Totaal bizarre zienswijze van Errol Keyner

Errol Keyner beweert dat Nederlanders lui zijn. Ik ken er wel een paar die aartslui zijn, maar ik ken er ook die heel hard werken. Van de mensen die ik ken zijn de luien toch zwaar in de minderheid. Dus de uitspraak: ,,De Nederlander is lui” daar geloof ik niet zo veel van.

De Nederlander is gewend aan een bepaalde levensstijl en een bepaalde luxe, dat maakt nog niet per se lui.

De oplossingen van Keyner vind ik te bizar voor woorden, zeker als hij als voorbeeld de VS aanhaalt. Daar is ondanks de 24-uurs economie en de mantra ‘succes is een keuze’ een veel hogere werkloosheid dan in Nederland. Verder heeft de VS geen sociaal systeem zoals wij, dus daar zijn ze niet arm van geworden als land. De staat zorgt daar amper voor zijn zieken en zwakken, want dat wil de bevolking niet, die wordt bang gemaakt dat dat socialistische = communistische trekjes zijn. En we weten allemaal dat het woord communisme nog steeds voor een grote angstreflex zorgt. Ze kennen het verschil niet tussen socialisme en communisme. De arme mensen.

Volgens mij moeten we eens ophouden met maar een paar mensen enorm veel geld te betalen voor het werk dat ze doen (of horen te doen) en ook beter opletten wat er met ons geld bij de banken gebeurt. Die zijn nog veel te vrij naar mijn zin. De bank is geen betrouwbare partner meer, dat zijn gokverslaafde yuppen. Alles voor een snelle kick.

 

7 gedachten over “Totaal bizarre zienswijze van Errol Keyner”

 1. Die vent is niet goed snik. Het is gemakkelijk lullen vanachter je PC “Ik geef het toe. Ik ben lui. Aartslui bijna. Een normale werkwerk reduceert mijn vrije tijd met slechts zo’n zestig uur.”
  Ga maar eens wat zwaar werk doen en kijken of je dan nog zo praat, eikel.

  Bovendien, “de nederlander” bestaat niet, net zo min als “de turk”, “de moslim” of “de duitser”
  Er is wel eens iemand opgestaan die vond dat “der jude” bestond. We weten wat daarvan komt.

  @1 inderdaad, wie??? Onbekend, voor mij althans. Houwen zo.

 2. Error is adjunct-directeur bij de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Als ik lid was, zou ik meteen maar mijn lidmaatschap opzeggen, voordat er nog meer errors uitkomen.

 3. Vereniging van Effectenbezitters…
  Tja, het knippen van die couponnetjes, dat is pas werk zeg.

 4. Ah ja, de vereniging van effectenbezitters, die te lui zijn om te werken. Maar er nog niet achter zijn, dat door hun denkwijze er een gigantische crisis is. Schrale troost, er zijn er die een effecten baantje hadden en door de crisis nu echt werk doen. Misschien moet Errol maar ook werken in de super of in de verzorging. Ik gun het hem van harte.

 5. In de VS draaien ze meer uren dan bij ons, maar minder effectief. Een* half-assed job* doen, dat krijg je ervan als je mensen daartoe dwingt. In Japan idem dito.
  Werken is net als geloven: voor het grootste deel doen alsof.

Reacties zijn gesloten.