Trolherkenning voor dhimmies 5 – bestrijding

Dit is een gastbijdrage van Abdul Alhazred.


Godwins
Hoewel wordt beweerd dat wie een Godwin inzet, de discussie bij voorbaat heeft verloren, hoeft dat niet te gelden als een trol de virtuele ruimte bezoedelt met uiterst rechtse en reactionaire grofheden. Dus als hij of zij met bemodderde SA-laarzen het blog binnenmarcheert.
Per Godwin het WO-2 nazisme- en fascisme aanstippen, lijkt me kunnen en mogen als duidelijk blijkt dat de belangen die de trol verdedigt fascistoïde en nazistische kenmerken hebben.
Ook een trol bedient zich graag van Godwins om zijn `linkse’ vijand wat muilperen te geven, maar die raken dan meestal kant noch wal. Ja, men komt met Stalin en zijn miljoenen slachtoffers, maar er valt glashard aan te tonen dat in Nederland nooit sprake is geweest van een links schrikbewind!
Helaas slijten Godwins snel aan de randen, mede doordat degenen voor wie ze zijn bedoeld,
nazi-gedachtengoed uit de jaren `30 tot `45 thans in de schoenen durven te schuiven van socialisten en communisten.
Dus is het zaak te putten uit origineler materiaal van eigen bodem, de NSB bijvoorbeeld, wat voor politici na de oorlog reden was om nationale spellingscommissies met klem te adviseren om `kultuur’ voortaan met een `c’ te schrijven.

Een afgeleide van een Godwin die door onderbuikse reaguurders vaak wordt gebruikt, als hun ongelijk is aangetoond en de argumenten op zijn, is het inzetten van de gekkenkaart:
`Je bent gek, gestoord.’ `Links lijdt aan grootheidswaanzin’. `Islambeschermers zijn geschift, dhimmies moeten tbs!’ – zie bv. dagelijks de Telegraaf – en NuJij-reacties.
Machthebbers van welke politieke signatuur ook, zien afwijkende meningen altijd als een psychisch `fremdkörper’, of als `entartet’ om even in de Godwinsfeer te blijven.
Volksmenner Wilders vormt hierop geen uitzondering met zijn `Knettergek!’, hoewel uiteraard zijn eigen geestelijk welbevinden dunkt me een fatsoenlijk `Gesundes Volksempfinden’ behoorlijk in de weg staat.

En ten slotte een derde vorm van verbaal geweld waar sommige trollen zich van bedienen, toppunt van onmacht, is het maken van ad hominem sexuele toespelingen, perversiteiten die ik hier maar niet citeer en liggen het het genre van `F*you, asshole, jullie rukkers, etc,. om maar de minst erge te noemen. Op de meeste zichzelf respecterende fora worden dergelijke goorlappen dan ook terecht meteen gewist en geband. Maar tot mijn verbijstering maak je op sommige literaire platforms en poëziesites wel eens mee dat daarover eerst in `de groep’ gediscussieerd moet worden omwille van `het ongebreidelde vrije woord’.

Wat voor antitrolmiddelen zijn er zo allemaal?

Telegraaftruukjes toepassen in je antwoord. Sfeervolle bijvoeglijke naamwoorden verzinnen.
Bijvoorbeeld:`De meurende krochten onder Limburgs verziekte politieke landschap.’
`De amechtige meeuwen der gramschap.’ `De renteliberalen van gedogend Nederland.’
(ooit zag ik een VVD-er buitensporig reageren op het woord `renteliberaal’)

Stréépjes op klinkers doen het soms aardig. En: met fantasie aangewende containerbegrippen gebruiken, zoals de Telegraaf vaak kopt met: `Het rode gevaar.’ en `Mantelorganisatie van Mekka onthuld.’ `Het Islamitische front rukt op.’ `Wakker Nederland volhardt!’

