Teken de petitie tegen het zwanendriften

Zwaan
Zwaan
Het zwanendriften, waarbij honderden zwanenparen worden geleewiekt, gemerkt en in het Groene Hart aan hun lot worden overgelaten om hen en hun jongen later te ‘oogsten’, is in Nederland verboden bij de Flora- en Faunawet.

Dankzij een overgangsperiode van 10 jaar en nog een extra ontheffing van 5 jaar door minister Verburg kon het driften van zwanen voor vlees, dons en veren echter jarenlang doorgaan.

Deze ontheffing is per 1 april 2013 verlopen en op Kamervragen van de Partij voor de Dieren heeft de huidige staatssecretaris verklaard dat er geen nieuwe ontheffing meer zal worden verleend.
Omdat echter het houden van zwanen voor de sier nog blijft toegestaan en omdat het leewieken van vogels pas in 2018 wordt verboden kunnen zwanendrifters hun activiteiten ook nu nog steeds voortzetten. In de praktijk is er niets veranderd. Officieel worden de zwanen nu gedrift om als siervogel te worden verkocht, maar in de praktijk is daar nauwelijks controle op en de behandeling van de dieren blijft even wreed als voorheen. (lees verder op stophetzwanendriften of dit uitgebreide artikel)

4 gedachten over “Teken de petitie tegen het zwanendriften”

 1. Tja nu Pistolen Paultje, wiens favoriete dier de Zwaan was, dood is, durven ze weer.

 2. Oja, nu we toch bezig zijn even Brinio van Zanten in herinnering, toch “aardig”om dat weer eens te lezen die smeerlapperij. De man van mondsnoerster en sloopster van de PGB’s.

  De SkyHealthClub ( werkt samen met de KLM, waar Brinio ook héél toevallig werkt)

  “Coordinerend lid van de medische adviesraad is dr. Brinio Veldhuijzen van Zanten, hoofd van KLM Health Services in Amsterdam.”

  http://www.skyhealthclub.com/nl/medische-voorzieningen/medische-adviesraad

  OJA de KLM:

  http://www.youtube.com/watch?v=EMpxb2Iuj14

  begint na 13 secs

 3. Brinio Veldhuijzen van Zanten
  O nee, waar komt mij die achternaam nou weer bekend van voor?

 4. KLM, de luchtvaartmaatschappij die, gelijk de NS in 1940-1945, kopgeld verdient aan activiteiten van Schreibtischmörder Teeven waar Rauter en Seys-Inquart hun vingers bij afgelikt zouden hebben…

Reacties zijn gesloten.