Tommy Robinson vraagt politiek asiel in de VS

De Britse neo-nazi Tommy Robinson vraagt politiek asiel aan in de VS. Robinson werd vorige week door een Britse rechter veroordeeld wegens ‘minachting van de rechtbank’, wat betekent dat hij binnenkort weer een tijdje achter de tralies verdwijnt.

Een huilerige Robinson mocht zich in het radioprogramma van complotgek Alex Jones uitgebreid beklagen over de onmenselijke behandeling die hem in de Britse gevangenis te wachten staat. Volgens Robinson worden Britse gevangenissen beheerst door ‘jihadgangs’ en is hij zijn leven dus niet zeker.

Robinson smeekte Trump hem te helpen: “Ik smeek Donald Trump, ik smeek de Amerikaanse regering, naar mijn zaak te kijken….Er zijn duistere krachten aan het werk in dit land en ik moet geëvacueerd worden…Ik heb hier in Groot-Brittannië geen toekomst. Het land is gevallen”.

Trump – al net zo’n racist als Robinson – heeft in het verleden aangegeven wel sympathie te koesteren voor de knokploegleider. Het Amerikaanse Ministerie van BuZa zegt tot nu toe geen formeel asielverzoek te hebben ontvangen.

Mocht Robinson politiek asiel krijgen in de VS, dan leidt dat natuurlijk tot een politieke rel van de eerste orde. Zelfs Trump is waarschijnlijk niet gek genoeg om dat te riskeren voor een luidruchtig, maar volstrekt marginaal type als Robinson.