Zó kunnen wij (ja, `ons’) dus ook koppen als we een stuk gaan schrijven: `Verdwaasde gouwleider van onthechte vrijheidssekte.’ `De bruinkooldoctrine uit Carnavalsland.’
Of: `Karl & Rosa bashen Henk & Ingrid.’
Let wat op het ritme. Het mag wel ráppen, liefst met een paar versvoeten en jamben:
`De praalhans van het populistendom.’ (met nadruk op de laatste lettergreep)
`De goeroe van de rechtse gnosis’. `De Sultan van het smalle weten.’ `Fanfarefascisme & frikandellenlucht.’ (`&’ ipv. `en’ toepassen)
Beetje alliteratie bekt ook lekker zoals: `De veenideologie uit Venlo.’, of `De vuilbak van de vrijheid.’ Of: `De Shah van Limburgs cellulitis.`
Of: ‘Xenofobische xantippe aan haar taks’ (n.a.v. Fleur Agema over abortus) Dit alles als aanhef nog niet gebruikt 😆 Bedenk dat dergelijke koppen vaak lang blijven hangen op Google en zodoende `ingeburgerd’ kunnen raken!

Soms krijg je leuke trolantwoorden terug, zoals van ene Appie deze week: `mijn punt is dat de heer wilders die volgens u een brallende baggermolen is op heel veel punten toch gelijk heeft.’
Pévévétrollen schreeuwen nogal eens in hoofdletters. Ze roepen `Jullie’. Daar kun je het trolgedierte beleefd op wijzen. Vraag: `Jullie? Dat schept een afstand die noopt tot vraagstelling wie U eigenlijk voorstelt?’
`Jullie’ roepers zijn ongetwijfeld de meest intolerante reaguurders. Julliebrallers, meestal het platste PVV-grauw, zouden het liefst zien dat een mening op een platform voor andersdenkenden zoals Krapuul, vandaag nog zou worden verboden.
Een voorbeeld van een dergelijke pévévétrol is Henri, die onlangs in diverse postings op Krapuul uitkreet dat wat hij aan islamkritiek neerkalkt, niet ontkènd mag worden; en daarmee demonstreert dat hij als Wilders naäper helemáál geen vrije meningsuiting voorstaat:

`Jij hebt helemaal geen recht van spreken met je bruine moslim-bakkes. Jullie leven gewoon nog in het jaar 800. In ieder geval zijn jullie achterlijk genoeg om je vooral NIET aan onze cultuur aan te passen!’
(zie reactie #18 en #26 https://krapuul.nl/blog/12716/wilders-kopten-in-egypte-mogen-geen-kerken-bouwen/#comment-47792)
Ja, dat krijg je als je tegen zulke trollen ontkent dat er een islamprobleem is. Dan gaan ze hyperventileren.

Constant blijven wijzen op éigen recht van meningsuiting bij PVV-ers die dat anderen niet gunnen; aangezien `vrije meningsuiting’ de reden is waarom het beweginkje is opgericht.
Meningsuiting is nog altijd een récht voor íedereen!
Steeds erop blijven hameren dat de pévévé géén partij is en geen leden heeft!

Het is altijd goed om een forumlid dat door trollen wordt belaagd bij te staan, met hoe meer, hoe beter!

Hoewel vanuit de groensofte hoek van de `linkse schuilkerk’ bij de opkomst van Wilders ervoor werd gepleit om zijn volgelingen niet belachelijk te maken, uit vals mededogen en uit angst voor vergroting populisme, ben ik van mening dat ongemanierde pévévétrollen op nette blogs als Krapuul adequaat mogen worden aangepakt.
Temeer omdat het schuins schuimbekkend asojanhagel inmiddels tijd genoeg heeft gehad om de monkelende huig te spoelen en om wat fatsoen bij te leren!
Laten we dergelijk vulgair uitschot eerst maar eens aan het verstand peuteren dat het geen nut heeft met ongeletterde consumptie te sproeien, alvorens andersdenkenden te kwetsen. Dergelijk pissebedlegerig plebs mag met goedgekozen woorden gerust op schofthoogte worden geraakt, daar waar de onderbuik zetelt!

