De thuiszorg is vanwege vakantie gesloten bekijkt u het maar

De thuiszorg is met vakantie, dat kan, maar het is nu officieel beleid dat mensen het gedurende die weken zelf maar uit moeten zoeken. Dat is een bezuiniging, de markt weet u wel.

Verschillende gemeenten hebben de huishoudelijke hulp in de zomervakantieperiode geschrapt. De betreffende gemeenten hebben uit bezuinigingsoverwegingen in de contracten met aanbieders vastgelegd dat thuiszorghulpen gedurende hun vakantie niet vervangen worden. Cliënten komen hierdoor – soms onaangekondigd – tijdelijk zonder hulp te zitten.

Onaangekondigd zelfs, daar zit je dan te wachten in je rolstoel en er komt gewoon niemand. Ooit was Nijmegen bekend, soms berucht, om zijn linkse beleid, daar is niets van over:

Het schrappen van thuishulp in de vakantieperiode speelt in zeker dertien gemeenten. Dit zijn naast Apeldoorn, Epe en Lochem ook regio het Rijk van Nijmegen, waar tien gemeenten onder aanvoering van Nijmegen een gezamenlijke aanbesteding hebben gedaan. In deze laatste regio is het niet vervangen van vakantievierend personeel opgenomen in het officiële bestek voor de aanbesteding.

De volgende stap? Nou kijk, u kon een aantal weken zonder hulp, dus waarom de rest van het jaar ook niet? Weet je dat ik twijfelde om dit laatste op te schrijven?

2 gedachten over “De thuiszorg is vanwege vakantie gesloten bekijkt u het maar”

  1. En als deze hulpverleners thuiskomen van vakantie ,vinden ze hun ontslag bericht op de mat .En mogen zij na bepaalde tijd het zelfde werk gaan doen voor nog minder geld .

Reacties zijn gesloten.