Trump trok VS uit Irandeal terug als wraak op Obama

Iets wat we al langer vermoedden is nu expliciet bevestigd in een van de gelekte berichten van de teruggetreden Britse ambassadeur Kim Darroch: Trump schafte bepaalde regelingen en verdragen alleen maar af om een prestatie van Obama teniet te kunnen doen.

Uit een gelekt bericht van Darroch blijkt dat dat dus zelfs het geval was met iets van vitaal belang als de nucleaire deal die met Iran gemaakt was, en waaruit de VS zich teruggetrokken heeft. De veiligheid van miljoenen mensen wordt nu dus in gevaar gebracht door het volstrekt onvolwassen en waanzinnige gedrag van de huidige Amerikaanse president, die overal de beste in meent (te moeten) zijn. En die het waarschijnlijk al helemaal niet kan zetten dat het de eerste zwàrte president van de Verenigde Staten was die zo bejubeld werd en in elk geval door minstens de helft van de bevolking beter dan hemzelf wordt gevonden.

Dit past ook prachtig in het straatje van de oorlogszuchtige maniak en veiligheidsadviseur John Bolton, die niet kan wachten om een reden te vinden Iran aan te kunnen vallen. Een door henzelf geprovoceerde verhoging van de uraniumproductie door Iran zou natuurlijk een prachtige aanleiding zijn.