Als een trol ongevraagd echt vervelend en ad hominem wordt, is het handig om onpersoonlijk te reageren met `het’. Alleen al om een beetje afstand te kunnen nemen van een blaag die U op grove wijze persoonlijk tracht te te kleineren en te beledigen.
Antwoord dan onzijdig in termen als: `Het trolfiguur, het fasco adept… (internetnaam trol),
het PVV-ejaculaat, elementen van brallend rechts, het Wilderselectoraat, het bruine gekonkel, het nationale bruinhemdencollectief, het schorriemorrie van de politiek, racistisch Nederland’, etc.

Wilders is creatief in het bedenken van termen als `gelukszoekers, geluksmachine, kopvoddentaks, kalifaat, woestijnideologie’, noem maar op.
Dat heeft hij nageaapt van Anton Mussert van de NSB. Die oreerde bijvoorbeeld pathetisch in termen van: `De molens der gerechtigheid die het zaad der wederspannigheid van de socialistische Moloch vermalen tot schrot.’
Ter verdediging mogen we nog altijd zo vrij zijn als we willen in het bedenken van soortgelijke metaforen!
Probeer net als Wilders en Mussert ook beeldend en symbolisch te zijn in het benoemen van hun verwerpelijk gedachtengoed bv: `Het ordinair-populistisch menu’. `De rechtse latrines’ of: `Het misnoegen van mes-en-vorkloos Nederland’ etc. (ideeënbus oprichten?)

Niet dat dit alles deëscalerend werkt. Daar ben ik me van bewust. Uiteraard zou ik het liefst willen verbroederen. Zeker weten!
Maar los van dat zulks me helaas al een gepasseerd station lijkt, geloof ik niet in Jezusgedrag dat zegt dat je iemand die je een klap op je wang geeft de andere wang moet toekeren. Hell no!
Tracht met goedgekozen vocabulaire het amechtig opgerispte gal van de xenofobische agressor te pareren en dan zeven zetten vooruitgedacht.
Zoals onze nationale dichter Jacob Cats 400 jaar geleden reeds dichtte: `Het puntje van mijn gauwe pen, is ’t felste wapen dat ik ken’.
Datgene dat door de Wilders-sekte wordt uitgemaakt voor `linkse kerk’, wenst tensotte wél smakelijk en in eruditie te kunnen eten en drinken.

Volgende keer: hoe men doeltreffend geraffineerde valkuilen van misleidende argumentatie kan ontdekken zonder erin te trappen. En mogen ‘wij’ dan ook vals terug reageren tegen `hullie’?

Fotografie: Abdul Alhazred

De hele “Trolherkenning voor dhimmies” serie leest u hier.

15 gedachten over “Trolherkenning voor dhimmies 5 – bestrijding”

 1. Hullie hebben het al gezegd, het moet afgelopen zijn met dat knuffelen. Houd ze een spiegel voor en laat de rest van de wereld zien hoe ontzettend belachelijk ze zijn.

 2. We hebben ook nog een aflevering nodig voor de maatregelen die we moeten treffen voor de nachtelijke PVV trollen, denk o.a. op zwart gaan site, crucifix en strengen knoflook.

 3. Bij de PVV troll is dit niet zo moeilijk, stel een inhoudelijke vraag, en let goed op het nietszeggende tot geen antwoord.
  Ook zijn ze herkenbaar aan het feit dat hun postings op alle forums hetzelfde zijn.
  Een lijstje met allerlei foute, met name PVDA lieden, als de PVV weer eens wat bij de hakken heeft.
  Dreigen is ook leuk, doet het bij de PVV troll ook goed.
  Mensen belasteren is ook hot bij de PVV troll. 😉
  En wat een PVVer echt fout doet, dus meppen b.v., is niet zo heel erg, het is een aanval van linksch die de PVV om zeep wil helpen.
  Dat zijn mijn ervaringen met PVV trollen.

