Trumpgekkies zwaar onderuit in Californië

Bij een poging de Californische gouverneur Gavin Newsom af te zetten zijn de Republikeinen plat op hun bek gegaan. Met tweederde van de stemmen in de recall election geteld heeft Newsom een onoverbrugbare voorsprong van 30%.

Mocht Newsom afgezet zijn, dan was hij naar alle waarschijnlijkheid opgevolgd door de cryptofascistische radio host Larry Elder. Uiteraard is Elder een groot fan van die andere cryptofascist, Donald Trump.

De Republikeinen hoopten te kunnen profiteren van de frustratie over de coronamaatregelen, maar de overgrote meerderheid van de Californiërs blijkt dus weinig moeite te hebben met die maatregelen.

Trump heeft zich nauwelijks bemoeid met de tussentijdse verkiezing in Californië, al kon hij het uiteraard niet laten al voor de uitslag bekend was te roepen dat er op grote schaal gefraudeerd is. Tot ieders verbazing heeft Elder zijn nederlaag ruiterlijk erkend en zijn tegenstanders niet beschuldigd van verkiezingsfraude. Wel heeft hij aangegeven door te zullen gaan met zijn campagne.

Bron: Associated Press

Uitgelichte afbeelding: By Gage Skidmore, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=79572332