Terugtrekking VS uit klimaatakkoord Parijs op losse schroeven

” Who knew governing was so complicated?” Trump heeft dat weliswaar niet gezegd, maar zou dat bij zichzelf best al eens hebben kunnen denken.

De realiteit blijkt maar moeilijk naar Trumps brulstandpunten te voegen, zoals hij al met de Affordable Care Act, de moslimban en de Muur bij de Mexicaanse grens heeft gemerkt, en nu heeft Minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson laten doorschemeren dat het met die terugtrekking uit het klimaatakkoord van Parijs wellicht ook al niet zo’n vaart zal lopen.

“I think under the right conditions, the president said he’s open to finding those conditions where we can remain engaged with others on what we all agree is still a challenging issue,” he said on CBS’s “Face The Nation.” (The Hill)

Het Witte Huis heeft zich gehaast om tegen te spreken dat Trump ook maar op enigerlei wijze teruggekomen zou zijn op zijn eerdere afwijzing van het Akkoord van Parijs, en beweert dat hij altijd al van plan was geweest mee te doen met dat akkoord als dat tegen gunstigere voorwaarden voor de Verenigde Staten kon. Of zijn hardcore aanhangers dit ook zo zullen interpreteren is echter de vraag.