Extreemrechtse terrorist Portland geïdentificeerd

De man die ervan wordt verdacht afgelopen zaterdag in Portland een aanslag te hebben gepleegd op antifascistische activisten, is geïdentificeerd als Benjamin Jeffrey Smith. Smith woonde tegenover het Normandale Park waar de aanslag van afgelopen zaterdag plaatsvond. Volgens zijn broer wond hij zich hevig op over de demonstraties die regelmatig door zijn buurt trokken.

Smith – die op internet door het leven ging als ‘Polybun’ – blijkt een fan te zijn van de extreemrechtse militie Proud Boys en de als journalist poserende fascistische haathoaxer Andy Ngo:

Smith was actief binnen de Furry-subcultuur *(die overigens beslist NIET racistisch is). Hij werd door andere ‘Furries’ regelmatig aangesproken op zijn racistische uitlatingen. Uiteindelijk leidde zijn fascistoïde geraaskal ertoe dat hij door de ‘Furries’ in Oregon werd uitgekotst en hem de toegang tot conventies en meetings werd ontzegd.


Een SWAT-team van de politie doorzocht vannacht de flat van Smith. Daarbij zou een flinke hoeveelheid vuurwapens in beslag zijn genomen:


Inmiddels is Andy Ngo druk bezig de slachtoffers te framen als daders (no surprise there):

And you know tweet that says "it's possible now the shooting happened because a homeowner had been shot upon by the antifa extremist. The narrative by antifa that it was a far right attack is falling apart and no evidence has appeared to support it"

Volgens alle getuigen opende Smith zonder enige aanleiding het vuur op ongewapende mensen, maar aan zoiets ordinairs als feiten laat Ngo zich traditioneel weinig gelegen liggen. Waarom deze fascistische haathoaxer nog steeds zijn gang mag gaan op Twitter is me echt een raadsel.

Uitgelichte afbeelding: By Pete Forsyth, Wiki Strategies, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=92012275