 4. Maar op de wilders lievende sites moet je zo donders goed opletten wat je schrijft anders krijg je stante pede een ban. Is mij tenminste op elsjevief al diverse malen overkomen. Ik ben intussen door mijn e-mail adressen door.

 5. @ Karel 8, ja daar begint deel een ook mee. Dat je je nergens kritiek mag hebben op G.W.
  Nu is het al zo dat `vrijheidsminnend’ rechts op deze site al wil voorschrijven wat er wel en niet gezegd mag worden over de Lijder. Dat wordt nog lagguh 😆 Tja, om deze trollen nou meteen óók te verwijderen… ➡
  men kan er eerst ook wat mee dollen…, humor snappen ze niet, dan gaan ze met speeksel flieberen.

 6. @4 jvdh Nachtrollenbestrijding? Ben geen programmeur of zo, maar misschien valt er een scriptje te bedenken dat werkt van bv. 12 tot 8 en dat filtert op steekwoorden als `islamisering, achterlijk, demonisering, hardwerkend, sharia.’ Op ‘Jullie’ vooral ook etc, plus op HOOFDletters. Dat scheelt wellicht een hoop troep in de ochtend.

 7. Abdul Alhazred Schreef:

  Tja, om deze trollen nou meteen óók te verwijderen…
  men kan er eerst ook wat mee dollen…

  Het is zoiets als een poes die een muis heeft gevangen, hij wil er eerst even mee spelen voor hij hem opeet.

 8. Maar de ergste trollen vind ik altijd nog die van JJééé’……., Wattt Goooeeeddd…..!!!!

  Inhoud mensen, hoe belabbert ook, als het maar uit een goed hart komt, daar gaat het om. Niet om dat snelle oordelen over en weer. Dat is allemaal holle trolle praat.

