Trivialiseer je eigen fluttige liefdesleven!

handinhandHet hoort bij de verschrikkingen van de campagne van deze verkiezingen, maart 2017.
Niet het verdwijnen van het Amazonewoud, het smelten van de Noordpoolkap, de doorgaande uitverkoop van het publieke goed, het verdere afbreken van wat nog niet zo lang geleden volkshuisvesting heette, het loeren en gluren namens de overheid is aan de orde.
Het CDA vraagt of u weet wat de meestgegeten stamppot van Nederland is.
D66 adverteert dat ze voor goede zorg en goed onderwijs zijn, wat knap is voor de partij die onder het motto “het land moet toch geregeerd worden” in 2003 in zee ging met CDA en VVD om het ziekenfonds af te schaffen, en die de afschaffing van de studiebeurs van harte ondersteunde.
Maar zoals altijd maakte de VVD het ’t bontst. Alsof deze partij niet bijna ononderbroken sinds 1994 in de regering heeft gezeten adverteert de club alsof ze in de gelegenheid gesteld moeten worden alles nu eens anders, en ECHT, gaan aanpakken. En het zal een wondertje vergen als ze niet beloond worden met de status van grootste partij vanavond laat, met kleerscheuren die zo’n club (als hij niet uit louter schaamtelozen bestond) een toontje lager zou moeten doen zingen.

De afgebeelde affiche – de concurrentie is fors, toegegeven, de “kopvoddentaks” is goede tweede en het is dringen aan de top – lijkt mij de prijswinnende voor de ergste van alle. De partij die voordeurdelers, samen met hun goede maatjes van de PvdA uiteraard, financieel heeft uitgekleed, meiert over zonder angst hand in hand kunnen lopen.
Zonder angst voor wie? U hebt het zo al geraden. En nee, de VVD heeft het niet over Bunschoten of Staphorst. En de suggestie is dat mensen van gelijk geslacht niet zomaar zonder angst hand in hand kunnen lopen. En daar gaat de VVD wat aan doen, daar hebben ze blijkbaar al die jaren niet de kans toe gehad.

Het wekt bij mij een mateloos verlangen naar de dagen waarin de flikkerbeweging zich manifesteerde als zijnde nou juist lekker niet normaal. Onze makker LRD heeft er meermalen van getuigd, en ik weet nog maar al te goed hoe het was, in die tweede helft van de jaren zeventig. Nu word je dan als homo gepresenteerd als heel normaal bedoeld en de Anderen zijn nu de Anderen die jou daar in tegen willen houden. En hoe de VVD de listen en lagen van die Anderen gaat bestrijden? Knuppels, geweren, de hondenbrigade – er vallen stemmen binnen te halen. Maar hee, VVD, hand in hand lopen is niet zomaar gewoon. Het is speciaal en dat hoort het te blijven. Als de Heel Normale Overheid niets gaat doen om angst weg te nemen in deze of gene “zware” plaats dan dient zij ook te zwijgen over grotere steden.
Houd je miserabele bemoeizucht voor je.