Terroristen Woerden voor de rechter, aanstichters terreur blijven op vrije voeten

Vandaag en morgen moeten 18 mensen voor de rechter verschijnen om zich te verantwoorden voor de bestorming van de noodopvang voor vluchtelingen in Woerden.
Dat was begin oktober vorig jaar.
De verdachten zijn door het OM openlijke geweldpleging en bedreiging in groepsverband ten laste gelegd.
Ook zouden ze kreten als ‘oprotten’ en ‘niet welkom’ hebben geroepen.
Als de rechter de zienswijze van het OM overneemt en de verdachten schuldig acht aan het hen ten laste gelegde, kan hen een jarenlange gevangenisstraf te wachten staan.
(maar het OM is mild en eist tegen de eerste drie verdachten 1 maand cel voorwaardelijk en 180 uur werkstraf voor alle verdachten red.)

Eén van de advocaten van de verdachten, Louis de Leon heeft er blijk van gegeven niet helemaal door te hebben hoe ernstig hetgeen is waar zijn cliënt van verdacht wordt:

,,We hebben het over een paar rotjes en eieren,”

Bron

Wel lul de behanger van een advocaat, in die noodopvang verbleven mensen waaronder kinderen die het geknal van de oorlogen die ze meegemaakt hebben ontvlucht zijn en mogelijk door hun oorlogsleed zwaar getraumatiseerd zijn waardoor misschien zelfs het slaan van een deur al verschrikkelijke gevoelens van angst kan oproepen.
Laat staan wat dan een vuurwerkbom teweegbrengt hè.
Misschien hadden die ongetwijfeld door de wannabe massamoordenaar en etnisch zuiveraar geïnspireerde en opgehitste tokkies dat van te voren kunnen bedenken in plaats van nu te lopen janken dat de maatschappelijke schok die hun handelen in het land veroorzaakt heeft hen zo’n ‘last’ bezorgde.

Na Woerden heeft de fascistische terreur van de zijde van het door verkrachting geobsedeerde tuig zich inmiddels over tal van plaatsen in het land uitgebreid: Steenbergen, Heesch, Geldermalsen.
Gebouwen zijn beklad, burgemeesters en raadsleden bedreigd, politie-auto’s in brand gestoken, stenen door de ruiten bij vluchtelingen, kogelbrieven, varkens in bomen op lokaties waar een AZC komt en noem het maar op.

Van al deze zaken loopt niet alleen een rechtstreeks lijntje naar Geert Wilders maar ook naar de Vlaamse SS-verheerlijker Filip Dewinter die onlangs in niet mis te verstane taal opriep tot geweld.
Niet alleen dat: ook politici die hun bek houden wanneer de politie in Spijkenisse in plaats van de haatzaaiers en aanstichters van het geweld te arresteren, vrouwen oppakt die er gewag van maken een moraal en empathie jegens anderen te bezitten, dragen een zware verantwoordelijkheid voor dit alles.
Evenzo goed als de vice-voorzitter van de Europese Commissie die er maar wat op los liegt als het gaat over vluchtelingen.
Weliswaar heeft Frans Timmermans – wiens corebusiness het na zijn trouwringverhaal rond MH 17 liegen lijkt te zijn – zijn keutel al weer ingetrokken maar het onheil is aangericht.
Het wachten is namelijk slechts op een nieuwe gruweldaad die door de daders dan gerechtvaardigd wordt met verwijzing naar de 60% van Frans Timmermans.

Wanneer wordt de maatschappij eindelijk zo weerbaar dat niet alleen de feitelijke daders van de terreur worden opgepakt maar ook degenen die hen ertoe aanzetten met hun nauwelijks verhulde en soms openlijke oproepen tot geweld alsook degenen die middels het bewust liegen stemming lopen te trappen jegens groepen mensen?