  Belangrijkste bij trolherkenning is m.i., probeer er achter te komen wat voor belang of vermeend belang iemand heeft. De grote makke met internet is de anonieme sfeer waarin niemand zijns haars kwetsbaar zijn voor consequenties door zijns haars beweringen of wezenloze gepappagaai van DeGroteLeider in/aan het daglicht komt. Onder trolherkenning-voor-dhimmies-0 bijvoorbeeld een mooi reaguurdersdraadje over vergadercultuur. Kwetsbaarheid allom en voor en door de meest absurdste methodes van vergaderstechniek, bondgenootschappelijkheden om de onwaarschijnlijkste redenen dat je je afvraagt hoe inshemelsnaam er überhaupt nog tot een zinnig besluit kan worden gekomen. Over trollerij en flamerij gesproken. M.i. is die trollerij en flamerij en de daardoor kwetsbaar zijnde voor de onwaarschijnlijkste consequenties en repercussies aspirant vergader[tijgers] de hoofdoorzaak van het idiote gegeven dat er niet tot een rationele besluitvorming kan worden gekomen in wat voor vergadering voor wat dan en op welk niveau dan ook, en waar dan ook, dus ook op het internet waar de anonymussen helemaal in het duister opereren. Ja, dus ook op vergaderingen opereren die zogenaamde [vergader]tijgers het liefst bij het spaarzame maan en sterrenlicht in de nacht, om overdag te !slapen! als in de mensenwereld waakzaamheid voor de medemens van levensbelang is. Voor een mens wiens hoogste afgemaakte opleiding die van een LTS is. Zoals mijn persoontje diewelks heugelijke diplomauitreiking van deze hoogstetechnischeschoolopleiding wat voor hems haars toen bereikbaar was meemaakte in 1962 waarna voor hem haar het werkzame leven een aanvang kon nemen. Is het een onverklaarbare gotspé hoe al dat vergadertijgertuig na het parasitair opvreten van het grootste deel van zijn haar productieproduct het nakijken geeft bij de verdeling ervan. Er vreten zoveel trollen mee dat er bijna niks voor hem haar overblijft. En na zulks te hebben geconstateerd, en dat is op onze trolwereld een heel intelligente ontdekking alsof je de relativiteitstheorie van het universum van de vergaderzalen en ruimtes hebt ontdekt ontdek je dat er geen jungle zo erg is als de besluitvormingsjungle van het consequentieloze opinievormen van/door anonymimussen bij/onder kunstlicht via geluids of veredelde scribofooninstalaties. Waarin een [er]uitgewerkte bouwvakker of naaister het licht in zijns haars ogen nog niet gegund wordt. Een Pool of Chinese bijvoorbeeld doet het goedkoper en is gezagsgetrouwer aan het trollendom. Danwel Pools en/of Nederlands en/of Chinees. Oftewel, kijk naar de wereld, vergelijk die met wat die was geweest in je ideaal, en concludeer dat wat krom is werd/wordt rechsgetrold en wat Recht met een hoofdletter is werd/wordt kromgetrold. Maar rechttrollen…? Dus wat is er nieuw is mijn vraag.
  Kortom, eerst waren er trollen [voor de gelovigen onder ons Een Trol met decipeltrollen, aardsvaders en profeten trollen] die de mens [tot zijn slachtoffer] maakte[n]. Dus mijn antwoord op trollerij is altijd, ga iets maken trol en laat mij me eige dingen doen en blijf d’r met je jatten vanaf.
  Maar het begint natuurlijk allemaal met Public Relations en populisme, voor de zoveelste keer heruitgevonden door ik meen een neef van Sigmund Freud, Edward Bernays. De ergste trol die er heeft bestaan tot nu toe: http://nl.wikipedia.org/wiki/Edward_Bernays [op die pag. kan je doorklikken naar de Documentaire:
  “Adam Curtis maakte in 2002 voor de BBC een serie programma’s genaamd The Century of the Self. De eerste twee delen van dat (vierdelige) programma (de delen Happiness Machines en The Engineering of Consent) gaan voor een belangrijk deel over Bernays’ ideeën en in welke mate die van invloed zijn geweest op het grote publiek en nog steeds zijn.” Die het helemaal duidt.
  Abdul Alhazred, mijn complimenten voor deze serie zeer goede artikelen. Ga zo door jonge…..,
  maar dit in trolherkenning-voor-dhimmies-2: “Querulantenwaan
  Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
  Ga naar: navigatie, zoeken
  Querulantenwaan of paranoia querulans is een vorm van paranoïde waanstoornis waarbij men ervan overtuigd is dat een groot onrecht is geschied dat ongedaan gemaakt dient te worden. Reëel gezien is er echter geen sprake van dit onrecht (ICD-code F22.8). Wanneer er geen waan is geconstateerd, maar het leven van de persoon pathologisch wordt beheerst door het bestrijden van een ervaren onrecht, kan er sprake zijn van paranoïde persoonlijkheidsstoornis. In dit geval spreekt men ook wel van querulante persoonlijkheidsstoornis (ICD-code F60.0)”….., moet je meer nuanceren en voorzichtiger benaderen.

  Youp van’t Hek geeft nog geen prijsuitreiking voor wie ‘m evenaard, maar je zou ervoor in aanmerking komen, Abdul Alhazred.

 9. jvdheuvel Schreef:

  We hebben ook nog een aflevering nodig voor de maatregelen die we moeten treffen voor de nachtelijke PVV trollen, denk o.a. op zwart gaan site, crucifix en strengen knoflook.

  De redactie ban-vermogens geven , zo’n ban die dan overdag al dan niet teruggedraaid kan worden … Ik werk elke 5e week 7 nachtdiensten , dus ik kan trollen al met 20% persoonlijk reduceren ….

Reacties zijn gesloten.